Verčia sunerimti: užsikrėtę uzbekai lankėsi „Urme“, pradedami tirti jo darbuotojai | KaunoDiena.lt

VERČIA SUNERIMTI: UŽSIKRĖTĘ UZBEKAI LANKĖSI „URME“, PRADEDAMI TIRTI JO DARBUOTOJAI

Paaiškėjus pirminei informacijai, kad į Kauną su koronaviruso užkratu atvykę uzbekai lankėsi prekybos miestelyje „Urmas“, imamasi tirti, ar neužsikrėtė jo darbuotojai.

Kauno miesto savivaldybės Ekstremalių situacijų operacijų centro vadovas Paulius Keras portalui kauno.diena.lt patvirtino, kad pradedami tikrinti prekybos miestelio „Urmas“ darbuotojai.

„Taip, tai tiesa. Tą mes darome. Nuo rytdienos pagal „Urmo“ administracijos sudarytus sąrašus bus testuojami „Urmo“ darbuotojai“, – sakė P. Keras.

Paprašytas patikslinti turimą informaciją apie „Urmo“ darbuotojų kontaktus su užsikrėtusiais uzbekais, P. Keras sakė negalįs patvirtinti ir nurodyti, kiek užsikrėtusiųjų virusu, kiek kartų, kaip ilgai lankėsi minėtame prekybos miestelyje. 

Prekybos miestelio „Urmas“ nuotr.

Dėl šios informacijos jis nurodė kreiptis tiesiogiai į Nacionalinį visuomenės sveikatos centrą, kurio specialistai atlikdami epidemiologinį tyrimą ir aiškinasi galimus vizitus, kelionių maršrutus, įvykusius kontaktus bei jų pobūdį, tačiau patvirtino, kad pradedami tikrinti „Urmo“ darbuotojai.

Nuo rytdienos pagal „Urmo“ administracijos sudarytus sąrašus bus testuojami „Urmo“ darbuotojai.

„Mes turime antrinę informaciją. Gauname informaciją iš NVSC, geriau to klauskite jų pačių. Man neetiška būtų komentuoti [jų darbo rezultatus], – sakė P. Keras.

Jis pridūrė, kad neturi informacijos apie „tikrus kontaktus, apie grėsmes“ „Urmo“ darbuotojams. „Bet žinodami pirminę informaciją, kad buvo lankomasi, sutarėme su administracija, kad profilaktinius tyrimus nukreipsime į „Urmą“ ir į kitas vietas, jeigu dar tokių paaiškės, kur lankėsi šie piliečiai“, – teigė P. Keras. 

Jis dar negalėjo įvardinti konkretaus skaičiaus, kiek „Urmo“ darbuotojų bus tiriama dėl koronaviruso. „Kaip tik sudarinėjame ir analizuojame tą situaciją. „Urmo“ administracija kaip tik sudarinėja sąrašus. Per keletą dienų matysime, kokie galutiniai galėtų būti skaičiai žmonių, kurie galėjo turėti sąlytį“, – sakė P. Keras.

Šiandien paaiškėjo, kad koronavirusu iš viso yra užsikrėtę 19 transporto paslaugų įmonės „Hegelmann Transporte“ darbuotojų ir atvykusių joje įsidarbinti asmenų.  Dauguma jų – uzbekai. Matoma, kad jie užsikrėtė ne Lietuvoje, o čia atvyko jau sirgdami.

Justinos Lasauskaitės nuotr.

Rašyti komentarą
Komentarai (57)

Anonimas

Jei ir toliau taip pro pirštus žiūrėsim į atvykėlius, kurie nesirūpina savo sveikata, tai tikrai sulauksim naujos bangos...

Skambinau

Karantino metu musu name, Kauno centre, viduje ir isoreje dirbo statybininkai atvyke is treciuju saliu, be kaukiu, kosintys, snypciantys nosis / toks iprotis/ ant saligatvio ir kieme, ir t.t. Gaila buvo ir tu zmoniu, pasimetusiu, atvykusiu uzsidirbti. Ju paklausiau ar nenoretu pasitikrinti sveikata, ar nebaisu. Atsake, kad kas juos tikrins ir su liudnu narsumu toliau dirbo. Daviau jiems kaukiu ir nusprendziau paskambinti pasiteirauti i pagalbos karantino metu,nurodytu telefonu. Kalbejausi su konsultantu, ka tokiu atveju daryti, juk cia tiksinti bomba tiek miestieciams, tiek patiems atvykeliams. Darbdavys niekada nerores uzdaryti savo statybu, tie zmones bejegiai, ka daryti? Man atsake, kad jie yra uzdara visuomene, su nieku nebendrauja-ZODZIU NIEKAM NEIDOMU.Tai taip ir liko. Ir dabar yra. Siulyciau siuos zmones, saugojant musu ir ju sveikata tikrinti, nes sutikite, joks statybos vadas ,nenores rizikuoti savo verslu ir geriau tes darbus bet kokia kaina.

Anonimas

jie atskrido i Ryga,o is ten juos firma atsiveze be kontroles,dabar kaunui sakes
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS