V. Matijošaitis rinkimų nugalėtojams: svarbiausia yra susikoncentruoti į „gaisrus“ | KaunoDiena.lt

V. MATIJOŠAITIS RINKIMŲ NUGALĖTOJAMS: SVARBIAUSIA YRA SUSIKONCENTRUOTI Į „GAISRUS“

Seimo rinkimuose Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą bei jos deleguotą kadenciją baigiantį premjerą Saulių Skvernelį palaikęs Kauno meras Visvaldas Matijošaitis tikisi išlaikyti dialogą su naująja valdžia ir ragina ją susitelkti į COVID-19 situacijos valdymą.

„Savo meilę Kaunui įrodyti bus užtektinai laiko ir erdvės, bet kol kas svarbiausia susikoncentruoti į šių dienų „gaisrus“ – aštrėjančią COVID-19 situaciją šalyje. Gyventojų sveikata bei saugumas yra ir turi išlikti pirmoje vietoje“, – žurnalistams pirmadienį perduotame komentare sako Kauno meras.

„Su ankstesne Vyriausybe ir Seimu Kaunas turėjo tikrai konstruktyvų dialogą. Labai norėčiau, kad toks išliktų ir su būsima naująja šalies valdžia“, – pridūrė jis.

Kauno meras pasveikino naujuosius Seimo laimėtojus ir konstatavo, jog žmonės nacionalinėje valdžioje nori matyti daugiausia dešiniąsias jėgas.

Savo meilę Kaunui įrodyti bus užtektinai laiko ir erdvės, bet kol kas svarbiausia susikoncentruoti į šių dienų „gaisrus“ – aštrėjančią COVID-19 situaciją šalyje.

„Dabar jau išrinktieji turės įrodyti, kad yra verti šių mandatų. Kaunas padarė didžiulį įdirbį įgyvendinant ne tik miestui, bet ir visai Lietuvai svarbius projektus, todėl mano vienintelis noras – kad į Seimą ir Vyriausybę ateinantys nauji valdantieji visa tai suprastų ir deramai įvertintų. Negalima sustoti pusiaukelėje darant tai, kas svarbu visos šalies žmonėms“, – pabrėžė jis.

Kauno meras yra visuomeninio judėjimo „Vieningas Kaunas“ lyderis, šis judėjimas nacionalinėje politikoje nedalyvauja, tačiau keturi jo atstovai Seimo rinkimuose dalyvavo „valstiečių“ sąraše.

V. Matijošaitis ne kartą yra išreiškęs paramą „valstiečių“ Vyriausybei ir dėkojęs S. Skverneliui už paramą Kaune vykdomiems infrastruktūros projektams.

Kaunas, be kitų projektų, šiuo metu tęsia S. Dariaus ir S. Girėno stadiono rekonstrukciją, yra pradėjęs mokslo populiarinimo centro „Mokslo sala“ statybas. Šiems projektams yra numatyta Vyriausybės parama.

Iki šiol opozicijoje buvę konservatoriai sekmadienį laimėjo Seimo rinkimus iškovoję 50 mandatų ir pradėjo derybas dėl centro-dešinės valdančiosios koalicijos su Liberalų sąjūdžiu ir Laisvės partija. Šios jėgos turėtų trapią 74 narių daugumą Seime. Konservatoriai kviečia telktis ir kitas partijas.

Kaune „Vieningas Kaunas“ turi daugumą – 33 mandatus iš 41, likusieji aštuoni priklauso konservatoriams, antrą kadenciją dirbantiems opozicijoje.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (37)

>ilgokai

...mokaisi matematikos , dvejetukininke, jei per pusantros kadencijos suskaičiavai tik 5 nebaigtas remontuoti [ tiksliau , kapitaliai sutvarkyti ] gatves . Kada faktiškai darbų atlikta ir dar daroma keliolika kartų daugiau....

Anonimas

Tarp kitko, mūsų mieste komunaliniai mokesčiai vieni mažiausių šalyje, todėl prašymas [ nors jie,vatiniai- troliai, nieko neklauso...] nors nemeluokite šiuo atveju , kai visur kitur vien melas iš jūsų lūpų.

pilietis

"A n o n i m u i ", ne visi protingi , kaip tu, nes ...nežino jog ES pinigai tvarko miestą. Būsiu nepiktas , galiu ir bukam paaiškinti , kad , norint gauti tų pinigų, reikia gerai paruošti projektus, įtikinti , kad jie būtini [ nes ES pinigėlių nori ne vienas ], turėti savų [ miesto ], kad galėtum prisidėti, turėti gerą "darbininką" [ šiuo atv. Autokausta ], kuris gerai ir laiku viską atliktų...Gal šiam reikalui užteks... Klausimas tik bukystai toks, KODĖL tų ES pinigų negalėjo pasiimti prieš tai valdę" Ar , kad iš "to pačio luomo ir tokių sugebėjimų", kaip tamsta ? Matyt , kad taip.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS