Vairuotojai, dėmesio: dėl Kleboniškio tilto griūties naktimis uždaromas A1 kelias | KaunoDiena.lt

VAIRUOTOJAI, DĖMESIO: DĖL KLEBONIŠKIO TILTO GRIŪTIES NAKTIMIS UŽDAROMAS A1 KELIAS

Svarbi žinia vairuotojams: nuo vasario 23 d. (ketvirtadienio) 23 val. iki vasario 24 d. (penktadienio) 5 val. ryto dėl A. Meškinio tilto per Nerį (vidurinis tiltas) įvykio padarinių šalinimo darbų bus uždaromas eismas magistralinio kelio A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda ruože nuo 99,03 iki 100,47 km esančiais tiltais per Nerį.

Planuojama, kad eismas bus uždarytas taip pat ir vasario 25 d., ir vasario 26 d. naktimis, kol bus pašalinti įvykio padariniai.

Padarinius planuojama pašalinti per kelias naktis. Šis laikas pasirinktas atsižvelgiant į mažiausio eismo intensyvumo srautus.

Dienomis eismas šalia esančiais dviem tiltais (pietiniu ir naujai pastatytu magistralinio kelio A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda ruože nuo 99,03 iki 100,47 km) vyks.

Kaune lūžusi tilto konstrukcija trenkėsi į žemę

Regimanto Zakšensko, E. Ovčarenko/BNS nuotr.

Akcinė bendrovė Lietuvos automobilių kelių direkcija (toliau – Kelių direkcija) gavo leidimą iš Valstybinės teritorijų planavimo ir statybos inspekcijos prie Aplinkos ministerijos leisti rangovui tęsti tilto demontavimo darbus.

Padarinių šalinimo metu eismas bus kreipiamas apylankomis:

važiuojantiems Vilnius–Klaipėda kryptimi, eismas kreipiamas per Jonavos g., Salako g., Nuokalnės g., Varnių g., Neries krant., Baltų pr., Rasytės g. ir Jotvingių g. (paliekant galimybę rinktis Žemaičių plentą);

važiuojantiems Klaipėda–Vilnius kryptimi, eismas kreipiamas per Panerių g., Varnių g., Nuokalnės g., Eigulių g. ir Jonavos g.

Kelių direkcija rangovui yra nurodžiusi stebėti situaciją ir atsiradus menkiausiems įtarimams dėl eismo saugos užtikrinimo, operatyviai informuoti Kelių direkciją ir imtis veiksmų riboti eismą. Už darbų organizavimą, padarinių pašalinimą, eismo saugą vykdomame objekte atsakingas rangovas.

Kelių direkcija dėkoja eismo dalyviams už kantrybę ir supratimą bei atsiprašo už laikinus nepatogumus.

Vasario 14 d. rangovui vykdant magistralinio kelio A1 Vilnius–Kaunas–Klaipėda ruože nuo 99,03 iki 100,47 km esančio A. Meškinio tilto per Nerį demontavimo darbus, tilto konstrukcija nugriuvo. Eismas dėl įvykio Panerių g. uždarytas.

Nugriuvo tvarkomo A. Meškinio tilto konstrukcija

Eitvydo Kinaičio nuotr.

Meškinio tilto per Nerį (viduriniojo tilto) rekonstrukcijos ties Kaunu darbai pradėti dar praėjusiais metais. Pagal sutartį darbai turėjo būti baigti iki 2024 m. pabaigos. Šios sutarties darbų vertė – 68,37 mln. eurų su PVM.

Skaičiuojama, kad šiuo kelio ruožu, į kurį patenka ir minėtas tiltas, nuo Biruliškių sankryžos iki „Via Baltica“ kai kuriomis dienomis automobilių srautas siekia iki 78 tūkst. automobilių.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

S

JIE TOKIE SPROGDINTOJAI,KARIŠKIAI...KAIP PRIDES ŠŪDO,KAIP PIS TAI VISĄ AUTOSTRADĄ IKI KLAIPEDOS NUNEŠ,NUŠLUOS.GALES RUNKELIUS SODYT...

Mh

Prie ko čia Kaunas? Tiltą A1 eksplotuoja ir prižiūri Lietuvos kelių direkcija. O kad kaimiečiai ir kauniečiai vazineja tiltu tada, kaip sakytų didžiai gerbiamas profesorius , kalti tik rusai, nes mažai gavo i skudurus... Bet už tiltą atsakinga LKD/ Lietuvos kelių direkcija. :)

>Paf

Čiulpk toliau.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS