Vairuotojai įspėja: miesto centrą geriau aplenkite! | KaunoDiena.lt

VAIRUOTOJAI ĮSPĖJA: MIESTO CENTRĄ GERIAU APLENKITE!

  • 23

Gegužės 20 d. vienoje judriausių Kauno sankryžų prasidėję rekonstrukcijos darbai įgauna pagreitį. Dėl šiandien vykdomų kasinėjimų kitoje vietoje – Birštono ir Šv. Gertrūdos sankirtoje – stoja eismas.

Nuo pat ankstaus ketvirtadienio ryto vairuotojai, važiuojantys pro miesto centrą, turėjo nemenkų išbandymų. Pasak kai kurių iš jų, didžiulės spūstys sukaustė Birštono gatvę jau nuo Karaliaus Mindaugo pr., taip pat užsikišusi visa šv. Gertrūdos gatvė, kelio atkarpa iki Kauno pilies žiedinės sankryžos.

„Kas vyksta važiuojant link Birštono šv. Gertrudos gatvių? Spūstis jau nuo Raudondvario pl. ir Jonavos gatvės. Jos nemažėja nuo pat 8 val. ryto“, – klausė vienas į nepavydėtiną situaciją patekęs vairuotojas.

Kiti dar priminė ir apie eismo įvykį, kuris dar labiau sunkina eismą.

„Ant Petro Vileišio tilto ką tik įvyko avarija, tik viena eismo juosta pravažiuojama. Spūstis jau pasiekė Raudondvario pl.“, – apie 12 val. informacija su kitais pasidalijo kaunietis.

Kauno savivaldybės atstovai atsiprašo dėl laikinų nepatogumų ir prašo vairuotojų kantrybės.

„Miesto centrą sukaustė spūstys ir mes dar kartą esame priversti vairuotojų paprašyti kantrybės ir supratingumo bei jei yra galimybė – rinktis kitus maršrutus. Šiuo metu Šv. Gertrūdos ir Gimnazijos gatvių sankryžoje atliekami būtini vandentiekio rekonstrukcijos darbai, kuriuos būtina užbaigti iki uždarant Aleksoto tiltą. Bus dirbama dieną ir naktį, kad šie darbai būtų baigti kuo greičiau“, – teigia jie.

Portalas kauno.diena.lt primena, kad nuo iki pat vasaros pabaigos šioje judrioje kelio atkarpoje vyks remonto darbai.

Vairuotojai raginami atkreipti dėmesį į pagrindinius du eismo tvarkos pakeitimus. Pirmiausia E. Ožeškienės gatve transporto eismas vyks tik viena kryptimi – K. Donelaičio gatvės link. Čia skirtingais etapais numatomi gatvės susiaurėjimai iki vienos eismo juostos. Be to, vienpusis eismas laikinai bus ir Jeruzalės skersgatvyje (pro Kauno choralinę sinagogą) – tik Savanorių prospekto kryptimi.

„Paprastai tariant, eismas E. Ožeškienės gatve bus leidžiamas tik iš senamiesčio pusės į centrą, o priešinga kryptimi jis bus uždarytas. Vadinasi, norint vykti senamiesčio link, pavyzdžiui, iš L. Sapiegos, Vasario 16-osios ar V. Putvinskio gatvių, vairuotojai turėtų Maironio ar A. Mickevičiaus gatvėmis kirsti Laisvės alėją ir toliau rinktis Kęstučio gatvę bei Karaliaus Mindaugo prospektą. Tuo metu Savanorių prospektą visi galės pasiekti važiuodami Jeruzalės skersgatviu, – kiek anksčiau sakė Kauno miesto savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Paulius Keras. – Prašome vairuotojų geranoriškumo ir tikimės, kad šie laikini apribojimai nesukels didesnių nepatogumų.“

Vairuotojams rekomenduojama vengti kelionių pro šią vietą ir verčiau rinktis alternatyvius maršrutus, taip išvengiant transporto spūsčių ir nepageidaujamo laiko gaišinimo.

Pasak Kauno miesto savivaldybės specialistų, šiame rekonstrukcijos etape bus iš pagrindų atnaujintos „Kauno vandenų“ vandentiekio trasos, pakeistos troleibusų kontaktinio tinklo atramos, gatvės apšvietimo stulpai.

GALERIJA

  • Vairuotojai įspėja: miesto centrą geriau aplenkite!
  • Vairuotojai įspėja: miesto centrą geriau aplenkite!
  • Vairuotojai įspėja: miesto centrą geriau aplenkite!
"Facebook" grupės "Kur stovi policija Kaune" nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (23)

Prakeiktas

Krabas ir du jo isperos

Kaunietis

Vykdomi darbai ,tačiau kauniečiai nežino kokie tsi darbai ,ar jie reikalingi buvo,nes dauguma vietų buvo ne avarinės o kasama ir iškasta prie kažkokių šulinių ,požeminių komunikacijų.

vytautas

gertrudos birstono sankryza šiandien dar bus apkrauta, ten pravazuoti galima ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS