Vairuotojų gudrybės: Laisvės alėjoje įsirengė nelegalų parkingą | KaunoDiena.lt

VAIRUOTOJŲ GUDRYBĖS: LAISVĖS ALĖJOJE ĮSIRENGĖ NELEGALŲ PARKINGĄ

  • 22

Visoje Kauno centrinėje dalyje renkama rinkliava už automobilio statymą. Kai kurie vairuotojai bando sukčiauti ir automobilius palieka ne specialiose aikštelėse, o tiesiog Laisvės alėjoje. Visgi, už tokį elgesį gali tekti sumokėti baudą.

Atrado savo parkingą

Portalo kauno.diena.lt skaitytojai pasidalijo nuotrauka, kuri užfiksuota pirmadienio popietę Laisvės alėjoje. Matyti, kad vairuotojas savo „Audi“ paliko tiesiog ant pėsčiųjų tako, įvažiavęs į Laisvės alėją nuo E.Ožeškienės gatvės.

„Matyt, galvojo, kad čia juk prie pat gatvės, tai pėstiesiems netrukdys. O kadangi ir nėra oficiali parkavimo vieta, tai ir mokesčio, greičiausiai, nemokėjo“, – savo pastebėjimais pasidalijo Jolanta, užfiksavusi ir minėtą automobilį.

Skaitytojos nuotr.

Moteris svarstė, kad vairuotojas vargu, ar paklydo, o savo transporto priemonę Laisvės alėjos pabaigoje bus tikslingai palikęs, tačiau kaunietė gėdino tokį vairuotojo elgesį. „Atsirado gudručiai, kurie bet kur savo mašinas palieka. Jei jau turi už ką kuro prisipilti, tai gali atrasti kelis eurus ir už parkavimą sumokėti“, – pridūrė Jolanta.

Ne pirmas atvejis

Portalas jau yra rašęs apie tokius nelegalius parkingus Vilniaus gatvėje. Tuomet rekonstruojamoje Vilniaus gatvės dalyje, nemokėdami už parkavimą, savo automobilius buvo pamėgęs statyti ne vienas vairuotojas.

„Mačiau, kad kai kurie iki Vilniaus gatvės atvažiuoja pro Laisvės alėjos šaligatvius. Kiti važiuoja tiesiai pro šalia esančią pėsčiųjų perėją. Pastato automobilius ir išeina. Kol vyksta rekonstrukcija, ir taip pėstiesiems nėra patogu vaikščioti, bet kai pristato ne vietoje automobilių, praeiti tampa iš vis sudėtinga“, – tuomet kalbėjo Vilniaus gatvės pabaigoje sustatytus automobilius užfiksavusi praeivė. Gali sulaukti baudų

Skaitytojos nuotr.

Kauno savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Gintaras Gatulis portalui kauno.diena.lt patvirtino, kad minėtoje Vilniaus gatvės vietoje automobilių stovėjimo aikštelės nėra, todėl nedrausmingi vairuotojai gali sulaukti baudų. Tokia pati lemtis gali laukti ir Laisvės alėjoje automobilį palikusio vairuotojo, nes čia taip pat nėra įrengta automobilių stovėjimo vieta.

Jei jau turi už ką kuro prisipilti, tai gali atrasti kelis eurus ir už parkavimą sumokėti.

„Ši teritorija nėra skirta transporto priemonių eismui ar stovėjimui, todėl nesilaikant taisyklių už tokį nusižengimą gali grėsti administracinė atsakomybė ir bauda nuo 30 iki 90 eurų“, – pažymėjo specialistas.

G.Gatulis nurodė, jog Viešosios tvarkos skyrius bendradarbiauja su policija ir padeda darbo dienomis bei valandomis atlikti minėtų draudimų kontrolę. Kitu paros metu gyventojai dėl nusižengimų kreipiasi tiesiai į policiją.

GALERIJA

  • Vairuotojų gudrybės: Laisvės alėjoje įsirengė nelegalų parkingą
  • Vairuotojų gudrybės: Laisvės alėjoje įsirengė nelegalų parkingą
  • Vairuotojų gudrybės: Laisvės alėjoje įsirengė nelegalų parkingą
  • Vairuotojų gudrybės: Laisvės alėjoje įsirengė nelegalų parkingą
Skaitytojos nuotr.
Gairės: parkingas, nelegalus parkingas, Laisvės alėja, automobilis, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (22)

MORKA

Tai kiek gi galima rodyti TAS senienas !!!

laisves aleja mirsta

aplink vien zenklai ir brangus mokami parkingai...+ buriai alkanu tikrintoju ir kontrolieriuaplinkuj draskosi... i del ko te eiliniam ziopliui parkuotis ? ka toje laisveje beveikt ? kainos kosmosas kokybe nu kokia kokybe kai is pakutinio cento isgyvet bandai........... visi save gerbiantys ir norintys tuso klijentai renkasi aplink akropoli (i aciu akropoliuji parkingas 4h nemokamai )

kaunietis

Tur but kauno diena neturi ka rasyti kad tas pats straipsnis jau beveik menesi kartojasi
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS