Vairuotojų įžūlumas: Nemuno saloje atrado nelegalias stovėjimo vietas | KaunoDiena.lt

VAIRUOTOJŲ ĮŽŪLUMAS: NEMUNO SALOJE ATRADO NELEGALIAS STOVĖJIMO VIETAS

Nemuno saloje, ties „Žalgirio“ arena, yra įrengta automobilių stovėjimo aikštelė, tačiau kai kurie kauniečiai nusprendė ja nesinaudoti ir pėsčiųjų takais važiuoja iki tinklinio aikštelių ir ten palieka savo transporto priemones. Žmonės tikina, kad kai kurie taip tiesiog imituoja esą jie atvažiuoja sportuoti.

Privažiuoja kuo arčiau

„Kauno dienos“ skaitytojas Ramūnas pasakojo, kad dažnai sportuoja Nemuno saloje. Tačiau dabar vis dažniau pastebi įžūlius vairuotojus, kurie nepaiso Kelių eismo taisyklių (KET), važiuoja pėsčiųjų takais ir automobilius palieka ties įrengtomis tinklinio aikštelėmis.

„Pastebėjęs pėsčiųjų takais važiuojančius automobilius, nepatingėjau nueiti pasižiūrėti, ar tikrai nebuvo pakeista eismo tvarka, galvojau, gal kas nuėmė automobilių eismą draudžiančius kelio ženklus, bet, pasirodo, kad jie tebestovi, tačiau vairuotojai jų nepaiso“, – problemą dėstyti pradėjo kaunietis.

Jis tikino, kad pėsčiųjų takais važinėti įsismagino ne koks aptarnaujantis personalas, kuriam kartais taikomos KET išimtys, ir net ne darbininkai, kurie saloje šiuo metu vykdo statybas, o paprasti automobiliai, kuriais kauniečiai atvyksta pažaisti tinklinio.

„Ką jie negali 100 metrų ateiti pasistatę automobilį leistinoje vietoje? Būtinai jiems reikia brautis, privažiuoti prie pat aikštelės. Pats esu sportuojantis žmogus ir visai nežavi mintis, jog reikia bėgioti tarp sustatytų automobilių ir dar žiūrėti per petį, ar koks vairuotojas iš paskos taku nevažiuoja. Be to, kai kur keliukai saloje neasfaltuoti, tad nuo tų važiuojančių automobilių kyla dulkės“, – sakė kaunietis, pridurdamas, kad tokie asmenys, kurie iki pat tinklinio aikštelės atvyksta automobiliu, tik imituoja, jog sportuoja.

Būtinai jiems reikia brautis, privažiuoti prie pat aikštelės.

Laukia baudos

Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Rimantas Vilimas aiškino, jog KET yra numatytas draudimas statyti transporto priemones ant vejos, sporto žaidimo aikštelėse, ant pėsčiųjų ar (ir) dviračių tako, ir kitose transporto priemonių eismui (stovėjimui) neskirtose teritorijose.

„Nesilaikant šių draudimų gali grėsti administracinė atsakomybė, kuri nustatyta Administracinių nusižengimų kodekso 417 straipsnio 2-oje dalyje. Ten nurodoma, kad sustojimas ir stovėjimas vietose, kuriose pagal KET draudžiama sustoti ir stovėti, sustojimas ir stovėjimas nesilaikant kelio ženklų ir ženklinimo reikalavimų, važiavimo tvarkos gyvenamosiose zonose ir kiemuose pažeidimas užtraukia baudą vairuotojams nuo 30 iki 90 eurų“, – apie tai, kas laukia KET pažeidėjų, informavo R.Vilimas.

Jis nurodė, kad kontroliuoti, kaip transporto priemonių vairuotojai laikosi draudimų sustoti ir stovėti transporto priemonėms draudžiamose vietose įstatymo, yra suteikti įgaliojimai policijai ir Savivaldybių administracijų įgaliotiems pareigūnams, Kaune – Viešosios tvarkos skyriui.

„Todėl Viešosios tvarkos skyrius, pagal gaunamus piliečių skundus ir pranešimus atlieka minėtų draudimų kontrolę. Tai atlieka darbo dienomis bei valandomis. Kitu metu, po 17 val., dėl nusižengimų (vakaro ir nakties metu, poilsio ir švenčių dienomis) gyventojai turi galimybę kreiptis į policiją. Viešosios tvarkos skyrius nebuvo gavęs pranešimų dėl Nemuno salone ant vejos statomų automobilių. Organizuojamų reidų ir patikrinimų metu būtinai bus atkreiptas dėmesys į šią vietą“, – apie tai, jog Nemuno saloje bus vykdoma papildoma kontrolė, nurodė R.Vilimas.

Visame mieste už tai, kad automobiliai buvo palikti ant vejos, šiemet jau nubausta 1670 vairuotojų.

Kviečia registruoti pažeidimus

Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas tikino, kad kol kas Nemuno saloje įrengti kažkokių fizinių priemonių, kurios trukdytų automobiliams važiuoti pėsčiųjų takais, įrengti neplanuojama, nes saloje vyksta intensyvūs statybų darbai. Visgi jis paragino piliečius, pastebėjusius KET pažeidimus, juos registruoti specialioje internetinėje erdvėje.

„Jei bus gauta informacija iš miestiečių apie pažeidimus nuotoliniu būdu, naudojantis elektronine paskyra, įvertinus nusižengimo aplinkybes, gali būti sprendžiamas transporto priemonių valdytojų atsakomybės klausimas“, – apie tai, jog nufotografavus KET pažeidimus ir automobilio valstybinius numerius, pažeidėjams gali būti skirtos baudos, priminė R.Vilimas.

Pranešti apie viešosios tvarko pažeidimus galima internete.

GALERIJA

  • Vairuotojų įžūlumas: Nemuno saloje atrado nelegalias stovėjimo vietas
  • Vairuotojų įžūlumas: Nemuno saloje atrado nelegalias stovėjimo vietas
  • Vairuotojų įžūlumas: Nemuno saloje atrado nelegalias stovėjimo vietas
  • Vairuotojų įžūlumas: Nemuno saloje atrado nelegalias stovėjimo vietas
  • Vairuotojų įžūlumas: Nemuno saloje atrado nelegalias stovėjimo vietas
  • Vairuotojų įžūlumas: Nemuno saloje atrado nelegalias stovėjimo vietas
Skaitytojo nuotr.
Gairės: Nemuno sala, automobilių stovėjimo aikštelė, tinklinio aikštelė, kelių eismo taisyklės, vairuotojai, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (17)

to: neRamunas

Ubagas esi tu ir tokiu liksiu, noreciau pamatyti tavo fizionomija ir patiesinti tuputi, nes tokie BMW ubagai turetu buti sutrypti arba deportuoti.

neRamūnas

Stukačius Ramūnas, be jokios abejonės eilinis ubagas, galimai važinėjantis tik su dviračiu, tad gi pavydas ima. Įdomu būtų pamatyti jo fizionomiją.

jo

tau jau cia senai tas masinas stato,niekas nemato
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS