Vairuotojų įžūlumui nėra ribų: laužo jaunus medelius | KaunoDiena.lt

VAIRUOTOJŲ ĮŽŪLUMUI NĖRA RIBŲ: LAUŽO JAUNUS MEDELIUS

Vairuotojų įžūlumas Kaune, Vasario 16-osios gatvėje, peržengia ribas ir veda iš kantrybės gyventojus. Stovėjimo vietų automobilių savininkai nestokoja piktavališkos išmonės – palieka savo transporto priemones net tose atkarpose, kur neseniai pasodinti jauni medeliai.

Užkliuvo elgesys

Minėtos gatvės būstuose gyvenantys kauniečiai netveria pykčiu – šie, dar liauni lapuočiai, esą buvo nulaužti jau ne kartą, vos tik pasimaišę vietos savo automobiliui ieškantiems vairuotojams. Kaip pastebėjo Vasario 16-osios gatvėje gyvenantis Vytautas, tai – pasikartojanti problema.

"Šioje gatvėje niekas nepaiso to, kad ji turi gyvenamosios zonos statusą. Čia taip pat įrengta stovėjimo vietų ribas žyminti švieslentė. Tačiau vairuotojams tikriausiai už viską svarbiausia tai, kad būtų kuo daugiau vietų automobiliams statyti. Tikėtina, būtent dėl to nereikalingi ir 33 Vasario 16-osios gatvėje neseniai pasodinti jauni medeliai – jie juk užima vietą ir trukdo atvažiavus pastatyti savo transporto priemones. O ir į gyventojų pastabas tokiems vairuotojams nusispjaut!" – piktinosi kone kasdien vaizdus, kai liaunų medelių pasodinimo vietose statomi automobiliai, pro būsto langus matydamas gyventojas.

Vasario 16-osios gatvės gyventojai pasipiktino automobilių parkavimo ypatumais.

Pasigenda policijos

Pasak jo, jauną medelį, pasodintą prie pirmuoju numeriu pažymėto namo, Vasario 16-osios gatvėje, vairuotojai brukdami savo transporto priemones į ne joms skirtą vietą, esą nulaužė porą kartų.

"Taip sukurpiama papildoma vieta automobiliui, bet juk kažkam turėtų rūpėti tvarka miesto centre! Jei bent retkarčiais čia užsuktų policijos pareigūnai, manau, tikrai būtų ką veikti – pažeidėjų apstu – ypač penkiolika metrų užimančioje atkarpoje, esančioje prie dešimtuoju numeriu pažymėto namo", – akcentavo Vytautas.

Skundų negavo

"Kauno dienos" žurnalistams apie šią problemą Vasario 16-osios gatvėje užsiminė Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Prevencijos poskyrio vedėjui Rimantui Vilimui. Jis tikino, kad iki šiol jie  nėra sulaukę skundų, informuojančių apie automobilių statymą jaunų medelių augimo vietose, nei jau minėtoje gatvėje, nei kitose Kauno vietose.

Juk kažkam turėtų rūpėti tvarka miesto centre!

Tačiau, nepaisant to, tvirtino Viešosios tvarkos skyriaus Prevencijos poskyrio vedėjas, skyriaus darbuotojai nuolat rengia reidus ir bendradarbiaudami su policijos pareigūnais atlieka patikrinimus. R.Vilimo teigimu, dažniausiai pastebima tai, kad vairuotojai pažeidžia Kelių eismo taisykles (KET) statydami savo transporto priemones eismui (stovėjimui – aut. past) neskirtose teritorijose.

"Šiemet vien tik Vasario 16-osios gatvėje skyriaus darbuotojai fiksavo 57 tokio tipo vairuotojų daromus nusižengimus", – sakė jis.

Primename, kad remiantis administracinių nusižengimų kodekso 417 straipsnio "Kelio ženklų, žmonių vežimo reikalavimų nesilaikymas ar kitas Kelių eismo taisyklių pažeidimas" antrąja dalimi, šio draudimo nepaisymo atveju vairuotojams gali grėsti baudžiamoji atsakomybė – bauda nuo 30 iki 90 eurų.

Prilygsta eismo įvykiui?

"Tęsiant kalbą apie automobilių statymą jaunų medelių augimo vietose ir jų nulaužimą, Viešosios tvarkos skyriaus specialistų nuomone, šitoks elgesys galėtų būti prilyginamas eismo įvykiui. Tirti tokio pobūdžio veikas įstatymu įgalioti policijos pareigūnai", – detalizavo R.Vilimas.

Pasak pašnekovo, kiekvieną kartą užfiksavus eismo įvykį ar surašius už jį protokolą, gali būti sprendžiamas klausimas ir dėl padarytos žalos atlyginimo.

Šiuo metu Vasario 16-osios gatvėje iš viso yra įrengtos 53 vietos automobiliams statyti. Šios zonos plėsti miesto valdžios atstovai esą neplanuoja, nes mieste nėra tam papildomo ploto.

GALERIJA

  • Vairuotojų įžūlumui nėra ribų: laužo jaunus medelius
  • Vairuotojų įžūlumui nėra ribų: laužo jaunus medelius
  • Vairuotojų įžūlumui nėra ribų: laužo jaunus medelius
  • Vairuotojų įžūlumui nėra ribų: laužo jaunus medelius
  • Vairuotojų įžūlumui nėra ribų: laužo jaunus medelius
  • Vairuotojų įžūlumui nėra ribų: laužo jaunus medelius
  • Vairuotojų įžūlumui nėra ribų: laužo jaunus medelius
  • Vairuotojų įžūlumui nėra ribų: laužo jaunus medelius
  • Vairuotojų įžūlumui nėra ribų: laužo jaunus medelius
  • Vairuotojų įžūlumui nėra ribų: laužo jaunus medelius
Laimio Steponavičiaus, skaitytojo nuotr.
Gairės: vairuotojai, įžūlus elgesys, medeliai, nulaužti medeliai, parkavimas Kaune, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (20)

absurdas

kodėl dėl mieste padarytų pažeidimų,už ką atsako miesto valdininkai bei miesto policija,pastoviai reik rašyt skundą dėl mieste įvykdytų pažeidimų ? Abejoju,kad kitose šalyse policijos pareigūnai sėdi subines padėję ir laukia kol koks pilietis pristatys skundą dėl mieste įvykdyto pažeidimo.

Kaunietis.

Visu pirma tai zmoniu galvose nebeliko samoningumo,ir pagarbos betkam,o antra tai istatymai yra,bet juos efektyviai vykdyt ir kontroliuot nebeliko kam.Paskambinus i pilicija apie pazeidima,jie net nesugeba atvykti.Dabar kabinetine policija tingi dirbti ir baudzia tuos kuriuos gauna per Epolicija portala,ir netgi pravaziuodami pro pazeideja jo nesudrausmina todel ir vyksta tokia betvarke.S.Daukanto g 26 prie universiteto automobiliai stovi ant saligatvio ir dar po draudziamu zenklu,bet policija pro juos paprasciausiai pravaziuoja kaip pro normalu reiskini.

„darbo” skelbimai

puikiai prasideda: GALIMAS - ne tas pat, kas garantuotas! Teksto vertimas ŠIEK TIEK geresnis, nei pradžioje būdavo, bet nesąmonių pakanka. Ar jie juo Google, ar kt. vertykles „reklamuoja”. Gal į bėdą pakliuvo, darbo neteko, kito neranda ir iš nevilties, patys to neįtardami, pas sukčius įsidarbino, sukčių skelbimus platina? Gerieji mano - jau geriau eitumėte Dviračio žinių Darbo biržos šieną ravėti... Ten geriau moka...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS