Vaišvydavą išgąsdino įtartini automobiliai, bet policija tam turi paaiškinimą | KaunoDiena.lt

VAIŠVYDAVĄ IŠGĄSDINO ĮTARTINI AUTOMOBILIAI, BET POLICIJA TAM TURI PAAIŠKINIMĄ

Aktyvi Vaišvydavos bendruomenė sukruto dėl įtartinų transporto priemonių, vis besisukiojančių šiame gyvenamųjų namų kvartale.

Sukėlė įtarimų

Įtardami, kad tai gali būti nusikaltimams besiruošiantys, piktų kėslų turintys asmenys, apie tai pranešta policijai. Tačiau pareigūnai ramina – žmonių nuotraukose užfiksuotas automobilis priklauso užsieniečiams statybininkams, kurie, kaip spėjama, tiesiog pasiklydo svetimoje aplinkoje.

Į "Kauno dienos" redakciją ėmė plūsti sunerimusių Kauno rajone, Vaišvydavoje, gyvenančių žmonių skambučiai. Pastarųjų išgąstį sukėlė jau kurį laiką gyvenvietės apylinkėse esą pastebėti įtartini automobiliai.

Apie tai aktyvios bendruomenės nariai vienas kitą informavo socialinio tinklalapio "Facebook" grupėje. Taip pat paprašė perspėti ir tuos, kurių ten skleidžiama informacija nepasiekia.

"Vaišvydavoje ir aplink ją, ypač ten, kur iškilo naujų namų kvartalai, jau kurį laiką zuja labai įtartini veikėjai. Greičiausiai tai bus vagys, kurie tiesiog dairosi prieš įvykdydami nusikaltimą", – spėjimais pasidalijo čia gyvenantis Eugenijus (vardas ir pavardė redakcijai žinomi).

Kreipėsi į policiją

Vyras teigia, kad jau ne kartą pats savo akimis matė ir iš aplinkinių taip pat girdėjo, jog apylinkėse sukiojasi juodos spalvos "Renault Trafic".

"Visi kaimynai informuoti, kadangi visi savi. Tačiau netrukus feisbuke pasirodė informacija ir apie dar vieną neaiškų, vis matomą transporto priemonę – tamsios spalvos "Volkswagen Caddy". Tiek aš, tiek kiti gyventojai apie tai nedelsdami pranešė policijai", – situaciją detalizavo pašnekovas ir ragino visus kuo aktyviau dalytis pastebėjus ką nors įtartino.

Kitas įtarimų sukėlęs automobilis priklauso vietos gyventojai.

Eugenijui antrino ir dar viena Vaišvydavos gyventoja, pasak kurios, šios kalbos tikrai ne iš piršto laužtos.

"Situacija tikrai labai rimta. Buvo susisiekta su policija, perduota visa informacija. Taip pat policijai perduoti ir mikroautobusų nuotraukose užfiksuoti numeriai. Labai gaila, kad nėra taip skubiai reaguojama kaip norėtųsi. Bet kokiu atveju prašau visų pamačiusių minėtus vyrus kreiptis ir Bendruoju pagalbos telefonu 112. Tik pamačius kursuojančius po gyvenvietę skambinkite ir informuokite, kad važinėjama po kiemus, užkalbinami vaikai. Dėkojame visiems, kas netingit ir "papatruliuojat" dėl kitų saugumo. Tikėkimės policija sureaguos ir padės išspręsti šią problemą", – į bendruomenės narius kreipėsi Sandra.

Pareigūnai ramina

"Kauno diena" susisiekė su Kauno policijos atstovus ir paprašė pakomentuoti šią situaciją. Pareigūnai nuramino aktyvią Vaišvydavos bendruomenę.

Tik pamačius kursuojančius po gyvenvietę skambinkite ir informuokite, kad važinėjama po kiemus, užkalbinami vaikai.

"Sulaukę informacijos iš Kauno rajono gyventojų apie įtartinus asmenis ir automobilius, važinėjančius gyvenamose teritorijose, nedelsiant buvo sureaguota ir imtasi priemonių. Patikrinus informaciją, nustatyta, kad gyventojams įtarimų sukėlęs vienas iš automobilių priklauso statybos ir įrengimo darbus organizuojančiai įmonei, kurios darbuotojai, kilę iš kaimyninės šalies. Jie nepažinodami gyvenvietės, ieškojo savo darbo objekto. Kito gyventojų užfiksuoto automobilio taip pat nederėtų baimintis – tai vietinei gyventojai priklausanti transporto priemonė", – Vaišvydavos gyventojus ramino Kauno policijos atstovė Justina Kazragytė.

Nors gauta informacija nepasitvirtino, pareigūnai raginama gyventojus ir toliau aktyviai dalytis žiniomis, kadangi glaudus bendruomenės ir policijos pareigūnų bendradarbiavimas yra vienas iš svarbiausių veiksnių, siekiant kurti dar saugesnę aplinką.

"Taip pat visus Kauno rajono gyventojus raginame kaimynus burtis į Saugios kaimynystės grupes, kurios padeda užtikrinti dar glaudesnį tarpusavio kaimynų bendradarbiavimą ir vietos saugumą", – ragina policijos atstovė ir primena, kad gyventojai, norintys įkurti saugios kaimynystės grupes, gali kreiptis el. paštu zivile.liutkevice@policija.lt.

Panika Užliedžiuose

Praėjusių metų pradžioje Kauno rajonas, Užliedžiai, buvo atsidūrę dėmesio centre dėl esą čia persekiojamų vaikų ir padaugėjusių vagysčių. Tuomet šioje gyvenvietėje nedelsiant buvo sustiprintos patruliuojančių pareigūnų pajėgos, o Kauno rajono savivaldybės atstovai tikino, kad panika keliama be jokio pagrindo.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

Nesąmonės prirašytos

Kažkoks neteisingos informacijos kratinis, visų pirma pamiršta paminėti kiek vagysčių pastaruoju metu buvo Samylų seniūnijoje ir prie ko čia Vaišvydava, kai žmonės dalinosi šia informacija užfiksuota Šlienavoje, Samyluose, Laumėnuose ar Piliuonoje. Rašant straipsnį reiktų visom aplinkybėm pasidomėti, o ne naudotis VBS naujienomis, t.y. viena bobutė sakė ir rašau. Plius buvo užfiksuotos 4 įtartinos mašinos, tai kodėl info tik apie tas, kur policija patikrino ir tai, kad statybų įmonei priklauso auto dar nereiškia, kad po darbo jie eina miegot :) kam tada vaikų prašo telefono, kad tipo išsikrovė tel ir noru paskambinti arba naglai važinėja palei tvoras ir apžiūrinėja kiemus? Žodžiu ...

juk

tai eurosojuzo pasekme o gali buti dar blogiau....

Brittney Maddock

„Google“ už kiekviena savaite sumokejo internetini darba iš namu nuo 4000 iki 9000 euru. Gavau pirmaji menesi € 20974 ir 29485 eurus mano paskutinio menesio „Google“ mokejime ir dirbau 2–4 valandas per diena laisvalaikiu lengvai iš namu. Tai tikrai patogi vartotojui,, ir aš tiesiog taip džiaugiuosi,, kad sužinojau apie tai... Skaityti daugiau šioje svetaineje. >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> w­­w­­w.W­­o­­r­­kLinks3.C­­om
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS