Vandalai nuniokojo senuosius „Škoda“ troleibusus: vieni mėgavosi paroda, kiti – vogė | KaunoDiena.lt

VANDALAI NUNIOKOJO SENUOSIUS „ŠKODA“ TROLEIBUSUS: VIENI MĖGAVOSI PARODA, KITI – VOGĖ

  • 37

Sekmadienį Savanorių prospekte buvo išrikiuoti senieji „Škoda“ troleibusai. Kol vieni stebėjo gatvės meno parodą „Atia senienos, labas naujienos!“, kiti niokojo troleibusus. Kauniečiai pasakojo, kad net iš vairuotojų kabinų dingo daiktų.

Rizikingas elgesys

Miestas nusprendė originaliai atsisveikinti su senaisiais „Škoda“ troleibusais. Iš pradžių menininkams leista ant šių transporto priemonių išlaisvinti fantaziją ir įamžinti Kaunui svarbius momentus, o sekmadienį visi norintys galėjo pasigrožėti mobilia paroda „Atia senienos, labas naujienos!“. Apie 50 išpaišytų „Škoda“ buvo išrikiuotos Savanorių prospekte, nuo P.Lukšio iki Mituvos gatvės. Deja, paroda pritraukė ir piktavlių.

Atsisveikinimas su senaisiais troleibusais

Eitvydo Kinaičio nuotr.

Kauniečiai pasakojo, kad dalis parodos lankytojų visiškai nesaugojo troleibusų, kurie dar turės vežioti keleivius, nes nauji troleibusai „Solaris“ dar pakeitė tik labai nedidelę dalį troleibusų. Portalo kauno.diena.lt skaitytojas Jonas pasidalijo vaizdo medžiaga, kurioje matyti vandalų elgesys. Vienoje nuotraukoje užfiksuota, kaip moteris nesibodėjo ir užlipo ant „Škodos“ troleibuso stogo, o kiti praeiviai ją nuo žemės fotografavo. Tokiu elgesiu moteris ne tik galėjo sugadinti troleibuso įrangą, bet taip ir susižaloti pati.

„Gaila, kad žmonės nemoka pasidžiaugti ir ateina į tokius renginius ne pasižiūrėti, o viską niokoti“, – apgailestavo kaunietis.

Vogė iš kabinų

Tačiau dar labiau nustebino tai, jog parodoje įsisuko vagys. Iš pradžių vairuotojų kabinos nerakintos, tačiau pamačius, jog kai kurie atėjo ne nuotraukos pasidaryti, o vogti, teko kabinas užrakinti.

„Vairuotoja Jurgita pastebėjo, kaip vienas jaunesnis vyras naršo po visą kabiną. Tuo metu kita kolegė Agnė viską nufilmavo. Kitas senesnis vyras laukė lauke. Iš 298 troleibuso vairuotojo kabinos buvo pavogta gedimų knyga, kai kur išlaužti kasos aparatai, išmėtytos kasos aparato juostos. Tai pamačiusi Jurgita išvarė vandalus iš kabinos ir perspėjo kitus vairuotojus, kad šie užrakintų kabinas, nes būtų praėję per visus troleibusus. Stebėjosi vairuotojai, kad tie vyrai kaip tikri profesionalūs vagys sukosi kabinose“, – portalui kauno.diena.lt pasakojo senųjų troleibusų parodoje buvęs kaunietis Jonas. Anot jo, gedimų knygą iš vairuotojo kabinos išnešę vyrai pasipustė padus ir spruko.

Nedideli nuostoliai

„Kauno autobusų“ atstovai teigė, jog seniesiems troleibusams didelės žalos nebuvo padaryta. Daugiau žmonių atėjo į parodą, o ne naikinti miesto turto.

„Po sekmadienį įvykusios parodos didelių pažeidimų transporto priemonėms nepastebėjome. Parodos metu lankytojams suteikėme galimybę atsisėsti ne tik prie prie legendinių „Škoda“ troleibusų vairo, bet ir prie naujojo „Solaris“ troleibuso vairo, norėdami jiems suteikti unikalią galimybę susipažinti su vairuotoju darbu.

Parodos metu tvarką transporto priemonėse prižiūrėjo „Kauno autobusai“ darbuotojai, kurie pastebėję negalimą veiklą sudrausmindavo parodos lankytojus. Džiaugiamės, kad ši paroda sudomina tiek daug lankytojų“, – pažymėta portalui kauno.diena.lt atsiųstame komentare.

GALERIJA

  • Vandalai nuniokojo senuosius „Škoda“ troleibusus: vieni mėgavosi paroda, kiti – vogė
  • Vandalai nuniokojo senuosius „Škoda“ troleibusus: vieni mėgavosi paroda, kiti – vogė
Gairės: senieji troleibusai, nuniokojo troleibusus, vagystė iš troleibuso, Atia senienos, vandalizmas, skaitytojo naujiena, LNK1
Rašyti komentarą
Komentarai (37)

Anonimas

Liandzbergmečio aukos....

H

Vandalai per gražiai - idiotai būtų teisingiau

Jonas

Naujuosiuose troleibusuose reikia įmontuoti papildomą bilietų žymėjimo aparatą ir troleibuso gale.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS