Vasario 16-oji Kaune: dėmesys valstybės kūrėjams, patriotiški renginiai, tradiciniai apdovanojimai | KaunoDiena.lt

VASARIO 16-OJI KAUNE: DĖMESYS VALSTYBĖS KŪRĖJAMS, PATRIOTIŠKI RENGINIAI, TRADICINIAI APDOVANOJIMAI

  • 16

Lietuvos valstybės atkūrimo dieną Kaunas švęs skambiai, ryškiai ir aktyviai. Suplanuotas gausus sąrašas renginių, kurie startuos jau šią savaitę: filmo peržiūra, koncertai, minėjimai, nemokamos muziejų ekspozicijos. Pagrindiniu Vasario 16-osios akcentu taps jau tradicija tapusi Kauno dovana visai Lietuvai – apdovanojimų ceremonija „Aš – dalis tavęs“ ir įspūdingas koncertas.

Pagerbs laisvės puoselėtojus

„Vasario 16-oji kasmet primena, kiek stipriai paaugome kaip valstybė. Ši diena – mūsų tautos laisvės šventė. Pasitinkame ją pagarbos ženklu tiems, kurie saugo ir puoselėja šias vertybes savo idėjomis, darbais ar iniciatyvomis. Turime kuo didžiuotis ir dėl ko stengtis. Tai ir darykime, o drauge kiekvienas savaip padėkime šių dienų herojams Ukrainoje, ginantiems ir kovojantiems už mūsų visų laisvę“, – kauniečius kvietė Kauno vicemeras Andrius Palionis.

Kaunas tęsia kasmetinę tradiciją, ruošdamas skambią dovaną – šventinį koncertą ir iškilmingą apdovanojimų ceremoniją „Aš – dalis tavęs“. Renginys „Žalgirio“ arenoje vyks Lietuvos valstybės atkūrimo dienos išvakarėse. Jo vaizdo įrašo transliaciją televizijos žiūrovai pamatys Vasario 16-ąją 19.30 val. per TV3.

Vasario 16-oji kasmet primena, kiek stipriai paaugome kaip valstybė. Ši diena – mūsų tautos laisvės šventė.

Už pilietiškumą ir kilnias iniciatyvas Kaunas pagerbs nusipelniusias asmenybes bei organizacijas. Apdovanojimai įteikiami penkiose nominacijose: „Laisva šalis“, „Šviesi šalis“, „Klestinti šalis“, „Stipri šalis“ ir „Unikali šalis“.

Ceremoniją praturtins muzikos atlikėjai – scenoje pasirodys „Sisters on Wire“, Gabrielė Vilkickytė, Ieva Narkutė, Vidas Bareikis, Martynas Kavaliauskas ir kiti.

Auksinio scenos kryžiaus laureatas, choreografas Mantas Stabačinskas specialiai šiam vakarui ruošia choreografiją – pagrindiniu šokėjų pasirodymo akcentu taps Laisvės paminklas.

Šventinių veiklų gausa

Lietuvos valstybės atkūrimo dienai skirti renginiai prasidės jau šiomis dienomis. Turiningą programą papildys Kauno Vinco Kudirkos viešosios bibliotekos renginiai: knygos pristatymas, koncertai, filmo peržiūra, edukacinė popietė. Veiklos vyks įvairiuose bibliotekos padaliniuose.

Išsami informacija apie renginius jau skelbiama internete: bit.ly/V16-kaune.

Vasario 16-ąją priešpiet Vytauto Didžiojo karo muziejus sodelyje susirinkusiuosius pasveikins kariliono garsai. Varpais skambins Raimundas Eimontas. Vidurdienį, kaip ir kasmet, prasidės iškilmingas minėjimas – Vyčio Kryžiaus ordino vėliavos pakėlimo ceremonija, gėlių padėjimas bei jaunesniųjų karininkų vadų mokymų priesaika.

12.50 val. veiksmas persikels į čia pat stovinčią sceną. Kauniečius dainomis sveikins Jonas Sakalauskas, Justinas Stanislovaitis, Laimonas Bendaravičius, Liepa Mondeikaitė ir Justinas Lapatinskas.

Įdienojus Kauno kultūros centre vyks liaudiškų šokių kolektyvų koncertas, o kino centre „Romuva“ – šokio teatro „Aura“ pasirodymas.

Nemokami muziejai ir transportas

Šventinę dieną Kauno miesto muziejai siūlo kauniečiams ir miesto svečiams galimybę nemokamai aplankyti savo ekspozicijas.

Duris atvers Kauno miesto muziejaus M. ir K. Petrauskų, Pilies bei Tautinės muzikos skyriai. Taip pat lankytojus pasitiks Vytauto Didžiojo karo muziejus. Išbandyti interaktyvias pramogas bei susipažinti su parodomis kvies ir Istorinė Lietuvos Respublikos Prezidentūra.

Vasario 16 dieną kauniečiai kviečiami į šventinius renginius vykti miesto autobusais ir troleibusais. Tądien viešasis transportas Kaune keleivius veš nemokamai.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Europa

Kauniečiai prakilniai švenčia valstybės atgimimo šventę, o tuo tarpu sostinės stalinistų palikuoniai meldžiasi "Dėdulei"

Visus patrijotus, mylinčius savo gimtą kraštą ir amžinus burbeklius su Vasario 16-ąja!!!! Gražios šventės širdyse!!!!

kaip čia dabar ..........

...... argi Čiurlionio ir Paveikslų galerija ignoruos šventinę tradiciją ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS