Vasaros skaitymams – knygų mainai | KaunoDiena.lt

VASAROS SKAITYMAMS – KNYGŲ MAINAI

Knygų mainai – Kauno apskrities viešosios bibliotekos (KAVB) projektas, siūlantis atnaujinti savo biblioteką, sykiu prisidėdi ir prie miesto knygų namų gerovės.

Prisiekusiems knygiams sunku įsivaizduoti vasarą be knygų. Kai savos jau perskaitytos ar per planuojamas atostogas bibliotekos šalia nebus, skaitymais galima pasirūpinti iš anksto.
Knygų mainai – Kauno apskrities viešosios bibliotekos (KAVB) projektas, siūlantis atnaujinti savo biblioteką, sykiu prisidėdi ir prie miesto knygų namų gerovės.

KAVB tinklalapyje jau keliolika metų kas mėnesį skelbiamas mainomų leidinių sąrašas. KAVB Komplektavimo skyriaus mainų fondo grupė siūlo knygas, kuriomis norėtų pasidalyti su skaitytojais, mainais norėdami gauti bibliotekai reikalingų leidinių.

"Mainų fondo darbuotojai, kas mėnesį gavę naujų knygų iš dovanotų, nurašytų, perteklinių arba dubletinių egzempliorių, sudaro vis naują mėnesinį sąrašą", – paklausta, kaip sudaromas mainytinų leidinių sąrašas, sako  Komplektavimo skyriaus vedėja Rita Miškinytė.

KAVB leidinių mainų bičiuliai – ne tik fiziniai asmenys, bet ir kitos bibliotekos, įvairios institucijos. "Pagrindiniai mūsų mainų partneriai – Nacionalinė Mažvydo biblioteka, apskričių ir savivaldybių bibliotekos, fiziniai asmenys", – ilgametę knygų mainų istoriją pasakoja fondo vadovė Birutė Veteikienė.

Liepos 1-osios duomenimis, mainų fonde buvo daugiau nei 72 tūkst. leidinių. "Nenorime, kad jis taptų nereikalingų leidinių saugykla, todėl vykdome atranką ir formuojame jį aktualų ir naudingą skaitytojams", – anot pašnekovės, leidiniai, ilgesnį laiką išbūnantys mainų fondo lentynose, atiduodami neatlygintinai – pvz., vaikų dienos centrams.

Iš šiųmečiame birželio sąraše pateiktų 16 knygų, Mainų fondo vadovės B.Veteikienės teigimu, buvo susidomėta keturiomis. Su pageidavimus knygoms gauti išreiškusiais skaitytojais dar vyksta derybos dėl bibliotekai mainais dovanojamų leidinių. Liepos mėnesio mainų sąrašas KAVB tinklalapio skyriaus "Paslaugos" skiltyje "Leidiniai mainams" atsiras jau netrukus. Ką daryti, jei kuri knyga patrauks dėmesį? Geidžiamą knygą gausite greičiau, jei susisiekę su biblioteka atsiųsite ir savą siūlomų knygų sąrašą.

Skaitytojai gali kreiptis į mainų skyrių ir ieškodami įvairių specifinės, profesinės literatūros leidinių. "Deja, laiko, per kurį leidinys atsiras, negalime numatyti. Tai priklausys nuo to, kada kas jį padovanos ar kokiu kitu keliu leidinys atsiras mūsų skyriuje", – aktyvaus skaitytojų įsitraukimo į mainų procesą svarbą pabrėžia fondo vedėja.

Norėdami paskatinti kauniečius aktyviau įsitraukti į knygų mainus, KAVB darbuotojai rengia knygų blusų turgų. Liepos 9 d. 15–18 val. prie centrinio KAVB įėjimo mainais ar už simbolinę kainą bus galima įsigyti knygų ir jų aksesuarų.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS