Vėliavos gelbėjimo operacijai pasitelktos didžiausios Kauno ugniagesių autokopėčios | KaunoDiena.lt

VĖLIAVOS GELBĖJIMO OPERACIJAI PASITELKTOS DIDŽIAUSIOS KAUNO UGNIAGESIŲ AUTOKOPĖČIOS

  • 1

Kokių tik darbų netenka atlikti mūsų universaliesiems ugniagesiams gelbėtojams! Praėjusią savaitę jie kviesti į Vilijampolę surinkti miltų, kuriuos po nuomininkų išsikraustymo, panašu, kad nekaip su jais sugyvenusi namo savininkė palaikė neaiškios kilmės įtartinais milteliais. O šiandien jiems teko kopti į dešimties metrų aukštį, kad iškeltų iš beržo Lietuvos valstybės vėliavą.

Apie tai, kad medyje prie vieno V.Krėvės prospekto šešiolikaaukščio įstrigusi vėliava, pilietiška kaunietė Bendrosios pagalbos centrui pranešė apie 10.30 val. Greičiausiai, pastebėjusi tai per šio daugiabučio, esančio Draugystės parko prieigose, langą.

Į įvykio vietą pasiųsti didžiausias Kaune – 42 metrų aukščio autokopėčias turintys ugniagesiai gelbėtojai iš Elektrėnų gatvėje įsikūrę 3-iosios komandos.

Atvykus konstatuota, kad šalia šešiolikaaukščio augančio beržo viršūnėje – iš tikrųjų Lietuvos valstybės vėliava. Tik be koto, kurio niekur aplinkui nesimatė.

Prieš nukabinant tarp beržo šakų įsipainiojusį trispalvį audeklą, teko patraukti į šoną ir vieną po juo esančioje automobilių aikštelėje buvusią transporto priemonę.

Vėliavos gelbėjimo operacija truko keliolika minučių. Ugniagesiai gelbėtojai ją parsivežė į savo komandą Elektrėnų gatvėje, kur saugos, kol atsiras savininkas.

Apie 14.30 val. dar niekas iš pasigedusiųjų greičiausiai savaitgalį prie namo iškeltos Lietuvos valstybės vėliavos nebuvo kreipęsis.

„Realiausia, kad ją iš kažkur atpūtė vėjas“, – portalui kauno.diena.lt teigė vienas iš vėliavos gelbėjimo operacijoje dalyvavusių ugniagesių gelbėtojų kolega. Pašnekovas teigė, kad per 23-ejus jo stažo šioje tarnyboje metus su tokia užduotimi dar nebuvo tekę susidurti.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

bbd

nu jo, beabejo, kad brazausko skuduras svarbiau uz betka

SUSIJUSIOS NAUJIENOS