„Vičiūnų grupė“ teigia radusi penkis verslo Rusijoje pirkėjus | KaunoDiena.lt

„VIČIŪNŲ GRUPĖ“ TEIGIA RADUSI PENKIS VERSLO RUSIJOJE PIRKĖJUS

  • 0

Viena didžiausių Lietuvos maisto gamybos grupių „Vičiūnų grupė“ teigia radusi penkis potencialius verslo Rusijoje pirkėjus, tačiau tvirtina negalinti prognozuoti, kiek užtruks jo pardavimas ir perdavimas.

Įmonė penktadienį pranešė, kad tarptautinės profesionalių paslaugų įmonės EY (Ernst&Young) ekspertai sudarė vadinamąjį trumpąjį sąrašą, kuriame ir buvo atrinkti penki potencialūs pirkėjai.

Pasak jos, procesas „užtruko ilgiau nei planuota, kadangi buvo nuodugniai tikrinama, kas yra galutinis naudos gavėjas“.

„Verslo konsultantai nesiima spręsti, kiek užtruks procesas iki finalinio pardavimo sutarties pasirašymo. Siekdami paspartinti procesą, „Vičiūnai Group“ teisininkai jau yra parengę pardavimo sutarties šabloną, kurio pagrindu bus vykdomos derybos su atrinktu finaliniu pirkėju“, – tvirtina įmonė.

Balandžio pradžioje „Vičiūnų grupės“ vadovas Šarūnas Matijošaitis sakė, kad ši viena didžiausių Lietuvoje maisto gamybos grupių verslą Rusijoje galutinai nutrauks per tris-keturis mėnesius.

Pasak įmonių grupės, potencialūs pirkėjai domisi visos verslo infrastruktūros pirkimu.

Verslo konsultantai nesiima spręsti, kiek užtruks procesas iki finalinio pardavimo sutarties pasirašymo.

„Deramasi ne tik dėl veikiančio fabriko, tačiau ir dėl verslo ryšių, prekinių ženklų ir suformuotos darbuotojų struktūros. Atsižvelgiant į pardavimo proceso aplinkybes ir paisant sandorio šalių pageidavimų, kandidatai nebus įvardijami“, – nurodo „Vičiūnų grupė“.

Ji nurodė, jog šiuo metu potencialiems pirkėjams teikiama „plataus spektro įmonės finansinė informacija“, vyksta intensyvios fabriko Kaliningrade vizitacijos ir revizijos, renkami bei įvairiapusei analizei pateikiami dideli kiekiai juridinių duomenų.

„Vičiūnai Group“ tikina, jog visa produkcija, pateikiama prekybai Lietuvoje ar Ukrainoje, yra pagaminta Europos Sąjungoje esančiuose fabrikuose, o parduodamas fabrikas Kaliningrade tiekia produkciją Rytų rinkoms.

„Vičiūnų grupė“ kovo 7 dieną pranešė stabdanti veiklą Rusijoje dėl jos invazijos į Ukrainą, teigiama, kad nuo to laiko nutrauktos visos investicijos į gamybą, logistiką, prekybą, sustabdytos visos rėmimo ir rinkodaros kampanijos.

Gairės: vičiūnų grupė, verslas Rusijoje, karas Ukrainoje, pirkėjai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS