Viena Kauno teisėja Valentino dienos proga gavo neeilinę dovaną iš kolegų | KaunoDiena.lt

VIENA KAUNO TEISĖJA VALENTINO DIENOS PROGA GAVO NEEILINĘ DOVANĄ IŠ KOLEGŲ

  • 5

Teisėjų etikos ir drausmės komisija (TEDK) šiandien iškėlė dar vieną drausmės bylą Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų civilinių bylų teisėjai Vidai Jegorovienei. Jau antrą per pusantrų metų, dėl ko jos likimą vėl spręs jau kartą ją užtaręs Teisėjų garbės teismas.

Kaip pranešama Nacionalinės teismų administracijos interneto svetainėje, toks sprendimas priimtas po Kauno apylinkės teismo pirmininko kreipimosi į šią komisiją dėl to, kad nepaisant 2021 m. liepos 5 d. jos sprendimu šiai teisėjai jau buvusios iškeltos drausmės bylos, jos elgesys nepasikeitė.

Pranešama, kad TEDK, išnagrinėjusi ir įvertinusi minėto teikimo medžiagą ir joje surinktus teismo darbuotojų paaiškinimus, nustatė, kad aplinkybės dėl teisėjos V. Jegorovienės nekorektiško elgesio su teismo darbuotojais pasitvirtino.

Ištyrus turimą medžiagą, TEDK vertina, kad yra pakankamai duomenų, jog teisėja V. Jegorovienė, darbinėje aplinkoje bendraudama su teismo personalu, nesilaikė teisėjų etikos reikalavimų: buvo nekorektiška, netaktiška, negerbė kito asmens, kaltino nepagrįstais dalykais, žemino jo orumą.

TEDK pažymi, kad teisėjos V. Jegorovienės netinkamas, nepagarbus elgesys su teismo personalu nebuvo vienkartinis, atsitiktinis incidentas. Aptarta informacija rodo teisėjos nepagarbaus bendravimo ir nekorektiško elgesio sistemiškumą ir nevienkartinį pobūdį.

Taigi, yra požymių, jog teisėja V. Jegorovienė pažeidė Teisėjų etikos kodekse įtvirtintus pagarbos žmogui ir padorumo reikalavimus, pavyzdingumo principą, nustatantį pareigą profesinėje veikloje ir privačiame gyvenime savo elgesiu bei kalba rodyti pavyzdį, laikytis visuotinai pripažintų moralės normų ir etikos reikalavimų, nežeminti teisėjo vardo, saugoti savo profesijos garbę ir prestižą.

TEDK, vertindama teisėjos V. Jegorovienės procesinių pažeidimų ir aplaidaus bylų nagrinėjimo aplinkybes, nustatė, kad pakanka duomenų konstatuoti, jog ji padarė daug šiurkščių ir akivaizdžių proceso įstatymo pažeidimų. Tokiais veiksmais teisėja padarė pareiginį nusižengimą ir nesilaikė Teisėjų etikos kodekso reikalavimų. Toks teisėjos V. Jegorovienės elgesys vertintinas kaip žeminantis teisėjo vardą bei kenkiantis teisminės valdžios autoritetui. Ir tai sudaro teisėjos drausminės atsakomybės pagrindą.

Drausmės byla perduota nagrinėti Teisėjų garbės teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

Teisėjai turi garbę ? Ar tikrai ?

Cha

O kita, ruska pavarde, prunskevnos žemgrobių gaujinių ir vyro banditėlių užtarėja, toliau eina matkos globėjos pareigas

<<<<<ĮSPŪDINGA.....išradinga, bet....

Kažkas beldėsi į sąžinę....ne kitaip
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS