Vilkijos gimnazistams atiteks naujas mokyklinis autobusiukas | KaunoDiena.lt

VILKIJOS GIMNAZISTAMS ATITEKS NAUJAS MOKYKLINIS AUTOBUSIUKAS

  • 0

Kauno rajono savivaldybės tarybai pritarus, Nacionalinės švietimo agentūros patikėjimo teise valdomas mokyklinis autobusas „Iveco Daily 50C18“ perduodamas Kauno rajono Vilkijos gimnazijai. Naujasis autobusiukas pakeis senąjį, kuris jau netinkamas eksploatuoti.

Šio mokyklinio autobusiuko vertė – 46 tūkst. eurų. Jo išlaikymas – vairuotojo darbo užmokestis, degalai, draudimas – per metus kainuos apie 15 tūkst. eurų. Autobusiuku į gimnaziją bus pavėžėjami toliau kaip už 3 km nuo mokyklos gyvenantys mokiniai, kurie mokosi Vilkijos gimnazijoje.

Anot rajono mero padėjėjos Vilijos Žukaitytės, pernai Nacionalinė švietimo agentūra savivaldybei skyrė du autobusiukus, kurie buvo perduoti Karmėlavos Balio Buračo gimnazijai ir Kauno rajono Raudondvario gimnazijai.

Šiuo metu Kauno rajono mokyklos valdo 39 mokyklinius autobusiukus: iš jų 24 gauti iš Švietimo, mokslo ir sporto ministerijos, o 15-a įsigyti savivaldybės biudžeto lėšomis. Kauno rajono savivaldybėje į įvairių tipų švietimo įstaigas vežama daugiau kaip 3 tūkst. mokinių.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS