COVID-19 serganti moteris ligoninėje pasigedo drabužių: išvedė nuogą kaip šunį | KaunoDiena.lt

COVID-19 SERGANTI MOTERIS LIGONINĖJE PASIGEDO DRABUŽIŲ: IŠVEDĖ NUOGĄ KAIP ŠUNĮ

„Neatgavau drabužių, pusnuogę pervežė į Abromiškių reabilitacijos ligoninę, kad karantinuočiausi. Vairuotojas išleido kieme, ne prie to padalinio, man sukilo temperatūra, skauda nugarą, šonkaulius“, – emocijų neslėpė su redakcija susisiekusi kaunietė Janina.

Iš vienos ligoninės į kitą

Moteris pasakojo lapkričio 5 dieną atvykusi į LSMU Kauno ligoninės Šančių padalinį planiniam gydymui viename iš šioje ligoninėje esančių skyrių. Tačiau pirmiausia jai buvo atliktas COVID-19 testas. Jo atsakymo kaunietė izoliacinėje palatoje laukė parą. Lapkričio 6 dieną sužinojusi, kad jai esą diagnozuota besimptomė koronaviruso forma, Janina buvo pervežta į LSMU Kauno ligoninės Infekcinių ligų skyrių Šilainiuose.

„Įlėkė su vežimu į palatą. Paklausiau, ar čia manęs išsivežti atvažiavo. Pasakė, kad taip. Sugriebė, visus daiktus, kas palatoje buvo, o kur rūbinėje – paliko. Paklausiau, kaip aš dabar be drabužių važiuosiu? Vedėja pasakė, kad drabužius atveš sūnus“, – pasakojo moteris.

LSMU Kauno ligoninės Infekcinių ligų skyriuje Šilainiuose pašnekovė teigė buvusi gydyta iki lapkričio 11 dienos, o tuomet pervežta į Abromiškių reabilitacijos ligoninę penkių dienų saviizoliacijai, nes medikams sakė negalinti to padaryti namie, kadangi baiminasi, kad užkrės garbaus amžiaus mamą, kuri gyvena kartu.

„Kai atvažiavau į Infekcinių ligų skyrių, jau pirmą dieną pasakiau, kad nėra mano drabužių – džinsų, raudono megztinio ir mėlynos striukės, man pasakė, kad kol būsiu saviizoliacijoje (Abromiškių reabilitacijos ligoninėje, – aut. past.), sūnus atvažiuotų paimti rūbų iš Kauno ligoninės padalinio Šančiuose“, – detalizavo kaunietė.

Asociatyvi freepik.com nuotr.

Vežė be viršutinių drabužių

Janina tvirtino, kad išlydint ją iš LSMU Kauno ligoninės Infekcinių ligų skyriaus Šilainiuose  į Abromiškių reabilitacijos ligoninę, personalas įsodindamas moterį į transportą, esą buvo davęs jai antklodę, kurią vėliau pasiėmė.

„Atėmė tą antklodę, aš buvau su megztiniu. Kadangi drabužių buvau prisidėjusi, užsivilkau dar vieną megztinį, bet vis tiek man buvo labai šalta“, – guodėsi ji.

Kaunietė tikino, kad tada, kai vairuotojas ją nuvežė į Abromiškių reabilitacijos ligoninę, esą išleido ne prie to padalinio, kurio jai reikėjo, ir dėl to jai teko pereiti per lauką tik su megztiniu ir sportinėmis kelnėmis – be striukės.

„Išvedė nuogą kaip šunį – gali paliudyti reabilitologė. Dabar man skauda galvą, padažnėjęs pulsas ir sukilusi temperatūra. Gali įsimesti plaučių uždegimas. Turiu labai daug lėtinių ligų – depresiją, alerginę astmą, Parkinsono ligą, pakitimus stubure... Sukilusi temperatūra, didelis pulsas ir skauda pusę nugaros. Negi vairuotojas, vežęs mane į Abromiškių reabilitacijos ligoninę, negalėjo pravažiuodamas paimti mano drabužių? Autobusiuke buvo šalta. Temperatūra jau dabar, ryte, 37 laipsniai, tai kas bus vakare? 35 metus dirbau, mokėjau socialinį draudimą, nustatė neįgalumą, o čia – kaip šunį pervedė per kiemą ir mane susargdino“, – lapkričio 12 dieną  kalbėdama graudinosi Janina ir pridūrė, kad iki šiol jai niekas neatvežė LSMU Kauno ligoninės Šančių padalinyje likusių drabužių.

Išvedė nuogą kaip šunį – gali paliudyti reabilitologė. Dabar man skauda galvą, padažnėjęs pulsas ir sukilusi temperatūra. Gali įsimesti plaučių uždegimas. 

Direktorius: toks negeras dalykas įvyko

Susisiekus su Abromiškių reabilitacijos ligoninės direktoriumi Vitalijumi Glamba, jis patvirtino faktą, kad Janina lapkričio 11 dienos popietę atvyko į gydymo įstaigą. Esą personalo darbuotojas, kuris sutiko moterį, sakė, kad laukė atvykstant transporto, tačiau vairuotojas pacientę išleido tolokai nuo vietos, kur turėjo atvežti.

„Mes esame visiems pateikę telefono numerius ir mano, ir slaugytojos, kuri pasitinka. Stengiamės maksimaliai suderinti, kad atvyktų tada, kada sutarta, ten, kur reikia, ir kad iš karto mūsų darbuotojas priimtų tą žmogų ir nuvestų ten, kur reikia. Viskas taip vyksta dėl tos priežasties, kad šalia yra ir kiti (Abromiškių reabilitacijos ligoninės, – aut. past.) korpusai, kuriuose gydomi ir COVID-19 neinfekuoti pacientai. Tai čia vakar toks iš tikrųjų negeras dalykas įvyko. Moteris nebuvo pusnuogė, ji buvo apsirengusi, bet gal be viršutinių drabužių – su megztiniu“, – praėjusį ketvirtadienį detalizavo gydymo įstaigos direktorius.

Pasak jo, yra buvę atvejų, kai vairuotojai turėjo palaukti ateinančio personalo arba nerasdavo nurodyto adreso, tačiau tokio įvykio kaip šis – ne.

Apie kaunietei nutikusią situaciją papasakojus Kauno rajono mero patarėjui Edmundui Mališauskui, jis sakė, kad moterį į Abromiškių reabilitacijos ligoninę pervežė savivaldybei žinomas vairuotojas.

„Kauno rajono savivaldybė talkina ligoninėms ir greitosios medicinos pagalbai. Kalbėjomės su ilgamečiu vairuotoju, jis tikrai visada diskretiškas, anksčiau neturėjome su juo jokių problemų, todėl juo netikėti negalime. Vairuotojas pasakojo, kad kaunietę atvežė į centrinį Abromiškių reabilitacijos ligoninės padalinį. Išėjo personalas ir pasakė pavežti iki Vaikų skyriaus. Taip jis ir padarė – privežė, kur jam liepė. Nesitiki, kad taip galėjo pasielgti su ligone“, – teigė E. Mališauskas.

Žmogiška klaida

Aiškindamiesi, kur dingo ir kodėl iš vieno LSMU Kauno ligoninės padalinio į kitą kartu nekeliavo Janinos viršutiniai drabužiai, portalo žurnalistai praėjusį ketvirtadienį raštu uždavė klausimus LSMU Kauno ligoninei. O penktadienį telefonu kalbėjosi su šios gydymo įstaigos atstove Jūrate Kuzmickaite.

„Dabar, per epidemiją, visiems liepiama nusirengti. Aišku, slaugytojos, ir slaugytojų padėjėjos nurengė, pasirūpino, tuos rūbelius kažkur padėjo. Jos apačioje turi saugyklas. Ir kai žmogų perveža kitur, paprastai, slaugytojos stengiasi tą pacientą aprengti – visada taip būdavo“, – sakė ji.

Pasak J. Kuzmickaitės, kaunietei greitosios medicinos pagalbos automobiliu keliaujant iš LSMU Kauno ligoninės Šančių padalinio į Šilainių, jos drabužiai esą vyko iš paskos kitame automobilyje, tačiau taip ligoninės ir nepasiekė.

Kauno ligoninės darbuotoja pati nuvyko į šią gydymo įstaigą ir parvežė viršutinius pacientės drabužius į Kauno ligoninę.

„Mes žinome tik tiek, kad rūbai iškeliavo iš Kauno ligoninės padalinio Hipodromo gatvėje, Aukštuosiuose Šančiuose. Toliau rūbų kelio mes nežinome.  Svarstome, kad  galbūt vairuotojas supainiojo ir nuvežė juos į visai kitą pastatą. Norime išsiaiškinti, koks vairuotojas vežė rūbus“, – kalbėjo LSMU Kauno ligoninės atstovė ir pasakė, kad pirmadienį informuos portalo žurnalistus, ką pavyko išsiaiškinti.

Lapkričio 16 dieną J. Kuzmickaitės atsiųstame laiške rašoma, kad dėl personalo trūkumo ir pervargimo gydant COVID-19 pacientus, naktį pervežant Janiną iš vieno LSMU Kauno ligoninės padalinio į kitą, įvyko apmaudi žmogiška klaida.

„Minėtos pacientės lauko drabužiai buvo nuvežti į kitą gydymo įstaigą (nesusijusią nei su Kauno ligoninės padaliniu Šančiuose, nei Šilainiuose, – aut past.). Apsižiūrėjus, Kauno ligoninės darbuotoja pati nuvyko į šią gydymo įstaigą ir parvežė viršutinius pacientės drabužius į Kauno ligoninę. Suklydusi darbuotoja nuoširdžiai atsiprašė pacientės ir jos artimųjų“, – sakė pašnekovė.

Gairės: LSMU Kauno ligoninė, pacientė, Koronavirusas Lietuvoje, dingo drabužiai, skaitytojo naujiena
Rašyti komentarą
Komentarai (31)

jane

medikus , kurie nakti dirbe pavarksta varyti i pensija, o ne sergancius ligonius marinti... cia tikra medicinos tragedija...

personalas....

Ligoninių personalas...tai tik į tvartus tokį kiaulių mėšlą kuopt o ne ligoninėse dirbt...Kur jūs prirenkat ten tokių baisių bobų?Jų net moterimis negalima laikyt ?Kas per santykiai tose visose ligoninėse?

Riwa

Pervargusi slaugytoja dirbanti naktį susipainiojusi pasakė vairuotojui ne tą adresą ir tas nuvežė viršutinius pacientės drabužius ne tuo adresu. Po to drabužius parvežė, įteikė pacientei ir nuolankiai atsiprašė. Visi kurie čia aiškinat apie nežmoniškumus, ranką prie širdies pridėję pasakykit, ar jums gyvenime negali nutikti/nenutiko ko nors panašaus kaip tai išvargusiai slaugytojai? Ką ji turėtų padaryt, atsigult po traukiniu? Tada būtumėt patenkinti? O gal per mažai?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS