VTEK tirs keturių buvusių Kauno klinikų darbuotojų elgesį | KaunoDiena.lt

VTEK TIRS KETURIŲ BUVUSIŲ KAUNO KLINIKŲ DARBUOTOJŲ ELGESĮ

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) pradėjo tyrimą dėl keturių buvusių Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Kauno klinikų darbuotojų – Aušros Ruginytės, Aurelijos Urniažaitės, Eglės Valčiūnaitės ir Aušros Bendinskienės – viešųjų ir privačių interesų.

Bus tiriama, ar jie nepažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo reikalavimų laiku ir tinkamai deklaruoti privačius interesus.

Tyrimas pradėtas iš Viešųjų pirkimų tarnybos gautos informacijos pagrindu.

VTEK aiškinsis, ar minėtieji asmenys, eidami pareigas Kauno klinikose, laiku ir tinkamai įvykdė pareigą deklaruoti privačius interesus vykdant viešuosius pirkimus.

Vadovaujantis Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymu, asmenys, perkančiojoje organizacijoje paskirti vykdyti viešuosius pirkimus, privačių interesų deklaracijas privalo pateikti ne vėliau kaip iki dalyvavimo viešojo pirkimo procedūrose pradžios.

Tyrimams atlikti Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos įstatymas numato trijų mėnesių terminą. Tyrimų pradėjimas savaime nereiškia pažeidimų nustatymo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS