Žaliakalnyje kyla naujai perstatomo viaduko konstrukcijos: teks apsišarvuoti kantrybe | KaunoDiena.lt

ŽALIAKALNYJE KYLA NAUJAI PERSTATOMO VIADUKO KONSTRUKCIJOS: TEKS APSIŠARVUOTI KANTRYBE

  • 6

Kauno miesto savivaldybė pranešė apie pokyčius Žaliakalnyje. Čia kyla naujai perstatomo viaduko konstrukcijos – šiomis dienomis montuojamos pagrindinės arkos.

„Toliau seks atraminių sienelių statyba, bus pilamas gruntas, įrengiami pagrindai. Po rekonstrukcijos važiuojamoji viaduko dalis šiek tiek praplatės – bus įrengtos dvi trijų metrų pločio eismo juostos. Šonuose pėstiesiems nusidrieks po beveik du metrus pločio siekiantys šalitilčiai. Tuo pačiu bus sutvarkyta ir po viaduku einanti P. Kalpoko gatvė“, – skelbiama savivaldybės pranešime.

Suprantame gyventojų patiriamus nepatogumus dėl besitęsiančių eismo apribojimų, tačiau artimiausiam pusmečiui dar teks apsišarvuoti kantrybe.

„Suprantame gyventojų patiriamus nepatogumus dėl besitęsiančių eismo apribojimų, tačiau artimiausiam pusmečiui dar teks apsišarvuoti kantrybe. Šiandieninė darbų apimtis ir tempas rodo, kad kitų metų viduryje transportas bei pėstieji galės pilnavertiškai naudotis naujuoju Žemaičių gatvės viaduku ir po juo besidriekiančia P. Kalpoko gatvės atkarpa“, – informavo Kauno miesto savivaldybės atstovai.

Apie planuojamą Žaliakalnio viaduko rekonstrukciją kauniečiai buvo informuoti dar rugpjūtį. „Tai bemaž paskutinis tokios prastos būklės statinys Kaune, kuriuo buvo leidžiamas eismas. Per pastaruosius metus daug dėmesio skyrėme tiltų remontui ir priežiūrai, tad pagaliau atėjo eilė ir Žaliakalnio viadukui“, – tąkart sakė Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Žaliakalnio viaduko būklė kauniečiams ir specialistams jau kurį laiką pagrįstai kėlė nerimą: fasade buvo aiškiai matomi įtrūkiai. Projektuotojų teigimu, dėl konstrukcijose esančių pažeidimų statinys nebegali būti toliau eksploatuojamas.

„Daugiau kaip prieš pusę amžiaus statytas viadukas yra vienoje seniausių Kauno miesto dalių – Žaliakalnyje. Bendradarbiaujant su statytoju ir statybų rangovu, atsakingai parinkti tinkamiausi projekto sprendiniai, saugant unikalų miesto veidą ir atsižvelgiant į technines galimybes juos įgyvendinti“, – pabrėžė „TEC Infrastructure“ projektų vadovas-koordinatorius Andrius Indriliūnas.

Daugiau kaip 1 mln. eurų vertės viaduko kapitalinio atnaujinimo darbus vykdo bendrovė „Kauno tiltai“.

GALERIJA

  • Žaliakalnyje kyla naujai perstatomo viaduko konstrukcijos: teks apsišarvuoti kantrybe
  • Žaliakalnyje kyla naujai perstatomo viaduko konstrukcijos: teks apsišarvuoti kantrybe
Kauno miesto savivaldybės nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Daktaras

O kur kaunieciu isrinktasis vyru vyras is Panemunes?

Ekspertai

Už 50000 tai galit sau "uodega" pasikrapštyt. Pilna nuotraukų kaip atrama trūkus buvo per visą konstrukciją. Cit išmanėliai...

Ai a ne?

Informavo savivaldybės atstovai, o Keras su Pakalniškiu jau tipo čia nesikiša?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS