„Zero Waste“ komanda lankėsi Kipre: joje – ir Raudondvario gimnazijos mokytojos bei mokinės | KaunoDiena.lt

„ZERO WASTE“ KOMANDA LANKĖSI KIPRE: JOJE – IR RAUDONDVARIO GIMNAZIJOS MOKYTOJOS BEI MOKINĖS

Lapkričio antrą savaitę Kipre įvyko pirmasis Erasmus+ projekto "Zero waste" (2020-1-CZ01-KA229-078179_6) susitikimas, kuriame Kauno rajonui atstovavo Raudondvario gimnazijos dvi mokytojos ir penkios mokinės.

Projekto metu dalyviai pristatė savo mokyklas, šalis ir miestus, kūrė ir pateikė istorijų ekologijos tema "Jokių atliekų", gamino patiekalus iš maisto likučių, rodė darbelius iš įvairių atliekų. Vizito metu projekto dalyviai buvo supažindinti su Larnakos miestu ir Larnakos druskos ežeru, vyko į ekskursiją po Pano Lefkaros kaimą, garsėjantį nėriniais, vadinamais lefkaritika, ir sidabriniais rankdarbiais, lankėsi Skarinou aplinkosaugos centre, skanavo kiprietiško mezė ir čiurčchelos (riešutų virtose vynuogių sultyse).

Projekto dalyviai gyveno kipriečių šeimose, tad turėjo puikią progą susipažinti su šia kultūra, gyvenimo būdu ir papročiais iš labai arti.

"Kipre susipažinau su daug gerų ir draugiškų mokinių. Mokykla, kurioje lankiausi, buvo erdvi ir didelė, dauguma koridorių – lauke (dėl karščio). Šeima, kurioje gyvenau, labai draugiška ir maloni. Mane labai nustebino jų įprotis vaikščioti namuose su batais ir vėliau juos palikti savo kambaryje", – sakė septintokė Liepa Balčiūtė.

Aštuntokė Paulina Puraitė džiaugėsi, kad projektas padėjo susirasti naujų draugų, patirti daug naujų įspūdžių ir įgyti patirčių. "Grįžusi namo, nenusiaudavau batų, nes nemandagu vaikščioti basomis, tad vaikščiojama su šlepetėmis arba lauko batais. Atsikėlusi ryte ir pasiruošusi eiti i mokyklą lauke matai daug kačių. Pagal jų tikėjimą yra manoma, kad šias kates atvedė dievybė Helena – taip apsaugojo ir vis dar saugo gyventojus nuo nuodingų gyvačių ir jų įkandimų", – pasakojo ji.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

beviduriuojantis tautietis is baimes, besimeldziantis pries

tv altoriu: o seubas, omikrona atves. Nors p x

kaka

covid siaucia jie keliauja

SUSIJUSIOS NAUJIENOS