Žmonės piktinasi: Velykų savaitgalį negalima patekti į parkus ir pažintinius takus | KaunoDiena.lt

ŽMONĖS PIKTINASI: VELYKŲ SAVAITGALĮ NEGALIMA PATEKTI Į PARKUS IR PAŽINTINIUS TAKUS

Į portalo kauno.diena.lt redakciją parašę kauniečiai piktinosi, kad „Stop“ juostomis aptverti pažintiniai takai, kiti nurodė, kad pareigūnai neleidžia nueiti į Panemunės šilą. Kauniečiai įsitikinę, kad gamtoje nėra sudėtinga laikytis saugaus atstumo, todėl mano, kad tokie draudimai – perdėti.

Uždarė praėjimą

Viena moteris stebėjosi, kad policija neleidžia jai pavedžioti šuns Panemunės šilo parke. Ji nurodė, kad gatvė, kurioje gyvena, uždaryta, tačiau gretimos gatvės gyventojai į šilą gali laisvai patekti.

„Noriu paklausti, kodėl policija pasidarė postus tokiose vietose ir skirsto Kauno gyventojus, kas gali eiti į mišką pasivaikščioti ir kas ne? Karantinas yra suprantamas ir mes jo laikomės – nelankome giminių, tačiau kas rytą važiuoju į Kauno Panemunės šilą vedžioti šunį. Gyvenu Kauno mieste, R.Mikutavičiaus gatvėje, iki šilo man 9 min. kelio, tačiau policijos postas stovi ten, kur mūsų gatvė ir jau mūsų neįleidžia, nors esame Kauno miesto gyventojai. Kodėl gyvenantys gretimoje gatvėje gali eiti pasivaikščioti, o jau mes ne? Labai liūdna, kad taip skirsto“, – pasipiktinusi kalbėjo į redakciją parašiusi moteris.

Kodėl gyvenantys gretimoje gatvėje gali eiti pasivaikščioti, o jau mes ne?

Ji nurodė, kad augina didelį šunį ir jo negali vedžioti tiesiog ant kaimynų pievelės. „Juk niekas nenori, kad kaimynai šunį atvestų atlikti reikalų jiems palei langus, nors ir viską surenku. Esu nusiminusi tokiu požiūriu į karantiną, o juk gatvė priklauso Kauno miestui. Liūdna, kad esame užbarikaduoti tik todėl, kad postą buvo taip patogiau pastatyti ir policija nemato jokio kompromiso. Juk vaikščioti gamtoje nėra draudimo“, – pridūrė kaunietė.

Lankytojų savaitgalį nelaukia

Akademijos seniūnas socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijo informacija, jog šventinį Velykų savaitgalį draudžiamas Kamšos draustinio lankymas. Ši informacija taip pat sukėlė žmonių nepasitenkinimo bangą.

„Kamšos pažintinio tako lankytojų dėmesiui. Nemalonu pranešti, bet taikant Vyriausybės paskelbtas prevencines priemones COVID-19 plitimui suvaldyti ir mažinti masinių susibūrimų viešose vietose riziką, Kamšos pažintinio tako lankymas bus ribojamas iki šių metų balandžio 14 dienos“, – rašė seniūnas Skirmantas Nominaitis.

Po šiuo įrašu internautai išreiškė savo emocijas dėl tokio valdžios sprendimo. „Ir dar sakot, kad gyvenam laisvoje Lietuvoje, kaip avių bandą bando suvaryti į gardus, kol patys sėdi bendroje valgykloje ir ėda iš to paties lovio“, – kritikos negailėjo Jūratė.

Laikini nepatogumai

Nuo penktadienio ties įvažiavimais į miestus ir miestelius yra įrengti policijos patikros postai. Kai kur eismą riboją fizinės priemonės, sustatyti blokai, tad pravažiuoti visai negalima. Toks sprendimas buvo priimtas siekiant sumažinti tikimybę lankytis pas gimines ir taip galimai pernešti koronavirusą. Eismo ribojimai truks iki pirmadienio 20 val. vakaro. Tad tai – laikini apribojimai, kurie greitai baigsis.

Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato viršininkas Elanas Jablonskas prieš kelias dienas minėjo, kad gyventojai gali sugrįžti į namus, o apribojimai – laikini.

„Kaip mane informavo, 5 min. laikotarpyje galima apvažiuoti pro kitą miestą ir sugrįžti į namus. Šie nepatogumai yra laikini ir bus iki pirmadienio vakaro. Tai parodo, kad daug kas gali būti nepatenkinti, jog jų ar kita gatvė yra blokuojama, tačiau raginu gyventojus nesipiktinti, nes visi gali grįžti, tik tai gali kiek ilgiau užtrukti“, – teigė E.Jablonskas.

GALERIJA

  • Žmonės piktinasi: Velykų savaitgalį negalima patekti į parkus ir pažintinius takus
  • Žmonės piktinasi: Velykų savaitgalį negalima patekti į parkus ir pažintinius takus
  • Žmonės piktinasi: Velykų savaitgalį negalima patekti į parkus ir pažintinius takus
  • Žmonės piktinasi: Velykų savaitgalį negalima patekti į parkus ir pažintinius takus
  • Žmonės piktinasi: Velykų savaitgalį negalima patekti į parkus ir pažintinius takus
Skaitytojų nuotr.
Gairės: skaitytojo naujiena, Velykų savaitgalis, Panemunės šilas, Kamšos pažintinis takas, Koronavirusas Lietuvoje, koronavirusas, COVID-19 karantinas
Rašyti komentarą
Komentarai (104)

Ona

Piktinasi tik idiotai,kurie nesupranta ką reiškia žodis "karantinas".Karantino metu reikia namie sėdėti,o ne po parkus vaikščioti.Tokių kvailų žmogystų iš viso nereikėtų nei tikrinti,nei gydyti.Jei nesaugo savęs ir aplinkinių,tegu ir pakrato kojas gamtoje.

super

šikdinkit savo šunį namuose, nenešiokit viruso

katastrofa

VAJE VAJE kur man pasi....ti suneli nes i misko parka kur anksciau visi suninikai DERGDAVOME neileidzia
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS