Akibrokštas: nors ministerija sako kitaip, norinčių vadovauti Zoologijos sodui buvo | KaunoDiena.lt

AKIBROKŠTAS: NORS MINISTERIJA SAKO KITAIP, NORINČIŲ VADOVAUTI ZOOLOGIJOS SODUI BUVO

Savaitgalį nuskambėjo žinia, kad niekas nepanoro vadovauti Lietuvos zoologijos sodui. Aplinkos ministerijos atstovai BNS teigė, kad nesulaukta nei vienos paraiškos. Portalo kauno.diena.lt turimais duomenimis, paraiškų buvo, ir ne viena.

Informacija nustebino

„Nežinau iš kur tokia informacija, kad neatsirado norinčių vadovauti“, – stebėjosi vienas kaunietis, susisiekęs su portalu kauno.diena.lt.

Norinčiųjų dalyvauti konkurse dokumentai buvo priimami iki liepos 30 d. Šis vyras, nenorėjęs viešai atskleisti savo pavardės, žurnalistams atsiuntė įrodymus, kad paraišką užpildė ir pateikė liepos 29 d.

„Atitinkate reikalavimus“, – nurodyta sistemoje. Prašymas užregistruotas, jam suteiktas numeris.

Vieno iš norinčiųjų pateiktas prašymas buvo priimtas. („Kauno dienos“ skaitytojo nuotr.)

Ir jis – ne vienintelis išreiškęs norą vadovauti Zoologijos sodui.

„Teikiau paraišką“, – portalui kauno.diena.lt patvirtino laikinai einantis sodo direktoriaus pareigas Benas Arūnas Noreikis. Paraišką teikęs sakė ir sodo vyr. biologas Kęstutis Radziulis.

Turi abejonių

Ar juos nustebino žinia, kad neatsirado norinčiųjų vadovauti įstaigai, nors jie asmeniškai buvo išreiškę tokį norą?

B. A. Noreikis sakė, kad tikriausiai jis pavėlavo pateikti paraišką, todėl ši irgi nebuvo priimta.

Nežinau iš kur tokia informacija, kad neatsirado norinčių vadovauti.

„Buvau [išreiškęs norą kandidatuoti], bet norėjau, kad būtų daugiau kandidatų“, – pirmadienį kalbėjo jis.

„Teikiau paskutinę minutę, bet konkursas buvo atšauktas. Gavau pranešimą, kad jis atšauktas. Kad konkursas bus skelbiamas iš naujo“, – sakė B.A.Noreikis.

Pasitikslinome: jis atsiėmė savo kandidatūrą ar jo prašymas galiojo? „Gal ir galiojo. Pateikiau paskutinę minutę. Buvo nurodyta, kad galima teikti iki liepos 30 d., aš tą padariau paskutinę dieną, bet jau po 17 val. Gal tada man neužskaitė? Nežinau“, – sudvejojo laikinasis direktorius ir pridūrė, kad paraišką tiesiog teiks iš naujo, nes bus skelbiamas naujas konkursas.

„Žinau, kad švelnins reikalavimus, kad būtų daugiau dalyvių, kad būtų iš ko rinktis. Žiūrėsim, lauksim“, – ramiai kalbėjo B.A.Noreikis.

Benas Arūnas Noreikis/Vilmanto Raupelio nuotr.

K.Radziulis irgi spėjo, kad jo paraiška tikriausiai buvo atmesta. Nepamena, kad būtų gavęs patvirtinimą, kad ji buvo priimta. Paklaustas, kaip teikė paraišką, sakė, kad siuntė ne tiesiai Aplinkos ministerijai, skelbusiai konkursą, o per bendrąją e. sistemą.

Priešingai nei B.A.Noreikis, jis dar nenusprendė, ar bandys teikti paraišką dar kartą. „Kaip pasakyti... Žiūrėsim, kokie bus reikalavimai. Noras yra teikti, bet pagyvensim ir pamatysim“, – sakė vyr. biologas. Jis nebuvo linkęs atvirauti apie savo, kaip būsimo vadovo, planus.  

Didelės permainos

B.A.Noreikis buvo kalbesnis. Jis atkreipė dėmesį, kad Zoologijos sodo laukia didelės permainos. „Sodas ruošiasi rekonstrukcijai. Jau startavo kai kurie darbai. Bus keičiama pati organizacija, struktūra, pareigybės, prasidės statybos.  Bus sudėtingas metas. Per trumpą laiką turėsim visą sodą pastatyti naujai. Iki 2023 metų vidurio. Matot, pagal specialybę esu veterinaras, o čia reikės valdyti projektus, spręsti įvairius kitus sudėtingus klausimus. Bet turint gerą komandą tai yra įveikiama“, – ryžtingai nusiteikęs B.A.Noreikis.

Ministerija ieškojo asmens, turinčio aukštąjį universitetinį biologijos, ekologijos, aplinkotyros, statybos inžinerijos, aplinkos inžinerijos, veterinarijos ar vadybos ir verslo administravimo krypties išsilavinimą (magistro kvalifikacinį laipsnį) ir ne mažesnę kaip 3 metų vadovaujamo darbo patirtį.

Skelbiant konkursą tuomet nurodyta, kad iš naujojo vadovo tikimasi sumanumo, vadybinių gebėjimų ir ryžto sėkmingai įgyvendinti dideles Lietuvos zoologijos sodo laukiančias permainas. Pernai pradėtas ES finansuojamas sodo infrastruktūros atnaujinimo projektas, kurio vertė – 18,3 mln. eurų.

Buvęs Zoologijos sodo direktorius iš pareigų atleistas pernai spalį. Aurimas Didžiokas sodui vadovavo šešerius metus. Jis atleistas, nes kaip įvardyta, prarado ministro pasitikėjimą dėl vėluojančių zoologijos sodo rekonstrukcijos darbų.

Lietuvos zoologijos sodas prieš rekonstrukciją

Vilmanto Raupelio nuotr.

Portalas kauno.diena.lt pateikė klausimus Aplinkos ministerijos atstovams.

– Jeigu paraiška buvo pateikta liepos 30 d. 17.15 val., ar ji turėjo būti priimta?

– Teisės aktuose nėra nurodyta, kad paraiškos priimamos iki darbo dienos pabaigos, todėl manome, kad paraiškos turi būti priimtos iki 30 d. 24 val.

– Žinome, kad konkursui buvo teiktos mažiausiai dviejų asmenų paraiškos. Dėl kokių priežasčių jos nepriimtos?

– Liepos 28 d. buvo priimtas sprendimas atšaukti konkursą su tikslu patikslinti sąlygas, jas išplečiant, ir jį paskelbti iš naujo. Procedūrų dėl konkurso paskelbimo iš naujo derinimo metu Nacionalinis bendrųjų funkcijų centras informavo Aplinkos ministeriją, kad pateiktos trys paraiškos, kurios peržiūrėtos ir duoti atsakymai pareiškėjams per dvi darbo dienas.

– Kada bus skelbiamas antrasis konkursas sodo direktoriaus pareigoms užimti?

– Naujas konkursas bus skelbiamas patvirtinus naują Lietuvos zoologijos sodo direktoriaus pareigybės aprašymą, kuriame išplečiame specialiuosius reikalavimus išsilavinimui, taip suteikiant galimybę dalyvauti daugiau pretendentų. Data kol kas nėra aiški, bet manome, kad šią savaitę paskelbsime.

Rašyti komentarą
Komentarai (25)

bbd krabo anukas

Nuu uz toki atlyginima visai nieko butu pailseti tame zoosode tarp gyvunu

Taaaip...

Konkursai - tai parodija! O dar baisiau, kai ji politizuota..!

Nuomonė

Visi konkursai į Valstybės ir savivaldybių tarnautojų pareigas, bei Valstybės ir Savivaldybių įmonių darbuotojų pareigas yra parodija. Manau ne išimtis ir Zoologijos centro vadovo postas, juk baigiasi Seimo kadencija, gal nevisi savi pateks po rinkimų, tai ir bus galimybė kažką "pasodinti". Ir tai vyksta su visomis partijomis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS