20-metį ir nepilnametį įklampino narkotikai: lemtingu tapo susitikimas laiptinėje | KaunoDiena.lt

20-METĮ IR NEPILNAMETĮ ĮKLAMPINO NARKOTIKAI: LEMTINGU TAPO SUSITIKIMAS LAIPTINĖJE

  • 0

Kauno apygardos teismui perduota baudžiamoji byla, kurioje kaltinimai dėl neteisėto disponavimo psichotropinėmis medžiagomis ir jų platinimo nepilnamečiui pareikšti 20-ties metų jaunuoliui.

Ikiteisminį tyrimą organizavo Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Ričardas Gailevičius. Tyrimą atliko Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai.

Ikiteisminio tyrimo duomenimis, šių metų vasario mėnesį 20-metis marijampolietis, laiptinėje prie savo gyvenamosios vietos, neteisėtai pardavė nepilnamečiui apie 12 g. skysčio, kuriame buvo psichotropinių medžiagų – sintetinio kanabinoido. Tą pačią dieną policijos pareigūnai pas minėtą jaunuolį gyvenamoje vietoje atliko kratą.

Bylos duomenimis, policijos pareigūnai kaltinamojo namuose rado apie 33 g. skysčio. Jo sudėtyje rasta apie 0,04 g. psichotropinės medžiagos – sintetinio kanabinoido, kurį turėdamas tikslą parduoti ar kitaip platinti laikė savo gyvenamoje vietoje.

Marijampoliečiui pareikšti kaltinimai pagal du Baudžiamojo kodekso straipsnius – neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti ir narkotinių ar psichotropinių medžiagų platinimo nepilnamečiams.

Taip pat kaltinimai pareikšti ir nepilnamečiui – dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Kauno apygardos teismui.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS