Agurkinių lyderiui – neramios dienos: gresia nauja byla | KaunoDiena.lt

AGURKINIŲ LYDERIUI – NERAMIOS DIENOS: GRESIA NAUJA BYLA

Dienraščio „Kauno diena“ rašinys

Bausmę už kitus nusikaltimus atliekančiam Kauno Agurkinių gaujos vadeivai – neramios dienos. Buvęs gaujos narys pareigūnams ryžosi atskleisti tarptautinio narkotikų kartelio užkulisius.

Praėjusią savaitę iš Marijampolės pataisos namų į laikinojo sulaikymo vietą T.Kosciuškos gatvėje, Vilniuje, buvo tyliai pervežtas Kauno Agurkinių gaujos vadeiva tituluojamas 47 metų Saulius Velečka, pravarde Agurkas.

Nuo 2013-ųjų sausio pabaigos už grotų bausmę atliekančiam ir vis dar Lietuvos apeliaciniame teisme tebenagrinėjamos, milžiniška narkotikų kontrabanda kaltinamos Agurkinių gaujos bylos įžymybei S.Velečkai skirtas trijų mėnesių suėmimas. Gerai informuotų šaltinių teigimu, kol kas kauniečiui yra pateikti pirminiai įtarimai dėl dviejų asmenų pagrobimų organizavimo. Už tai Baudžiamajame kodekse yra numatyti bauda, areštas arba laisvės atėmimas iki trejų metų.

Tačiau slaptą Agurko pervežimą iš Marijampolės zonos į Vilniaus areštinę organizavę sostinės Organizuotų nusikaltimų tyrimo valdybos (ONTV) pareigūnai tikisi, kad pavyks įrodyti ir daugiau nusikaltimų – tarp jų ir visuomenėje sulaukusių plataus atgarsio.

Teks pavažinėti

Po to, kai buvo galutinai nuspręsta uždaryti pačiame Vilniaus centre esantį legendinį Lukiškių tardymo izoliatorių, šiuo metu visi laikinai suimti asmenys yra laikomi kone pergrūstose Vilniaus ir Kauno areštinių kamerose. Tad didelė tikimybė, kad artimiausiais mėnesiais tarp dviejų pagrindinių šalies miestų gana dažnai bus vežiojamas ir Agurkinių gaujos lyderiu vadinamas S.Velečka. Neabejojama, kad jau ne vieną pergalę teisme dėl netinkamų kalinimo sąlygų laimėjęs Agurkas vėl masiškai užvers panašaus pobūdžio raštais ir skundais Kalėjimų departamentą ir pačias įkalinimo įstaigas ar netgi konvojaus tarnybą.

"Kartais atrodo, kad dabartinė kalėjimų valdžia visiškai nevaldo situacijos ir nesusitvarko su šiomis dienomis tvyrančiu chaosu. Tarkime, neretai ryte susiruošus nuvykti aplankyti vieno iš Vilniuje kalinamų žulikų, vos atvykus prie tardymo izoliatoriaus, sužinome, kad šis, nieko neperspėjus, dar vakar buvo netikėtai pervežtas į Kauną. Ir tai tęsiasi nuolat, ir netgi su asmenimis, kurie figūruoja gana garsiose ir rimtą pavojų keliančiose gaujų lyderių bylose. Tokia nenuspėjama netvarka baisiai trikdo šias bylas tiriančių pareigūnų darbo ritmą", – skundėsi vienas aukščiausių Vilniaus kriminalinės policijos darbuotojų.

Saulius Velečka (viduryje)

Žinojo viską

S.Velečkai nauja byla gimsta remiantis buvusio Kauno nusikalstamo pasaulio veikėjo Gijos Zabachidzės suteiktais parodymais. Kalbama, kad šis praeityje nemažai metų už prekybą narkotikais Ispanijos, Maroko ir Pravieniškių kalėjimuose praleidęs asmuo yra suteikęs tiek vertingos informacijos šių dienų organizuotas gaujas tramdantiems kriminalistams, kad šiuo metu jo intensyviai ieško net keli nusikaltėlių sindikatai.

Kalbama, kad G.Zabachidzė kriminalistams prašneko apie tokias istorijas, kurios netgi lenkia šių laikų mafijos istorijų mėgėjų serialų "Narcos" ar "Gomorrah" scenaristų vaizduotę. O informacijos šis asmuo tikrai turi, nes praeityje neblogai sutarė ir Pravieniškėse kartu bausmę atliko su nužudytu Deimantu Bugavičiumi.

Kalbama, kad G.Zabachidzė kriminalistams prašneko apie tokias istorijas, kurios netgi lenkia šių laikų mafijos istorijų mėgėjų serialų "Narcos" ar "Gomorrah" scenaristų vaizduotę.

Kai 2015-ųjų lapkričio 7-osios vakarą Kaune, Šilainiuose,  Šėtos gatvėje, ramiai įvažiuojant į kotedžų rajoną, prie netikėtai sugedusios elektroninės tarpuvartės sustojusiame "Mercedes-Benz" automobilyje sėdėjo D.Bugavičius ir jo mylimoji – žinoma pramogų pasaulio veikėja Vita Pliadytė-Jakutienė, tamsoje pasigirdo keli šūviai. Tąsyk į prie automobilio vairo sėdėjusį 26 metų D.Bugavičių šaudė du vyrai šaunamaisiais ginklais. Taikiniu tapęs jaunas vyras neišgyveno.

Bylą tyrę pareigūnai prasitarė, kad lemtingą vakarą šalia nužudytojo D.Bugavičiaus buvusi V.Pliadytė-Jakutienė išgyveno tik per stebuklą. Praėjus kuriam laikui po nelaimės skelbta, kad moteris laukėsi nuo nužudyto mylimojo ir pagimdė jų bendrą kūdikį.

D.Bugavičius niekada nedirbo S.Velečkos, arba Agurko, apsaugininku. Jis buvo asmuo, kuris iš Pravieniškių zonos sugrįžęs į laisvę ketino rimtai perimti į nelaisvę patekusių Agurkinių gaujos lyderių pozicijas ir žaibiškai pratęsti jų anksčiau pradėtas veiklas. Jis buvo taip arti prisišliejęs prie Agurko, kad netgi, daugelio nuostabai, iš milžiniško būrio draugų tapo vieninteliu liudytoju S.Velečkos ir Marinos Bui santuokos ceremonijoje, kuri vyko 2015-ųjų vasarą Lukiškių kalėjime.

Jau liepos mėnesį teismą turėtų pasiekti D.Bugavičiaus užsakytos žmogžudystės byla. Prieš teismą stos du Estijos piliečiai – Arle Grabi ir Erikas Ehvertas. Abu vyrai iki šiol kategoriškai neigia savo kaltę, kad tą 2015 m. lapkričio vakarą nužudė D.Bugavičių. Spėjama, kad jiems tą vakarą ir kituose kone kovinius Holivudo filmus primenančiuose nusikaltimuose talkino tarptautiniu mastu plačiai žinomas estų samdomas žudikas Imre Arakas. Šis dabar atlieka bausmę Airijoje.

Nors Lietuvos kriminalistai deda didžiulių pastangų, kad I.Araką parsivežtų į Lietuvą, ir siekia jam pateikti nemažai svarbių klausimų apie išpuolius Kaune, tačiau, atrodo, kad to artimiausiu metu pasiekti nepavyks, nes estas nuteistas už gana sunkius nusikaltimus ir jų organizavimą Airijoje, kur turi atlikti bausmę vietos kalėjime.

H.Daktaro smogikai

Šiandien aiškėja, kad po D.Bugavičiaus nužudymo bene labiausiai Kaune tarp nusikaltėlių stengėsi sužibėti būtent G.Zabachidzė, kuris neseniai atskleidė visus tamsiausius tarptautinės mafijos užkulisius. Neoficialiai teigiama, kad G.Zabachidzė yra susijęs giminystės ryšiais su buvusiu kauniečiu Renaldu Kaniu.

Būtent R.Kanys ir prieš kelias savaites plačiai išgarsintas lietuvis Ispanijoje per plataus masto operaciją suimtas, o netrukus dėl bendradarbiavimo su teisėsauga į laisvę paleistas buvęs klaipėdietis Sergejus Bėglikas, prikaustytas prie neįgaliojo vežimėlio, šiandien, neoficialiomis žiniomis, yra neva laikomi realiausiais D.Bugavičiaus žmogžudystės užsakovais.

Kadaise Kauno Šilainiuose gyvenęs ir su buvusiais Daškiniais bei Vilijampolės autoritetais draugiškus ryšius palaikęs R.Kanys labiausiai pagarsėjo dėl glaudaus bendravimo su senosios kauniečių gvardijos lyderio Henriko Daktaro smogikų būrio vyrais. Šie ypač sužibėjo 2005 m. gegužės 6-osios popietę Vilijampolėje, kai šalia Neries krantinės ir Sąjungos aikštės gatvių sankirtoje, daugiabučių kieme, kone vaikų akivaizdoje apšaudė "BMW 525" automobilyje sėdėjusį buvusį Henytės bičiulį Gintarą Kučį, pravarde Kapucinas. Po šio išpuolio Kapucinas liko raišas ir netgi buvo priverstas palikti gimtąjį Kauną.

Šioje apšaudymo byloje figūravę R.Kanio brolis Deivydas Kanys, Liutauras Brusokas ir Darius Mačianskas (šiuo metu dėl rimtų nusikaltimų atlieka bausmę Ispanijos kalėjime – aut. past.) Apeliaciniame teisme sulaukė švelnesnių bausmių nuo aštuonerių iki pusšeštų metų.

Ričardas Ščiukas, kuris susišaudymo metu nebuvo išlipęs iš automobilio, išteisintas. Kaip ir pats R.Kanys, abiejų teismų buvo visiškai išteisintas dėl dalyvavimo šiame nusikaltime.

Kapucinas nuo pradžių teisėsaugai davė parodymus apie minėtą išpuolį ir tvirtino, kad iš jo H.Daktaras prievartavo turtą, o vėliau Henytė ir jo artimieji netgi reikalavo pakeisti parodymus. Nukentėjusiais pripažinti G.Kučys ir jo žmona teismo salėje veidus kaskart slėpdavo po kaukėmis.

"Tada, kai į mane šaudė, gatvėje stovėjo policijos mašina. Ji kažkodėl buvo sustojusi. Pažiūrėjo, kas šaudo, kažkiek pastovėjo ir nuvažiavo. Pamenu, kad tai buvo mašina su švyturėliais, – atvirai prieš įjungtą vaizdo kamerą prieš penkerius metus televizijos seriale "Mafijos kronikos" kalbėjo Kapucinas. – Nežinau, ar jie netyčia sustojo ir grožėjosi tuo vaizdu. O gal pats H.Daktaras juos atsiuntė pažiūrėti, kad viskas būtų gerai? Po to, kai jau gulėjau ligoninėje, mane pasiekė kalbos, kad minėti pareigūnai buvo atleisti iš pareigų."

2006 m. H.Daktaras už turto prievartavimą iš G.Kučio ir poveikio liudytojui Vilniaus apygardos teisme buvo nuteistas dvejiems metams ir devyniems mėnesiams nelaisvės bei 10 tūkst. tuomečių litų bauda. Nepaisant to, į laisvę jis sugrįžo kone metais anksčiau – 2007-ųjų birželio pabaigoje. Tačiau pernelyg ilgai ramiai neišgyveno. Kaip žinome, 2008 m. pabaigoje rimtai užsimota prieš patį H.Daktarą ir jo buvusius bendrus, todėl jis buvo pabėgęs į Bulgariją, kurioje surastas ir sučiuptas. Praėjus kuriam laikui už senus kruvinuosius Daktarų nusikaltimus, kurie atskleisti buvusių bendrų liudijimais, H.Daktaras trijų teismų nuteistas aukščiausia bausme – kalėjimu iki gyvos galvos.

Pasibaigus Kapucino apšaudymo bylai, 2007 m. R.Kanys su šeima iš Kauno persikėlė į Ispaniją. Ten jis ilgai vargo, kol persikėlė gyventi į tarptautinių gangsterių ir pasaulio turčių pamėgtą Marbeljos kurortą. Pasakojama, kad iš pradžių R.Kanys su broliu D.Kaniu ir keliais kauniečiais neva atiminėjo didelius hašišo krovinius net iš marokiečių, o galiausiai ėmėsi kokaino kontrabandos ir pradėjo uždirbti pasakiškus pinigus. Būtent paskutiniais metais R.Kanys įsitvirtino rimtame tarptautiniame narkotikų verslo sindikate, kuriam priklauso ne tik keli lietuviai, bet ir meksikiečiai, kolumbiečiai, britai, rusai.

R.Kanio aktyviu talkininku tapo brolis D.Kanys, kuris ilgą laiką gyveno Anglijoje.

Manoma, kad dėl milžiniškų kokaino siuntų R.Kanys rimtai susikirto su D.Bugavičiumi. Galiausiai nemažos ir netgi tarptautinės patirties įgiję nusikaltėliai iš Lietuvos nusprendė, kad jauną ir nesutramdomą išsišokėlį tiesiog reikia visiems laikams nutildyti šūviais.

Prieš kelias savaites paskelbta R.Kanio tarptautinė paieška visoje Europoje. Tiesa, vis plačiau šnekama, kad jis kartu su keliais buvusiais Agurkinių aplinkos vyrais yra sukūręs rimtą narkotikų kartelį ir finansiškai stipriai įsitvirtinęs ne kažkur kitur, o Pietų Amerikoje – Ekvadore, kuris paprastai neišduoda net sunkiausiais nusikaltimais kaltinamų narkobaronų.

Deimantas Bugavičius

Mįslingas išpuolis Aleksote

Praėjus kuriam laikui po D.Bugavičiaus nužudymo, pradėtus juodus darbus mėgino pratęsti G.Zabachidzė. Tačiau vieną vakarą prie jo namų viename kotedžų kvartale Aleksote tyliai priėjo iki šiol nenustatytas užpuolikas ir kone pro pravirą namų langą paleido net kelis šūvius į namuose vakarojusį vyrą. Tąkart G.Zabachidzei išties pasisekė, nes jis patyrė kelis nesunkius sužalojimus kaklo srityje. Jau tą patį vakarą jis buvo nuvežtas į Kauno klinikas, o apie įvykį informuota policija. Iš pradžių G.Zabachidzė nebuvo linkęs bendradarbiauti su įvykį tyrusiais Kauno kriminalistais, todėl šiems teko rimtai pasukti galvas apie galimą užpuolimo scenarijų ir užsakovą.

Manoma, kad į G.Zabachidzę šaudę ir juos pasiuntę asmenys priklauso tiems patiems sluoksniams, kurie beveik prieš ketverius metus nutarė nužudyti D.Bugavičių.

Tačiau viskas gerokai pasikeitė po 2018-ųjų gegužę įvykusio sulaikymo Trakuose. Tąsyk policijos patruliai netikėtai sustabdė "Mercedes-Benz" S klasės autombilį užsienietiškais numeriais. Jame sėdėjo G.Zabachidzė ir Deividas Medonas. Automobilio salone šalia vyrų buvo aptikti maišeliai su 24 auksiniais "Breitling", "Omega", "Tudor" ir kitų pasaulyje pripažintų gamintojų laikrodžiais. Taip pat pas juos buvo aptikti keturi auksiniai auskarai ir dvi auksinės grandinėlės. Bendra krovinio vertė siekė daugiau nei 300 tūkst. eurų. Pareigūnai iškart įtarė, kad visos šios vertybės buvo pagrobtos per vieną ar net kelis apiplėšimus juvelyrinių papuošalų ir laikrodžių parduotuvėse Vakarų Europos šalyse. Taigi jau tą patį vakarą abu vyrai buvo uždaryti į belangę.

Pirmasis pagrobimas žlugo

Būdamas už grotų G.Zabachidzė ryžosi išduoti ne tik savo bendrus, bet ir kone laukinius 1990-uosius primenančių nusikaltimų organizatorius. Jis nutarė bendradarbiauti su teisėsauga. Remiantis Gijos parodymais, paaiškėjo nemažai naujų netikėtų detalių apie brangių laikrodžių, papuošalų vagystes užsienyje, artimo bičiulio D.Bugavičiaus nužudymo versijas ir tai, ką sėdėdamas už grotų Marijampolėje, rezgė Agurku vadinamas S.Velečka.

Įtariama, kad G.Zabachidzė buvo vienas iš tų, kurie buvo gavę nurodymus iš paties S.Velečkos ir jo aplinkos vyrų. Būtent G.Zabachidzė Vilniaus kriminalistams plačiai ėmė pasakoti, kad neva Agurkas, būdamas kalėjime, suplanavo dviejų vyrų pagrobimą. Abu minėti asmenys praeityje buvo pasižymėję Kauno kriminaliniuose ir tarptautinių narkotikų prekeivių sluoksniuose.

Remiantis G.Zabachidzės parodymais, 2018 m. pabaigoje keli kauniečiai ir marijampoliečiai nusprendė pagrobti Vilniuje gyvenusį šešėlinio pasaulio narkobaroną. Jo tapatybė vis dar neatskleidžiama, tačiau žinoma, kad labai primena plačiai Lietuvoje pagarsėjusio policijos komisaro pavardę. Nors pagrobimui nusiteikę nusikaltėliai viską iš anksto buvo kruopščiai suplanavę, tačiau lemiamą akimirką jų planus sužlugdė netikėtai pro šalį pravažiavę ir banditus atsitiktinai pamatę policijos patruliai. Kalbama, kad grobikų taikiniu tapęs ir neva kokainą tonomis daug metų gabenęs vilnietis buvo rimtai persigandęs, tad jau tą patį vakarą sėdo į privatų lėktuvą ir išskrido į jam priklausančią kelių milijonų dolerių vertės vilą Majamyje, Jungtinėse Amerikos Valstijose. Ar šis nusikaltėlių taikiniu tapęs vyras sutiks bendradarbiauti su kriminalistais ir duos parodymus prieš Agurką, duomenų kol kas nėra. Tačiau esama žinių, kad jis vis dar baiminasi sugrįžti į Lietuvą.

Imre Arakas

Laikosi "bachūro" taisyklių

Po nesėkmingo vilniečio pagrobimo tie patys banditai 2019 m. pradžioje nusitaikė į kaunietį Evaldą Gedvilą. Praeityje ne kartą į kriminalistų akiratį patekęs, sykį netgi pačių Kamuolinių gaujos vyrų pagrobtas ir neteisėtai kalintas, o vėliau laisvę atgavęs E.Gedvilas turi dvynį brolį Ernestą Kaziūną, pastaruoju metu vis dažniau pastebimą Ispanijoje. Jie abu Agurkinių klestėjimo laikais, 2009–2012 m., priklausė vadinamiesiems kentams arba asmenims, kurie palaikė nuolatinius ryšius su S.Velečka ir artimiausiais jo aplinkos žmonėmis.

Įdomus sutapimas: E.Gedvilo ir E.Kaziūno motina – plačiai pagarsėjusios senosios Kauno mafijos našlės – Daktarų lyderio H.Daktaro ir kitų gaujos šulų 1993-iųjų Kalėdų vakarą pakaunėje nužudyto ir paslėpto garsiojo grupuotės veikėjo Rimanto Ganusausko, pravarde Mongolo, buvusios sutuoktinės Loretos Gedvilaitės sesuo.

Nuo jaunystės kriminalinėje aplinkoje augęs E.Gedvilas kaskart įsiveldavo į nesantaiką su įvairiausių grupuočių veikėjais. Šįsyk kaunietis buvo pagrobtas ir nuvežtas į apleistą sodybą šalia Kauno. Čia jis buvo įkalintas kelioms paroms. Visgi vyras galiausiai ryžosi ne tik sumokėti solidžią pinigų sumą, bet ir atduoti kvaišalus, kuriais pastaruoju metu aktyviai prekiavo.

Neoficialiai skelbiama, kad jam laisvę atgauti kainavo daugiau kaip 40 tūkst. eurų. Tačiau E.Gedvilas laikosi griežtų senosios kartos Kauno "bachūrų" taisyklių – kategoriškai neigia buvęs pagrobtas ir atsisako bendrauti su minėtų pagrobimų aplinkybes narpliojančiais Vilniaus kriminalistais.

Užfiksuoti Ispanijoje

Dabar vis labiau aiškėja, kad šių metų gegužės 16-osios vakarą į S.Velečkos žmonos Marinos Bui-Velečkienės nuomojamą butą Vilniuje pasibeldę kriminalistai atėjo su kratos orderiu, siekdami patikrinti iš G.Zabachidzės išgirstą informaciją apie pernai netikėtai aptiktus ir, kaip įtariama, užsienyje pavogtus juvelyrinius dirbinius ir laikrodžius. Po apžiūros iš Agurko sutuoktinės namų buvo išnešti keli brangūs daiktai. Moteris rimtai sunerimo išvydusi bute apsilankiusius augalotus pareigūnus ir labiausiai baiminosi, kaip į visai tai sureaguos jos ir S.Velečkos mažametė dukra. Tačiau krata praėjo be incidentų, beprasmių konfliktų.

M.Bui-Velečkienė artimiausiems draugams prasitarusi, kad jau kurį laiką jai nepavyksta susisiekti su vyru. Šiuo metu Agurkui uždrausti bet kokie kontaktai – skambučiai telefonu, pasimatymai su artimiausiais šeimos nariais. Be to, moterį glumina tai, kad ji neturinti asmeninio gyvenimo ir laisvės. Ji ne kartą pastebėjusi, kad yra nuolat persekiojama iš paskos važinėjančių ir vaikštinėjančių jaunų vaikinų, kaip įtariama, prisidengusių policijos operatyvininkų, kurie kartkartėmis pastebimi ne tik prie jos namų, bet ir sporto klube.

Šiuo metu itin svarbiu liudytoju tapusio G.Zabachidzės pėdsakai Lietuvoje paslaptingai dingo. Manoma, kad bene labiausiai jo pėdsakų ieško garsaus bėglio R.Kanio parankiniai.

Yra duomenų, kad keletą mėnesių apykoję nešiojęs Gija su teisėsaugos žinia buvo perkeltas į Ispaniją, kur toliau sukinėjasi tarp vietos narkotikų prekeivių. Įdomiausia, kad toje pačioje Ispanijoje, Marbeljoje, kurioje kadaise gyveno R.Kanys su šeima, jau ne vieną kartą retsykiais lietuvių buvo pastebėti ir kiti du garsūs pastarojo meto policijos talkininkai – Algimantas Ringaila-Čikis ir Ruslanas Laško, pravarde Rusla arba Mahra.

Priminsiu, kad Čikis kadaise buvo vienas iš pagrindinių S.Velečkos vyrų aukščiausiame Agurkinių gaujos branduolyje, bet, praėjus metams po įkalinimo, nutarė duoti parodymus kriminalistams. Galiausiai jis 2014 m. pabėgo ir iki šiolei oficialiai yra paskelbtas kaip vienas iš labiausiai ieškomų lietuvių visoje Europoje.

R.Laško padėjo atskleisti Pravieniškių mafija vadinamos kalinių grupuotės nusikaltimus ir pagrindinius jų vykdytojus. Teigiama, kad A.Ringaila ir R.Laško ne tik kartu leidžia laisvalaikį, bet ir bendrauja su kriminaline veikla užsiimančiais asmenimis.

Dėl nužudymo išteisino

2017 m. gruodžio 20 d. Klaipėdos apygardos teisme S.Velečkai-Agurkui teismas dėl inkriminuotų Agurkinių gaujos nusikaltimų skyrė 14,6 metų laisvės atėmimo bausmę. Beje, čia įskaitytas ir sulaikymo laikas nuo 2013-ųjų sausio.

Klaipėdos teismas S.Velečką pripažino kaltu dėl 2005–2013 m. veikusio ginkluoto Agurkinių nusikalstamo susivienijimo organizavimo ir vadovavimo jam. Agurko gaujos įvykdyti nusikaltimai susiję su disponavimu labai dideliu kiekiu narkotinių medžiagų, jų platinimu ir gabenimu per sieną, taip pat disponavimu psichotropinių medžiagų pirmtaku (BMK), šios medžiagos gabenimu. Veikla buvo iš anksto kruopščiai suplanuota.

S.Velečka-Agurkas atsikratė sunkiausio kaltinimo – nesurinkus svarių įrodymų, buvo išteisintas dėl Vidmanto Sadausko nužudymo.

2019 m. pavasarį Europos Žmogaus Teisių Teismas nusprendė, kad Lietuva beveik penkerius metus iki nuosprendžio už grotų laikiusi S.Velečką ir kitus trys grupuotės narius, pažeidė Žmogaus teisių konvencijos garantuojamą teisę į teisminį nagrinėjimą per priimtiną laiką. Taigi, Lietuva kiekvienam iš buvusių Agurkinių gaujos narių turės sumokėti po 6 600 eurų.

Visas Agurkinių grupuotės kriminalinis kelias itin plačiai aprašytas didelio skaitytojų dėmesio sulaukusioje rašytojo D. Dargio knygoje "Kriminalinė Agurkinių odisėja", kurią vis dar galima nusipirkti "Pegaso", "Vagos" knygynuose, ir specialiose knygose su autoriaus parašais internete: www.dailiausknygos.lt.

GALERIJA

  • D. Bugavičius
  • D. Bugavičius
  • S. Velečka <span style=color:red;>(viduryje)</span>
  • S. Velečka
  • R. Kanys
  • I. Arakas
D. Dargio knygos "Kriminalinė Agurkinių odisėja", redakcijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (22)

CIKIS ARBUZAI D .A.MAHRA LIUKAS SUDMAISIS

Rimta hebra.

O agurecas

Zino ka jo buve sistiorkos broliukai arbuz .kalba ape jo sobla .suzinotu ahujelintu.sekmes tau agurece .

KAUNIEČIAI

kiek dar rodysite tuos snukius
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS