Aiškinsis, ar pagrįstai nutrauktas tyrimas dėl Pravieniškių kalėjimo | KaunoDiena.lt

AIŠKINSIS, AR PAGRĮSTAI NUTRAUKTAS TYRIMAS DĖL PRAVIENIŠKIŲ KALĖJIMO

  • 4

Generalinė prokuratūra vertins, ar pagrįstai Kauno apygardos prokurorai nutraukė ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo ir kitų veikų Pravieniškių pataisos namuose.

Kaip skelbta anksčiau, daugiau nei pusantrų metų trukęs tyrimas vertinant Teisingumo ministerijos audito medžiagą nutrauktas nustačius, kad nebuvo padaryta veika, turinti nusikaltimo ar baudžiamojo nusižengimo požymių.

„Minimo nutarimo teisėtumas ir pagrįstumas, vadovaujantis nustatyta tvarka, jau buvo revizuotas aukštesniojo prokuroro, tačiau suprantant, kad šiuo atveju sprendimas yra itin reikšmingas visuomenei ir susijęs su jos pasitikėjimu teisingumo sistema, pakartotiniu Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroro patikrinimu siekiama išsklaidyti bet kokias visuomenei kylančias abejones“, – teigiama Generalinės prokuratūros pranešime.

Prokuratūra pažymi, kad informaciją po atlikto audito perdavusi Teisingumo ministerija bei Pravieniškių pataisos namai – atviroji kolonija galėjo teikti prašymus ar skundus, susijusius su šiuo tyrimu.

Generalinė prokuratūra anksčiau portalui delfi.lt nurodė, kad Teisingumo ministerija buvo informuota apie sprendimą, tačiau nepasinaudojo galimybe jo skųsti.

Tyrimas buvo atliekamas dėl galimo piktnaudžiavimo, dokumentų klastojimo ir apgaulingo apskaitos tvarkymo. Pernai sausį Teisingumo ministerijos pristatytose 2015-2017 metų kalėjimo veiklos tyrimo išvadose nurodyta, kad su prastu turto valdymu, atliekų šalinimu, prastai vykdyta vidaus kontrole susijusi žala siekia apie 958 tūkst. eurų.

Iš viso prokurorai ištyrė keliasdešimt įtarimų sukėlusių viešųjų pirkimų bei įvairių paslaugų teikimo, pirkimo, nuomos sutarčių sudarymo bei vykdymo atvejų, apklausė kelias dešimtis asmenų. Pasak prokuratūros, Viešųjų pirkimų tarnyba prokuroro nurodymu atliko detalų nurodytų viešųjų pirkimų tyrimą, o Specialiųjų tyrimų tarnyba – ikiteisminiame tyrime minimų juridinių asmenų bei fizinių asmenų galimų tarpusavio ryšių analizę.

„Nutarimą nutraukti ikiteisminį tyrimą priėmęs prokuroras pabrėžia, kad Teisingumo ministerijos auditorių nustatyti teisės aktų pažeidimai buvo padaryti, tačiau konstatuotais atvejais nėra jokio teisinio pagrindo juos padariusiems asmenims​ ​taikyti griežčiausią – baudžiamąją, atsakomybę“, – tvirtina Generalinė prokuratūra.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

K

Šlykštu, amoralu ir žema.... Tokia mūsų teisingumo ministerija....

Wanda Stephenson

Mano kaimyno motina daro $139 / h internete. Ji buvo atleista už 6 menesius, taciau praejusi menesi jos darbo užmokeStis buvo 13847 JAV doleriu, o tik kelias valandas dirbo internete. naudoti šia nuoroda ,,, >>>>>>>>>>>>>>> w­w­w.C­a­s­hClub5.Com

kaip

ir visados ranka ranka plauna......
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS