Italų bandymas perplaukti Lietuvą: Kaune pavogė irklentę, tačiau ją pavyko atgauti | KaunoDiena.lt

ITALŲ BANDYMAS PERPLAUKTI LIETUVĄ: KAUNE PAVOGĖ IRKLENTĘ, TAČIAU JĄ PAVYKO ATGAUTI

Šeštadienį iš Vilniaus ilgąja septynerių metrų irklente išplaukę italai Andrea Ricci ir Alessandra Pieroncini naktį į trečiadienį sulaukė akibrokšto: po nakties dingo irklentė. Tačiau vėliau trečiadienį jis pasidalijo žinia, kad irklentę atgavo.

Per keturias kelionės dienas keliautojai jau buvo pasiekę Kauną ir čia apsistoję nakvoti.

Irklentę, kaip įvardijo A. Ricci, kainuojančią 1,5 tūkst. euro, antradienio vakarą paliko žolėse netoli Nemuno.

Pagal nurodytas koordinates jie išsilaipino netrukus už Neries ir Nemuno santakos, priešais Kauno keleivinę prieplauką. 

Įveiktas keturias kelionės dienas feisbuke A. Ricci pavadino jaudinančiomis ir pilnomis iššūkių, bet dingusi irklentė abu keliautojus pribloškė. Teko nutraukti kelionę.

Nemanau, kad daugumoje kitų šalių galima „pamesti“ daiktus ir taip lengvai juos atgauti: Lietuva yra draugiška šalis.

A. Ricci vylėsi, kad gal kas nors pamatys irklentę, gal ją vagys tiesiog paslėpė kitoje vietoje, kad nurimus triukšmui galėtų ją pasiimti. Tai „Aquadesign Speedcraft 22'“ irklentė, 675 cm ilgio, baltai oranžinė. 

Italas svarstė, kad niekadėjams bus sunku parduoti irklentę, nes tokia Lietuvoje buvo vienintelė, o Europoje – vos kelios.

Prie upės ją nuspręsta palikti, nes irklentininkai numatytą atstumą baigė įveikti tik sutemus ir jau buvo nusikalę, todėl nebenorėjo jos nešti iki nakvynės vietos.

Atgavęs irklentę A. Ricci paminėjo, kad tai antras kartas per kelis mėnesius, kai neteko įrangos Lietuvoje. Pirmą kartą irklentė dingo kartu su draugu, kuriam jis ją buvo paskolinęs. Ją tuomet pavyko atgauti ir puikios būklės.

Lietuva – draugiška šalis

Šios nakties įvykius jis pavadino „nesusipratimu“, kai apie irklentės dingimą turėjo jau daugiau žinių. A. Ricci feisbuke parašė, kad brangų daiktą buvo pasisavinęs vyras, kuris kilus šurmuliui nedelsiant susisiekė su italu.

„Nemanau, kad daugumoje kitų šalių galima „pamesti“ daiktus ir taip lengvai juos atgauti: Lietuva yra draugiška šalis“, – konstatavo italas.

Kauno policijos atstovė žiniasklaidai Justina Kazragytė portalui kaunodiena.lt dieną teigė, kad pareigūnai žiną apie šį įvykį. Šiandien ryte į juos kreipėsi italai, bet ne prašydami pradėti ikiteisminį tyrimą dėl irklentės vagystės, o tiesiog informuodami apie nemalonią situaciją ir palikdami savo kontaktus, kuriais pareigūnai su jais galėtų susisiekti, jeigu irklentė atsirastų. Esą irklentininkai pareiškimo nerašė, kadangi ilgai likti Lietuvoje neplanuoja.

Vagių nutrauktas italų plaukimas turėjo būti Atliekų mažinimo Europos savaitės dalimi.

„Viso turo metu (kaip ir kasdieniniame mūsų gyvenime) atliekų susidarys minimaliai. Didžioji dalis maisto bus supakuota į popierių ar stiklą, vanduo – plieniniuose daugkartinio naudojimo buteliuose, visi mūsų elektroniniai prietaisai naudoja pakraunamas baterijas“, – prieš plaukimą vardijo A. Ricci.

Andrea Ricci asmeninio archyvo nuotr.

Jis pridūrė, kad ši kelionė yra tarsi generalinis bandomasis turas prieš kitų metų gegužę rengiamą tarptautinį irklentininkų susitikimą Lietuvoje. A. Ricci jau yra išbandęs plaukti Lietuvos upėmis. Nerimi jis iš Vilniaus yra pasiekęs Kauną, o Nemunu iki Kauno plaukė nuo Druskininkų.

GALERIJA

  • Dingusi irklentė
  • Italų bandymas perplaukti Lietuvą: Kaune pavogė irklentę, tačiau ją pavyko atgauti
  • Italų bandymas perplaukti Lietuvą: Kaune pavogė irklentę, tačiau ją pavyko atgauti
Andrea Ricci asmeninio archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (26)

.

Metrai - septyni, metai - septyneri. Metai bendrinėje kalboje neturi vienaskaitos, todėl vartojami su dauginiais skaitvardžiais pagarba Kauno dienos korektoriams

V.L

Kaip supratau iš antraštes tai Kaune italai iš kažko pavoge irklente . taciau veliau tas "kažkas" ta irklente atgavo....... Antrašte ŠEDEVRAS.

Penisininkas

Jurgita Sakiene korespondentė rašanti kaip turgaus bobutė
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS