Atomazga: paauglę perėjoje sužalojęs vairuotojas turės sumokėti beveik 40 tūkst. eurų | KaunoDiena.lt

ATOMAZGA: PAAUGLĘ PERĖJOJE SUŽALOJĘS VAIRUOTOJAS TURĖS SUMOKĖTI BEVEIK 40 TŪKST. EURŲ

  • 17

Praėjusių metų balandį vienoje Kauno perėjų buvo partrenkta ir sunkiai sužalota paauglė. Šiandien teismas nusprendė, kad eismo nelaimę sukėlęs vairuotojas turės ne tik sumokėti baudą, bet ir atlyginti nemenką žalą nukentėjusiajai ir jos mamai.

Kauno apylinkės teismas praneša, kad 53-ejų metų alytiškiui V. V. skirta 2 500 Eur bauda.  Be to, sunkius sužalojimus patyrusiai paauglei jis turės atlyginti 35 tūkst. Eur neturtinę žalą, o neįgalią dukrą slaugančiai motinai – 2 tūkst. eurų.

„Sukeltos pasekmės – vienas svarbiausių kriterijų nustatant neturtinės žalos dydį. Šiuo konkrečiu atveju įvykio metu patirti sužalojimai leidžia pagrįstai teigti, kad mažametė patyrė tiek fizinius skausmus, tiek dvasinius išgyvenimus. Ypatingai pablogėjo jos gyvenimo kokybė“, – sakė neviešuose teismo posėdžiuose bylą išnagrinėjęs Kauno apylinkės teismo teisėjas Algirdas Giedraitis.

Šis itin skaudžias pasekmes paauglės sveikatai sukėlęs įvykis nutiko 2018 m. balandžio pabaigoje. Pavakarę Kaune, Europos prospekte, alytiškis V. V., vairuodamas išsinuomotą automobilį „Audi A2“, artėdamas antra juosta prie nereguliuojamos pėsčiųjų perėjos, nesulėtino važiavimo greičio ir nesustojo prieš pėsčiųjų perėją. Blaivus automobilį vairavęs V. V. nepraleido iš dešinės pusės pagal jo automobilio kryptį perėjoje ėjusios mažametės su šuneliu. Sunkiai sužalojo ją ir jos augintinį, kuris nuo patirtų sužalojimų nudvėsė.

Sukeltos pasekmės – vienas svarbiausių kriterijų nustatant neturtinės žalos dydį.

Mergaitę partrenkęs vyras pasakojo, kad tai nutiko dėl intensyvaus eismo. Jis savo kaltę pripažino, labai gailisi ir išgyvena dėl šios skaudžios nelaimės. Nukentėjusiosios atsiprašė, į socialiniuose tinkluose nurodytą sąskaitą pervedė 500 Eur paramą.

Po šio įvykio darbą dėl sveikatos problemų praradusiam ir šiuo metu niekur nedirbančiam V. V. teismas leidžia baudą sumokėti per vienerius metus nuo nuosprendžio įsiteisėjimo dienos. Jeigu bauda nebus sumokėta per teismo nustatytą terminą, ji bus išieškota priverstinai.

Teismas V. V. priteisė atlyginti sužalotos mergaitės ir motinos interesams atstovavusios advokato padėjėjos teisinės pagalbos išlaidas.

Šį nuosprendį per 20 dienų galima skųsti Kauno apygardos teismui.

Portalas kauno.diena.lt jau rašė apie šią šeimą ištikusią nelaimę ir sunkumus, kuriuos teko išgyventi dėl neįgalumo pripažinimo. Moteris vardijo, kad dukrai yra atminties sutrikimai, kairės pusės paralyžius, epilepsija, tačiau kai kreipėsi į Neįgalumo ir darbingumo nustatymo tarnybos (NDNT) Kauno skyrių, jo atstovai atsakė, kad mergaitei neįgalumo lygis ir specialieji poreikiai nebus vertinami. Tarnybos atstovai portalui kauno.diena.lt tuomet teigė, kad elgiasi pagal įstatymus.

Rašyti komentarą
Komentarai (17)

Egle

Iki gyvos galvos turetu moket mergaitei .suluosintas gyvenimas.p.s.einantys per gatve dairykites o vairuotojai nelakstykit

nuomonė

Jei, taip padarei, tai kvailas esi, tau nereikia vairuoti.

Anonimas

O aš specialiai bakstelėjau perėjoje buferiu į šikną vienai paauglei, kad pakeltų akis nuo telefono ir susivoktų kur yra. Tai sustojo ir dairosi, nesuprasdama kur esanti. Gal ir šita buvo į feisbuką įnikusi ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS