Įtariamojo Kauno eglės padegimu portretas: paaiškėjo, už ką jau buvo teistas | KaunoDiena.lt

ĮTARIAMOJO KAUNO EGLĖS PADEGIMU PORTRETAS: PAAIŠKĖJO, UŽ KĄ JAU BUVO TEISTAS

  • 51

Paaiškėjo, kad įtariamasis naktį iš penktadienio į šeštadienį padegęs pagrindinę Kauno Kalėdų eglę – jau teistas. Prieš keliolika metų – už narkotikų platinimą ketverių metų laisvės atėmimu. Ir 2008-aisiais išėjo į laisvę, po ko greičiausiai ir emigravo į Norvegiją.

Jokie įtarimai šiam 39-erių metų asmeniui, kilusiam iš Kauno, dar nėra pareikšti. Laukiama, kol jį leis apklausti medikai, kurių globoje jis atsidūrė dar tą pačią naktį.

Kaip jau rašyta, yra pagrindo įtarti, kad pagrindinės Kauno Kalėdų eglės padegėjui už šį sveiku protu sunkiai suvokiamą išpuolį atsakyti neteks. Dėl jo sveikatos būklės net nebuvo kreiptasi į teismą dėl jo suėmimo.

Anot ikiteisminį tyrimą dėl svetimo turto sugadinimo ar sunaikinimo visuotinai pavojingu būdu pradėjusių Kauno teisėsaugininkų, šis emigrantas, apie kurio gyvenamąją vietą Kaune nėra jokių žinių, atvyko tąnakt – apie 1.40 val. į nusikaltimo vietą automobiliu „Mitsubishi ASX“ su norvegiškais valstybiniais numeriais, kurį pats vairavo. Ir išlipęs iš jo, apipylė degiu skysčiu vos prieš savaitę Rotušės aikštėje įžiebtą pagrindinę Kauno Kalėdų eglę, po ko skubiai pasišalino. Tačiau jo automobilio valstybinius numerius įamžino ne tik Rotušėje įrengtos vaizdo kameros, bet ir netoliese buvę pilietiški asmenys.

Anot Kauno policijos atstovės, iki įtariamojo sulaikymo A.Juozapavičiaus prospekte, įvykusio už keliolikos minučių po šio daugelį papiktinusio išpuolio, buvo gauti net keturi pranešimai apie nusikaltimą įvykdžiusio asmens automobilio modelį, spalvą ir valstybinius numerius.

Pirminiais duomenimis, įtariamasis buvo sulaikytas pagrindinėje Žemųjų Šančių gatvėje – pakeliui į namus, kuriuose apsistojo grįžęs iš Norvegijos. Tačiau, kada ir kokiomis aplinkybėmis jis iš ten grįžo, ir, kiek laiko praleido emigracijoje, dar tikslinama. Dėl sveikatos būklės jis dar nėra apklaustas, dėl ko neaiškus ir, koks buvo šio sveiku protu nesuvokiamo išpuolio motyvas.

Prielaidą, kad jis grįžo į Lietuvą ne per seniausiai, perša tai, kad pastaruoju metu Lietuvos policija jokių reikalų su juo neturėjo. Tačiau, peržiūrėjus įrašus, po savaitgalio įvykių jam gali būti pareikštas įtarimas ne tik dėl svetimo turto sugadinimo ar sunaikinimo visuotinai pavojingu būdu, už ką gresia laisvės atėmimas iki penkerių metų, bet ir dėl pasipriešinimo policijai.

Kauno Rotušės aikštėje padegta miesto Kalėdų eglė

Laimučio Brundzos nuotr.

Pasak Kauno policijos atstovės, stabdomas jos kolegų, „Mitsubishi“ vairuotojas nestojo, dėl ko jam buvo užblokuotas kelias. Tada jis dar bandė pabėgti nuo pareigūnų, važiuodamas atbulas, tačiau nesėkmingai. Traukdamas eglės padegėją iš automobilio, ranką bei koją susižalojo vienas iš policininkų. Tai įvyko, šiam 21-erių metų pareigūnui nesėkmingai suklupus ant greta buvusios pėsčiųjų salelės. Fiziškai „Mitsubishi“ vairuotojas nesipriešino.

Sulaikytasis buvo blaivus, bet kilo įtarimų, kad jis galėjo būti vartojęs kokių nors kitų kvaišalų. Įtarimų, ar jis adekvačiai suvokia tikrovę, kėlė ir jo elgesys, ir kai kurios frazės. Nuvežus sulaikytąjį atlikti kraujo tyrimo, medikai jau jo nebeišleido. Kol kas atsakymo, ar jis nebuvo apsvaigęs nuo narkotikų, dar nėra.

 

 

 

 

GALERIJA

  • Įtariamojo Kauno eglės padegimu portretas: paaiškėjo, už ką jau buvo teistas
  • Įtariamojo Kauno eglės padegimu portretas: paaiškėjo, už ką jau buvo teistas
  • Įtariamojo Kauno eglės padegimu portretas: paaiškėjo, už ką jau buvo teistas
  • Įtariamojo Kauno eglės padegimu portretas: paaiškėjo, už ką jau buvo teistas
Skaitytojų, feisbuko nuotr., stop kadras
Rašyti komentarą
Komentarai (51)

Anonimas

Na, o ką aš sakiau;iš Šančių,šis teistas debilas.Tfu...tie šančiovski visko prigalvoja,čigonyne gyveno...

Anonimas

Kauno (kaip ir daugelio kitų miestų) naujametinė eglė yra šventinė skulptūra, o ne tiesiog eglė ir miško parvežta... čia kai kurie komentatoriai bando ieškoti smegenų ten kur jų niekada nebuvo, bet visko būna, nuklysta žmonės mintimis į absurdą

Stal

Rolanda, už veiksmus atsakyti tenka net ir tose šalyse kur rekreacinis leidžiamų narkotikų vartojimas yra legalus
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS