Celofanas bausmę atliks ne Kauno, o Vilniaus kalėjime | KaunoDiena.lt

CELOFANAS BAUSMĘ ATLIKS NE KAUNO, O VILNIAUS KALĖJIME

Už finansinius nusikaltimus nuteistas Antanas Kandrotas, pravarde Celofanas, įkalinimo bausmę atliks Vilniaus kalėjime.

BNS žiniomis, ketvirtadienį A. Kandrotas iš Kauno kalėjimo buvo pervežtas į Vilniaus kalėjimą.

„Jūsų minimas asmuo jau atlieka bausmę Lietuvos kalėjimų tarnybos Vilniaus kalėjime“, – BNS penktadienį informavo Lietuvos kalėjimų tarnybos atstovė Virginija Vervečkaitė.

A. Kandrotą policija sulaikė sausio 15 dieną Kauno rajone, tos dienos rytą Apeliacinis teismas jį nuteisė laisvės atėmimo bausmėmis dviejose finansinių nusikaltimų bylose. Sulaikytas nuteistasis buvo pristatytas į Kauno kalėjimą, ten paprastai pristatomi visi nuteistieji laisvės atėmimo bausmėmis, po to paskirstomi į Vilniaus, Pravieniškių, Alytaus ir kitus kalėjimus.

Vienoje byloje Apeliacinis teismas pagal kelis su finansiniais nusikaltimais susijusius Baudžiamojo kodekso straipsnius A. Kandrotą nuteisė kalėti metams ir dešimčiai mėnesių, kitoje byloje jam skirti metai ir trys mėnesiai kalėjimo.

Šie nuosprendžiai įsiteisėjo iš karto po paskelbimo.

Abu verdiktus paskelbusi Lietuvos apeliacinio teismo teisėja Virginija Liudvinavičienė sakė, kad A. Kandrotas „nepadaro reikiamų išvadų ir nenustoja elgtis nusikalstamai“, todėl tik realus laisvės atėmimas gali būti efektyvi priemonė siekiant pakeisti jo elgesį ateityje.

Kiek realiai kalės A. Kandrotas, paaiškės, kai bausmės dėl abiejų nuosprendžių bus subendrintos, tą turėtų padaryti pirmosios instancijos, Kauno apygardos teismas.

A. Kandrotas antroje byloje, kur jam skirtas metų ir trijų mėnesių laisvės atėmimas, jau kalėjo, jis joje atliko daugiau nei metus bausmės, bet 2023 metų kovą po Lietuvos Aukščiausiojo Teismo (LAT) sprendimo jis buvo paleistas iš Marijampolės kalėjimo.

Išplėstinė septynių LAT teisėjų kolegija tada paskelbė, kad, iš dalies tenkinus A. Kandroto ir kito nuteistojo gynėjų kasacinius skundus bei perdavus bylą iš naujo nagrinėti apeliacine tvarka, pirmosios instancijos teismo sprendimas, kuriuo A. Kandrotui skirta reali laisvės atėmimo bausmė, tačiau jos vykdymas iš dalies atidėtas, laikomas neįsiteisėjusiu.

A. Kandroto anksčiau kalėjime praleistas laikas bus įskaitytas į dabar skiriamą bausmę.

A. Kandrotas siekė dalyvauti šių metų gegužę vyksiančiuose prezidento rinkimuose, tačiau Vyriausioji rinkimų komisija atsisakė registruoti jį politinės kampanijos dalyviu.

Jis yra teisiamas vadinamojoje riaušių prie Seimo byloje.

GALERIJA

  • Celofanas bausmę atliks ne Kauno, o Vilniaus kalėjime
Ž. Gedvilos/BNS, policijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (40)

Paslikas

Nustebome su Ruberoidu ir Gipsakartoniu . Kodėl polietilenas Vilniuje, o ne plastiko konteineryje ?

S

Tai ziute visiems nuteistiems kurie kali kartu su Celofanu, bauskite sita padugne nuo ryto iki vakaro, jis yra socialinio lifto dugnas, amoralus dolbajobas ir net nepanasus i zmogu. Del mergaites pagrobimo apkaltino visiskai nieko deta zmogu kuris jam kazka pasake: Mergaitės grobiku apšauktas klaipėdietis atskleidė, kokia grėsmė buvo kilusi jo šeimai.

Citata iš „laisvaslaikrastis“

Išvados priešingos, todėl mes viso proceso metu prašėme trečios nepriklausomos išvados ir ekspertizės. Nes jeigu teismas nori nustatyti tiesą, ir turi dvi skirrtingas išvadas, tai teisybės vardan turėtų užsakyti dar vieną ekspertizę Tai kiek suprantu, kad jūs patekote į tą mėsmalę tik dėl “Celofano” – prokuratūrai reikėjo jį pasodinti? 100 proc. Visos tos bylos sufabrikuotos tik dėl jo. Jeigu nebūtu “Celofano”, tai nebūtų jokių bylų ir man. Jį reikėjo smaugti, todėl prikabino ir mane. Baisūs dalykai – nieko blogo nepadaręs pusę metų sėdėjau kalėjime, o dabar man policija sako, kad to nebuvo. Bus dar juoko, jeigu mane vėl į kalėjimą išvež.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS