D. Gineikaitės piktnaudžiavimo byla: bausmes apskundė visi kaltinamieji | KaunoDiena.lt

D. GINEIKAITĖS PIKTNAUDŽIAVIMO BYLA: BAUSMES APSKUNDĖ VISI KALTINAMIEJI

Kauno apygardos teismas ketvirtadienį skelbs apeliacinės instancijos sprendimą buvusios Nacionalinės žemės tarnybos (NŽT) vadovės Daivos Gineikaitės piktnaudžiavimo siekiant nuslėpti girtumą byloje.

Kauno apylinkės teismas ją pernai pripažino kalta ir skyrė 20,7 tūkst. eurų baudą. Jai taip pat dvejus metus uždrausta būti paskirta ar išrinkta į vadovaujančias pareigas.

Buvęs Kauno klinikinės ligoninės direktorius Gediminas Abeciūnas nubaustas 13,1 tūkst. eurų bauda, ligoninės direktoriaus pavaduotojas Kastytis Grigonis – 11,2 tūkst. eurų bauda. Jiems taip pat uždrausta vadovauti sveikatos priežiūros įstaigoms dvejus metus.

Gydytojas Artūras Šulnius nubaustas 6,4 tūkst. eurų, o slaugytoja Salomėja Skersienė – 3,7 tūkst. eurų bauda.

Skirtas bausmes apskundė visi kaltinamieji, prokuratūra sprendimo neskundė.

Kaltinamieji teigė, jog buvo skirtos neadekvačios bausmės, nebuvo patenkinti vykusiu teismo procesu.

D. Gineikaitė 2015 metų pabaigoje neblaivi vairuodama automobilį susidūrė su kitu automobiliu. Bylos duomenimis, ji savo tuometiniam patarėjui Gintarui Jonui Furmanavičiui nurodė padėti nuslėpti jos girtumą ir taip išvengti už tai gresiančios atsakomybės.

Bylos duomenimis, D. Gineikaitė sukurstė G. Abeciūną ir jo pavaduotoją K. Grigonį piktnaudžiauti – suklastoti jos kraujo mėginį, kad nebūtų nustatytas neblaivumas.

D. Gineikaitę priėmė Priėmimo skubios pagalbos ir traumų skyriaus laikinasis vedėjas A. Šulnius, tą savaitgalį budėjęs kaip gydytojas, jis nurodė slaugytojai S. Skersienei paimti antrą D. Gineikaitės kraujo mėginį kitą dieną, o ši juos sukeitė.

A. Šulnius teisme prisipažino paprašęs seselės paimti antrą kraujo mėginį, o ši sako pati nusprendusi juos sukeisti. Kiti kaltinamieji savo kaltės nepripažįsta visiškai.

Tuometinė NŽT direktorei po avarijos buvo nustatytas vidutinis 1,69 promilės girtumas. Teismas ją pripažino kalta, skyrė baudą ir keleriems metams atėmė teisę vairuoti.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

Anonimas

Na matai,vedėjas Šulnius įkliuvo,geriau jau ligonių traumomis būtų užsiėmęs,o ne kyšiais...Prastas gydytojas,o dar ir nesąžiningas-seselę apskundė...Fu...kaip negražu.

...

Jiems baudas reikia PADIDINTI.

Na, kiek reikia sazines netureti...

O jos, akivaizdu, ir neturi. Nenusipirksite garbes, tikiuosi nieko nelaimes. Cia jau lengvo egzamino byla teisejams. Viskas akivaizdu, kad girta vaziavo, sukeite meginius, t.y. sukciavo. Ko dar nepatenkinti?????? Ale, paziuresim, gal po metu bus dideli virsininkai....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS