Dar viena mirtis už grotų: nelaimėlis turėjo palikti Pravieniškes po poros mėnesių | KaunoDiena.lt

DAR VIENA MIRTIS UŽ GROTŲ: NELAIMĖLIS TURĖJO PALIKTI PRAVIENIŠKES PO POROS MĖNESIŲ

  • 16

Pravieniškių pataisos namai-atviroji kolonija praneša apie netikėtą dar vieno savo kalinio mirtį. Vartai į laisvę šiam 40-mečiui turėjo būti atverti jau po poros mėnesių.

Jis atsidūrė už grotų teismo, tenkinusio Probacijos tarnybos teikimą, sprendimu. Už tai, kad piktnaudžiavo ankstesniu teismo jam suteiktu pasitikėjimu, skiriant tik lygtinę laisvės atėmimo bausmę už vairavimą pavartojus alkoholio. Šis Druskininkų savivaldybės Leipalingio seniūnijos gyventojas 2018-ųjų liepą buvo nutvertas neblaivus vairuojantis savo „Audi“. Jam buvo nustatytas sunkus – 2,76 prom. girtumas.

Po pusmečio teismas už tai jam skyrė lygtinę dvejų metų laisvės atėmimo bausmę. Ir įpareigojo jos atidėjimo metu nebevartoti alkoholio. Tačiau, Probacijos tarnybos pareigūnai, prižiūrėję, kaip jis laikosi teismo įpareigojimų, teigia ne kartą aptikę jį namuose su taurele rankoje. Dėl ko ir kreipėsi į teismą, prašydami bausmės vykdymo atidėjimą šiam nuteistajam panaikinti.

Alytaus apylinkės teismo Druskininkų rūmai pernai rugsėjį šį Probacijos tarnybos teikimą patenkino. Ir piktybinis teismo įpareigojimų pažeidėjas atsidūrė Pravieniškių pataisos namuose-atvirojoje kolonijoje. O po penkių mėnesių - vasario 20-osios popietę buvo aptiktas be sąmonės jos Pirmojo sektoriaus gyvenamose patalpose – ant grindų. Pirminiais duomenimis, iš pietų valgykloje grįžtančių kitų nuteistųjų, kurie pranešė apie tai jų gyvenamąją zoną apeidinėjusiems Saugumo valdymo skyriaus pareigūnams. Šie nedelsiant į į įvykio vietą iškvietė medikus. Pastarieji iki greitosios medicinos pagalbos atvykimo dar bandė gyvybės ženklų neberodantį nuteistąjį gaivinti. Vėliau iš jų estafetės lazdelė perėmė atvykę kolegos, tačiau galiausiai buvo konstatuota šio 40-mečio mirtis.

Dėl šio įvykio Kriminalinės žvalgybos skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas mirties priežasčiai nustatyti. Anot Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos direktoriaus Dainiaus Sušinsko, pirminės apžiūros metu jokio smurto ant velionio kūno nepastebėta. Kad jo mirtis buvo nesmurtinė, patvirtino ir palaikų skrodimą atlikę ekspertai. O įstaigos administracija reiškia užuojautą velionio artimiesiems.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Už teisybę

Už tai kad girtas gavo realų laisvės atėmimą. O kad sudaužė nepilnametė (jurbarko istorija) gavo tik ligtine bausmė.

Dija

Ojetau,pasodino,kad gėrė...absurdas,paskutinis. Ir- tikrai,tegul nedangsto kalėjimo viršininkai,tikrai nužudė. Šiaip sau,nemirsta,tokio amžiaus. Pasodino,su recidyvistais,kartu. Puikiai žinodami,kas jo laukia. Užuojauta artimiesiems.

Pakraupusi

SKOTAS tai gal plačiau pakomentuoti ta įvykį gali. Manau laikas atskleisti viską kas iš tiesų įvyko. Ši mirtis paliko labai daug klaustukų, kai sveikas ir stiprus vyras staiga miršta, palikęs vaikus be tėčio.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS