Daug metų dirbantis chirurgas įvertino jurbarkietės sužalojimus: baisu, labai baisu | KaunoDiena.lt

DAUG METŲ DIRBANTIS CHIRURGAS ĮVERTINO JURBARKIETĖS SUŽALOJIMUS: BAISU, LABAI BAISU

  • 93

Praėjo savaitė nuo to laiko, kai septyniolikmetei iš Jurbarko rajono, Eržvilko, Kauno klinikose atlikta užpuoliko sulaužyto žandikaulio operacija, bet ligonė dar negali nei kalbėti, nei valgyti. Nors merginą netrukus planuojama išsiųsti į reabilitacijos kliniką, tačiau apie sužalojimus prakalbę medikai neslėpia: „Tai pirmas toks atvejis praktikoje“.

Lūžę kaulai operacijos metu sudėti į vieną teisingą padėtį, sutvirtinti metalinėmis plokštelėmis, bet žandikaulis užfiksuotas papildomai, kad nejudėtų, kol kaulai suaugs. Dėl to medikų pacientė negali išsižioti, ji maitinama per ploną šiaudelį.

Daug metų Kauno klinikose dirbantis Veido ir žandikaulių chirurgijos klinikos vadovas profesorius Ričardas Kubilius sako, kad pacientų, kurie yra patyrę žandikaulio traumų, turi daug, bet atvejo, kad taip žiauriai būtų sužalota nepilnametė, nepamena.

„Pirmas toks atvejis mūsų praktikoje“, – liūdnai konstatavo profesorius R.Kubilius.

Į klausimą, kaip tai vertina, medikas atsakė: „Būtina užtikrinti, kad tokių atvejų nebūtų.“

– O kad jau taip atsitiko? – patikslinome klausimą.

„Oi, sunku ką nors pasakyti, – giliai atsiduso ir po pauzės pridūrė: – Baisu, labai baisu.“

Merginos advokatas Mindaugas Vasiliauskas portalui teigė, kad kol kas jo ginamoji nebuvo apklausta.

„Ją planuojama išleisti artimiausiomis dienomis, tačiau ne namo, o į reabilitacijos kliniką. Gydymas bus tęsiamas. Mergina kol kas parodymų nedavė, nes negali normaliai kalbėti“, – pirmadienio popietę sakė advokatas.

M. Vasiliausko teigimu, merginai šiuo metu teikiama ir psichologo pagalba: „Ji bus suteikiama tiek, kiek reikės.“

Pirmas toks atvejis mūsų praktikoje.

Vis dar nesunkūs sužalojimai

Iškart po nelaimės teismo medicinos ekspertai merginai konstatavo nesunkų sveiktos sutrikdymą, tačiau šis sprendimas dar gali keistis atlikus visus ikiteisminio tyrimo veiksmus.

„Mes savo ruožtu pateikėme prašymą, kad ekspertai atsiųstų šias išvadas pačioje pradžioje. Įprastai vertinimas būna pasibaigus ikiteisminiam tyrimui. Gegužės 31 d. gavome išvadą, kurioje teigiama, kad šiuo metu merginai padaryti sužalojimai gali būti kvalifikuojami kaip nesunkūs. Tačiau norime akcentuoti, kad tai gali keistis, nes galutinę išvadą pateiks teismo medicinos ekspertas, kai gydymas bus baigtas“, – portalui teigė Generalinės prokuratūros Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Ignė Rotautaitė-Pukenė.

Bylos tyrimą kuruojanti Klaipėdos apygardos prokurorė Edita Mikalainienė nuo pat pradžių komentuoti tyrimo nebuvo linkusi, juolab, kad abu – nukentėjusioji ir įtariamasis – yra nepilnamečiai.

„Pirminiai įtarimai įtariamajam pateikti pasikėsinus išžaginti. Šios nusikalstamos veikos sudėtis apima ir nežymų kūno sužalojimą“, – netrukus po baisaus įvykio portalui teigė prokurorė.

Kadangi medikai dar negali pasakyti, kokio laipsnio sužalojimas aukai bus konstatuotas, todėl įtarime apie tai dar neužsimenama. Jeigu teismo medicinos ekspertai konstatuos, kad sužalojimai sunkesni nei nežymūs, dėl merginos sužeidimo bus pateiktas atskiras kaltinimas.

Pirmadienio popietę E.Mikalainienė portalui tikino, kad šiuo metu tyrimas vyksta intensyviai.

„Kasdien atliekama daugybė veiksmų, tyrimas vykdomas intensyviai“, – teigė prokurorė ir patvirtino, kad nukentėjusioji mergina kol kas nėra apklausta, o nusikaltimu įtariamas vaikinas, kuriam šiuo metu užsegta apykojė, kardomosios priemonės nėra pažeidęs.

Aplankė naujasis prezidentas

Primename, kad sekmadienį merginą Kauno klinikose aplankė ir išrinktasis Lietuvos prezidentas Gitanas Nausėda.

„Išrinktajam prezidentui tikrai rūpėjo mūsų gydomos pacientės sveikata: jis norėjo asmeniškai pakalbėti su mergina, išklausyti jos istoriją, pažiūrėti, kaip jai sekasi. Susidarė įspūdis, kad būsimasis prezidentas norėjo labai žmogiškai pabendrauti, palaikyti gydomą merginą“, – portalui kauno.diena.lt atskleidė Kauno klinikų vadovas profesorius Renaldas Jurkevičius. Anot gydymo įstaigos vadovo, pokalbis vyko gana ilgai – apie 15-20 minučių. Saugodami privatumą, ligoninės atstovai pokalbyje nedalyvavo. Vizitas buvo suderintas tiek su medikais, tiek su nukentėjusios merginos tėčiu. Viešai apie šį apsilankymą G. Nausėda nepranešė.

Portalas primena, kad gegužės 26 d. rytą merginos šeimą pasiekė sukrečianti žinia: per klasės vakarėlį Tauragės rajone esančioje kaimo turizmo sodyboje buvo pasikėsinta išžaginti Eržvilko gimnazijos dešimtokę. Jai buvo smarkiai pažeista trachėja, išmuštas dantis, o dar keli buvo išjudinti iš savo vietų, taip pat sutrupintas žandikaulis, nustatyta labai stipri kaklo trauma.

Abu įtariamojo tėvai yra įtakingi savo rajone žmonės, jie abu priklauso Darbo partijai. Netrukus po nelaimės vaikino motina sustabdė savo narystę partijoje, o tėvas to nepadarė.

Rašyti komentarą
Komentarai (93)

Sulauzytas zandikaulis

Sulauzytas zandikaulis tai trauma visam gyvenimui ypac senatveje viskas atsilieps koks kvailys to gali nesuprasti jau nekalbant apie kitus suzeidimus

ALGIS

KAS GALĖTŲ PANEIGTI , KAD PIRMINĘ DIAGNOZĘ PASKELBĘ ''EKSPERTAI '', NEBUVO PAMALONINTI, RAJONE ''SVARBIŲ ŽMONIŲ''

Tas pats

MIRTIES BAUSME REIKIA ITEISINTI ,IR PIRMAS SARASE BUTU TAS URODAS TAIP SUZALOJES MERGINA .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS