Dingo svarbus smurtaujančio fotomodelio bylos dalyvis: šiuo metu laisvėje buvo tik ji | KaunoDiena.lt

DINGO SVARBUS SMURTAUJANČIO FOTOMODELIO BYLOS DALYVIS: ŠIUO METU LAISVĖJE BUVO TIK JI

  • 32

Kalėjimų tarnyba kartu su šalies policija nuo ketvirtadienio pavakarės ieško 20-mečio kauniečio Klaido Šabono, negrįžusio nustatytu laiku į Pravieniškių 1-ąjį kalėjimą, kuriame jis apie mėnesį atliko atviro tipo bausmę, t. y. turėjo teisę išeiti iš šios įkalinimo įstaigos be sargybos.

Nepaisant jauno amžiaus, jau dvylika kartų teistas K. Šabonas yra susijęs ir su garsiai nuskambėjusiu praėjusios žiemos, kai jis dar buvo laisvėje, incidentu liūdnai pagarsėjusiame Kauno Partizanų gatvės bendrabutyje, per kurį jo 18-metė draugė, sugebėjusi derinti darbą fotomodelių agentūroje su teistumu už smurtą prieš bendraamžes, svečiavusis tada pas jį, peiliu sužalojo du to paties bendrabučio gyventojus.

Vagis negrįžo išėjęs apsipirkti

Portalo kauno.diena.lt duomenimis, K. Šabonas ketvirtadienio popietę minėtos įkalinimo įstaigos darbuotojų buvo išleistas trumpalaikei išvykai į parduotuvę, kas yra numatyta šios kategorijos nuteistųjų darbotvarkėje.

K. Šabono pasigesta apie 15 val., kai jis jau privalėjo būti grįžęs į bausmės atlikimo vietą.

Nepavykus prisiskambinti K. Šabonui ir telefonu, kurį atviro tipo bausmės atlikimo vietos nuteistieji taip pat turi teisę turėti, buvo paskelbta jo paieška.

Kauno apskrities vyriausiasis policijos komisariatas apie šią Lietuvos kalėjimų tarnybos vykdomą paiešką buvo informuotas 15.47 val.

Portalo kauno.diena.lt duomenimis, K. Šabonas Pravieniškių 1-ajame kalėjime atliko subendrintą keturių mėnesių ir 20 dienų laisvės atėmimo bausmę, susijusią su spalio 10-ąją Kauno apylinkės teismo jam paskelbtu nuosprendžiu dėl vagystės bei dviem šio teismo baudžiamaisiais įsakymais, priimtais per porą savaičių po minėto nuosprendžio. Jie taip pat buvo dėl vagysčių – net penkių, tačiau mažesnės vertės, nes traktuotos kaip baudžiamieji nusižengimai.

Kalėjimų tarnybos nuotr.

Įkalčiu tapo kruvinos rankos

Po jau minėto incidento Partizanų gatvės bendrabutyje K. Šabonui buvo pareikštas įtarimas, kad žodinio konflikto metu, per kurį jau minėtas fotomodelis Modesta Malažinskaitė peiliu sužalojo vienam asmeniui lūpą, o kitam – kaklą, jie veikė kartu. Kaip jau rašyta, informacija apie šį incidentą buvo pradedamos Policijos departamento suvestinės apie išskirtiniausius šiųmetės vasario 28-osios kriminalinius įvykius šalyje.

Tada pranešta, kad minėto Kauno policijai gerai žinomo bendrabučio, kuris jau ne vienerius metus vadinamas tiksinčia bomba, bendro naudojimo virtuvėje kilo konfliktas, kuriame dalyvavo 2005 m. gimusi moteris ir trys vyrai: du, gimę 2003 m., ir vienas, gimęs 2005 m. Šis – dar nepilnametis.

Nors areštinėje po minėto išpuolio atsidūrė ir vienas iš 20-mečių – K. Šabonas, pas kurį M. Malažinskaitė esą tądien atvyko ruošti pamokų, bet galiausiai viskas baigėsi iš pradžių viskio buteliu, vėliau – brendžio, jo viešnia prisipažino, kad peilio griebėsi ir kitus du jaunuolius sužalojo ji. Tačiau pareigūnams užkliuvo sulaikymo metu kruvinos K. Šabono rankos, nors šis ir tikino, kad tik bandęs padėti vienam iš sužeistųjų.

Per plauką nuo tragedijos

Kitas su šiuo incidentu susijęs 20-metis, dėl kurio gyvybės teko kovoti Kauno klinikų medikams, buvo ankstesnis M. Malažinskaitės vaikinas. Ir yra pagrindo įtarti, kad jis galėjo pavyduliauti šio fotomodelio K. Šabonui, tačiau išreiškė tai labai jau nevykusiai – iš pradžių išmetė per langą M. Malažinskaitės rankinę, vėliau, anot šios, bandė prieš ją smurtauti, dėl ko ji ir buvo priversta gintis. Tada į jos rankas ir pateko virtuvėje buvęs peilis.

M. Malažinskaitė tikino ne tik nesitaikius savo skriaudikui peiliu į kaklą, bet ir nemačius, kur pataikė.

Po skubios širdies chirurgijos specialistų operacijos Klinikose sužeistasis tada atsidūrė reanimacijoje. O teismo medicinos ekspertai, prieš kreipiantis į teismą dėl M. Malažinskaitės suėmimo, konstatavo, kad nukentėjusiajam padarytas sunkus sveikatos sutrikdymas, nes jo gyvybei gresia pavojus. Po tokio jų verdikto ikiteisminis tyrimas buvo perkvalifikuotas į sunkų sveikatos sutrikdymą.

Tą vakarą nukentėjo ir jaunesnysis K. Šabono brolis, gyvenęs kartu su juo.

M. Malažinskaitė prisipažino paleidusi į šį nepilnametį peilį. Esą dėl įžeidžiančio epiteto. Tačiau pataikė tik į lūpą.

Policija sulaikė tada M. Malažinskaitę, kuriai buvo konstatuotas 1,13 prom. girtumas, ne įvykio vietoje, o prie „Hyper Maximos“, į kurią ji su K. Šabonu esą ėjo pirkti pieno, nes buvo girdėję, kad šis – geras priešnuodis gavus ašarinių dujų. O šiomis M. Malažinskaitę buvo pavaišinęs jau minėtas nuo jos nukentėjęs nepilnametis.

Asociatyvi E. Ovčarenko/BNS nuotr.

Smurtautoja – jau be apykojės

Prokurorui prašant tada suimti M. Malažinskaitę trims mėnesiams, ji ėmė teigti, kad buvo priversta gintis – esą buvęs vaikinas kėsinosi ją išžaginti, nors iki tol apie šią aplinkybę nebuvo užsiminusi. Pateikdama naują įvykio versiją, M. Malažinskaitė prašė teismo jos nesuimti, o tik uždėti apykoję. Ir panašu, kad tokia jos taktika sugraudino prokuroro prašymą nagrinėjusią teisėją, nes M. Malažinskaitei buvo skirta intensyvi priežiūra trims mėnesiams, nustatant tokias šios sąlygas: nuolat dėvėti elektroninį stebėjimo įtaisą, būti namų zonoje ir nebendrauti bei neieškoti ryšių su K. Šabonu.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, ikiteisminis tyrimas dėl kruvino incidento Partizanų gatvės bendrabutyje – jau ties finišo tiesiąja. Ir jame vienintele įtariamąja liko M. Malažinskaitė, kuri jau nebekalba apie tai, kad griebėsi peilio, nes ją kėsintasi išžaginti.

K. Šabonas šioje byloje jau turi tik liudytojo statusą. Nepaisant to, būtent jis buvo vienu iš trikdžiu greičiau baigti šį ikiteisminį tyrimą, nes buvo problemų, prieš panaikinant įtariamojo statusą, apklausti jį pakartotinai, kadangi K. Šabonas bandė slėptis nuo jau minėtos bausmės už vagystes, dėl kurios atsidūrė Pravieniškėse.

Buvo problemų ir su sunkiai sužeistuoju, kadangi, atgavęs jėgas, jis buvo pabėgęs iš Klinikų. O šiuo metu šis nukentėjusysis – jau taip pat už grotų, kur atlieka jam skirtą eilinę bausmę. Pasak teisėsaugininkų, šio 20-mečio teistumai apima šešiolika lapų.

Anot teisėsaugininkų, už grotų pradėto ikiteisminio tyrimo metu atsidūrė ir kitas nukentėjusysis. Pirminiais duomenimis, – taip pat dėl vagysčių.

Geriausia šiuo metu teismo laukiančios M. Malažinskaitės situacija, kuriai jau nuimta apykojė ir skirta švelnesnė kardomoji priemonė.

Rašyti komentarą
Komentarai (32)

Žaliakalnietis

Pakankamai pilna tokių išgamų ant lietuvos... nu bet rusyne dar žiauriau...

Ane

Tai yra butent tikrasis rusiskumas. Nepriklausomai nuo tautybes. Jei tikras rusiskis nera teistas 12 kartu sulaukes vos 20 metu, reiskia pagal pasaulio isgamu patarle 'nepagautas ne vagis'.

Ane?

Šabonas 20 metų amžiaus ir jau 12 kartų teistas, tai čia tikra vakarietiška nepriklausomos Lietuvos užsiauginta vertybė, atitinkanti europietiškus standartus.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS