Sutapimas? Kaune studentas dingo praradęs nemokamą vietą akademijoje | KaunoDiena.lt

SUTAPIMAS? KAUNE STUDENTAS DINGO PRARADĘS NEMOKAMĄ VIETĄ AKADEMIJOJE

Be žinios Kaune dingusio studento Evaldo Jagmino artimieji jau ilgiau nei dvi savaites gyvena nerimu ir laukimu. Vilties, kad vaikinas gali būti gyvas ir sveikas, suteikia ir policijos turimi duomenys, ir pačių artimųjų bandymai jam prisiskambinti.

Be žinios Kaune dingusio studento Evaldo Jagmino artimieji jau ilgiau nei dvi savaites gyvena nerimu ir laukimu. Vilties, kad vaikinas gali būti gyvas ir sveikas, suteikia ir policijos turimi duomenys, ir pačių artimųjų bandymai jam prisiskambinti. 

Neteko finansuojamos vietos

Spalį savo 20-metį atšventęs E. Jagminas dingo kaip tik tuomet, kai neteko valstybės finansuojamos vietos Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Veterinarijos akademijoje. Tad šie mokslo metai jam būtų kainavę net 9 tūkst. litų.

„Evaldui buvo galima mokėti dalimis arba prašyti mokėjimą atidėti, bet jis dėl to nesikreipė. Bandžiau pati su juo susisiekti – nepavyko. Kiek skambinau, nepriskambinau. Tuomet jį informuoti bandžiau per grupės draugus, seniūną. Jis pas mane taip ir neatėjo“, – maždaug mėnesio senumo įvykius prisiminė Veterinarijos akademijos Veterinarijos fakulteto metodininkė Vitalija Skipskienė.

Tuomet ji paskambino antrakursio mamai. „Ji į mokesčio už mokslą dydį reagavo labai normaliai. Kaip supratau, ne pinigai jai buvo esmė“, – portalui kaunodiena.lt kalbėjo akademijos atstovė, kurios nuomone, Vita Jagminienė nerimavo tik dėl prastų sūnaus mokymosi rezultatų.

Staiga ėmė prastai mokytis

Pirmąjį semestrą E. Jagminas buvo pažangus, mokėsi gerai. Tačiau antrąjį pusmetį kažkas pasikeitė. Prasidėjo akademiniai įsiskolinimai, buvo prastas pažymių vidurkis.

„Jo buvusi mergina reikalavo labai daug dėmesio, tad mažai laiko likdavo studijoms. Vėliau jų santykiai nutrūko“, – pasakojo Evaldo mergina Indrė, taip pat besimokanti Veterinarijos akademijoje.

Ji draugą apibūdino anaiptol ne kaip impulsyvų. Greičiau atvirkščiai – kaip ramų ir viską pasveriantį.

Studentė pasakojo, kad E. Jagminas anksčiau lankydavo lengvosios atletikos treniruotes – šokinėdavo į tolį. Tačiau pastaruoju metu sportavo tik savo malonumui: su kambarioku pabėgiodavo parkelyje.

Pirko bilietą į Berlyną

Ar galėjo žinia apie mokamas studijas būti susijusi su staigiu, kaip mano policija, E. Jagmino išvykimu į užsienį? „Nelabai tikėtina. Jo šeima nebuvo tokia, kuri nebūtų galėjusi tiek susimokėti“, – vertino Evaldo mergina Indrė, taip pat besimokanti Veterinarijos akademijoje.

Evaldo mama V. Jagminienė policijai pranešė, kad spalio 25 d. apie 16 val. jos sūnus išėjo iš namų Benediktinių g., Kaune, ir negrįžo. Policija nustatė, kad E. Jagminas spalio 26 d. nusipirko tarptautinio autobuso bilietą iš Kauno į Berlyną. 

Vaikino draugė Indrė teigė, kad apie planuojamą kelionę jis neprasitarė. Mergina sakė neįsivaizduojanti, ką Evaldas galėtų veikti Berlyne. Be to, jos teigimu, vaikinas nekalba vokiškai, moka tik anglų kalbą, šiek tiek rusiškai.

„Evaldo telefonas vakar vėl buvo įjungtas. Jau įpratau kiekvieną dieną jam paskambinti ir patikrinti“, – portalui kaunodiena.lt trečiadienį pasakojo Indrė.

V. Jagminienė į portalo kaunodiena.lt žurnalistės skambutį šiandien atsiliepė verkdama ir kalbėti atsisakė. "Daugiau nebegaliu", – prislėgta sielvarto ašarojo moteris. 

Pasiėmė tik telefoną, kompiuterį ir pinigų

E. Jagminas dingo pasiėmęs tik telefoną, planšetinį kompiuterį, iš bankomato nusiėmė 1500 litų. Iš Naujosios Akmenės kilęs studentas su draugu Kaune gyveno nuomojamame bute. 

Vaikino požymiai: apie 2 metrų ūgio, vidutinio kūno sudėjimo, ovalaus veido, mėlynų akių, tiesių gelsvų plaukų. Vilkėjo margą medžiaginę striukę, mėlynos spalvos džinsines kelnes, galėjo avėti sportinius batelius.

Asmenis, žinančius E. Jagmino buvimo vietą ar spalio 26 d. 16.30 val. iš Kauno autobusų stoties važiavusius tarptautinio maršruto Ryga-Kiolnas autobusu ir turinčius vertingos informacijos, prašome kreiptis į Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Asmenų paieškos skyriaus pareigūnus telefonais: (8 37) 30 33 59, 30 34 50 arba 112.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

installation r4

I am very liked for this site. Its an educational subject matter. It aid me extremely considerably to resolve some difficulties. Its possibility are so wonderful and working style so fast. I consider it might be assist all of you. installation r4 http://console-dsi-xl.youaresomebody.org

K. A.

As nesuprantu, kas jums darosi mieli zurnalistai? Gal truputi geografijos nesimokete mokyklos laikais, ar tiesiog kaip papugos ka vienas paraso, ta pati ir jus rasote. Visu pirma, tiksliai suzinokite kur Evaldas gyvena. Jei jum tai per sunki uzduotis, as pasakysiu. Jis gyvena AKMENEJE tiesiog AKMENEJE, o ne Naujojoje Akmeneje. Isikalkit sau tai i galva. Bet visgi bet kokiu atveju reikejo lankyti geografijos pamokas, nes zurnalistikai vien lietuviu kalbos neuztenka...

Pora Trejatu

Žinot, aš pasakysiu, kad jeigu būtų dingęs koks Šiaulietis ar Kaunietis, jau būtų surastas, todėl kad Naujosios Akmenės Policija nieko negali padaryti nes neturi tokių priemonių. Jie tik gali kreiptis su teismo nutartu sprendimu į Šiaulių-Telšių VPK ir per šias instancijas ieškoti to žmogaus, o kad čia spėja kad jis Vokietijoje, ar Prancūzijoje, tai tik pasunkina Policijos darbą ir paneigia visa turima jų informaciją, taigi man atrodo kad čia nėra kalta nei policija, nei visa jos sistema. Reikia tik leisti jiems dirbti savo darbą.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS