Drama Jonavos bažnyčioje: kartą jau jos kunigą padegęs ligonis surengė naują išpuolį | KaunoDiena.lt

DRAMA JONAVOS BAŽNYČIOJE: KARTĄ JAU JOS KUNIGĄ PADEGĘS LIGONIS SURENGĖ NAUJĄ IŠPUOLĮ

  • 15

Trečiadienio vakare Jonavos bažnyčioje vos per plauką nepasikartojo šokiruojantys 2011-ųjų gegužės įvykiai, kai buvo padegtas šv. Mišias laikęs kunigas. Šį kartą tą patį išsišokėlį, po minėto išpuolio gydytą Rokiškio psichiatrijos ligoninėje, prieš pat galimą naujojo jo scenarijaus kulminaciją sulaikė vakarinėms Mišioms rengęsis šios bažnyčios kunigas vikaras. Anot parapijos klebono, tokiai galimai įvykių eigai jie rengėsi, dėl ko apsiginklavo dujų balionėliais. 

Remiantis Policijos departamento suvestinėmis, sausio 11-ąją, apie 17.50 val., Jonavoje – Vilniaus gatvėje esančioje bažnyčioje vyras, gimęs 1969 m., apsipylė degiu skysčiu ir elgėsi agresyviai. Jis paguldytas į ligoninę. Surinkta medžiaga pagal Baudžiamojo kodekso straipsnį, numatantį atsakomybę už grasinimą nužudyti ar sunkiai sutrikdyti žmogaus sveikatą arba žmogaus terorizavimą. „Tas, kas terorizavo žmogų grasindamas susprogdinti, padegti ar padaryti kitokią pavojingą gyvybei, sveikatai ar turtui veiką arba sistemingai baugino žmogų naudodamas psichinę prievartą, baudžiamas laisvės atėmimu iki ketverių metų“, – skelbiama šiame Baudžiamojo kodekso straipsnyje.

LNK reportažas:

Tačiau tokia atsakomybė numatyta tik asmeniui, galinčiam atsakyti už savo veiksmus. Jonavos Šv. apaštalo Jokūbo parapijos, kurios bažnyčioje visa tai įvyko, klebonas Virginijus Birjotas, portalui kauno.diena.lt šiandien ryte teigė, kad šiuo atveju jie turi reikalų su specifinių sveikatos sutrikimų turinčiu asmeniu, kuris ne tik surengė jau minėtą šokiruojantį 2011-ųjų metų išpuolį, bet ir terorizavo juos, grasindamas vėl tai pakartoti, jau visą pastarąją savaitę. Dėl to jie jau buvo kreipęsi pagalbos ir į Jonavos policiją, ir į ugniagesius gelbėtojus bei rengęsi blogiausiam – įsigijo dujų balionėlius ir gaisro gesinimo audeklus.

O tą trečiadienio vakarą – prieš 18 val. Mišias šis asmuo atėjo į bažnyčią su žiebtuvėliu rankoje ir indu, kuriame buvo degus skystis. Ir priėjęs prie altoriaus, susirinkusių žmonių, tarp kurių dominavo močiutės, bet buvo ir porą vaikų, akivaizdoje, pareiškęs, kad tuoj įvyks Pelenų trečiadienis, apsipylė atsinešto indo turiniu. Tačiau pasidegti nespėjo, nes su juo susigrūmė, laimė, anksčiau – rengtis Mišioms į bažnyčią atėjęs vikaras kunigas Juozas Čičirka. Teko panaudoti ir dujų balionėlį. Be to, vikarui į pagalbą atėjo vienas bažnyčioje buvęs vyras.

Viliamės, kad dabar ši didelė mūsų problema bus išspręsta.

Sulaikius išsišokėlį, jis perduotas iškviestai policijai. Tiesa, ugniagesiai gelbėtojai savo suvestinėse praneša padėję antrankiais surakintą sulaikytąjį nunešti iki policijos automobilio. Anot klebono, šis įnirtingai priešinosi ir policijai. 

„Viliamės, kad dabar ši didelė mūsų problema bus išspręsta“, – reziumavo savo pasakojimą klebonas V.Birjotas, užsiminęs, kad sulaikytasis grasino sudeginti ir jį. O 2011-ųjų gegužę, kaip tada rašė visa šalies žiniasklaida, tas pats J.D. šioje bažnyčioje gausiai surinkusių žmonių akivaizdoje per rytines Mišias, priėjęs prie altoriaus, apipylė degiu skysčiu jas laikiusi kunigą ir, uždegęs žiebtuvėlį, padegė jo rūbus. Padegtajam pavyko užsigesinti užsiliepsnojusius rūbus pačiam. Tačiau jis apdegė veidą, dėl ko buvo išvežtas į ligoninę. Laimė, užteko ambulatorinio gydymo. 

Kauno apskrities policijos atstovės teigimu, šio 53-ejų metų Jonavos gyventojo atžvilgiu pirmadienį jau buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl grasinimo nužudyti arba žmogaus terorizavimo. Dabar turėtų būti prie jo prijungta ir medžiaga, surinkta po šio asmens trečiadienio išpuolio bažnyčioje.

Policijos atstovė patvirtino, kad šis asmuo jos kolegoms Jonavoje buvo žinomas. Po praėjusio išpuolio jis grįžo iš Rokiškio 2017-aisiais. Ir iki šiol didelių problemų nekėlė – tik du kartus baustas administracine tvarka.

Šio asmens, nuo trečiadienio vakaro vėl esančio medikų globoje, likimas priklausys nuo to, kaip vėl seksis jį gydyti. Anot Jonavos Šv. apaštalo Jokūbo parapijos klebono, šį kartą jie jokių materialinių nuostolių nepatyrė.

Gairės: degus skystis, agresyvus vyras, bažnyčia, pagalbos tel, LNK turinys
Rašyti komentarą
Komentarai (15)

Kunigėlis

Žmogaus nesuprato, atstūmė. Štai kur esmė manau. Juk jis sakė kad nekaltai jį nuteisė. Tai juk įprasta mūsų teismų praktika manau. Duokit medžiagą, jie tik ką gimusį kūdykį nuteis. Juk pagal statistika po 1000 kasmet nuteisia nekaltai. O kiek bylų dar nepriima LAT? Tie skaičiai būtų dar didesni. Žmogus matyt teisybę sakė, guodėsi, bet kunigėliui buvo nusispjaut. Tai nuomonė

Jotautas. Humoristinė komentarų apžvalga

Jo, konservai panaudoja psichinius ligonius kovoje dėl valdžios. A la kaip Prigoižinas panaudoja recidyvistus, kalinius kare prieš Ukrainą, Atsiprašau „rimto žmogaus" - ne kare, o „specialioje karinėje operacijoje". Psichinius ligonius, žinoma, negalima integruoti į Bažnyčią. // Taip ir nesupratau bahuriūko, ar jis, nemėgsta žydiškų agrastų, ar yra antisemitas, laisvamanis, o gal pagonis?...// Matyt, norint patekti pas Liuciperį, reikia kuo daugiau paburnoti prieš poną Dievą. Besikeiksnojant iki peklos arčiau...// Išvada: durnių yra visokių, bet politiniai durniai, kurie nepripažįsta kitokių nuomonių ir savo nuomonę laiko teisingiausia ir vienintele, yra pavojingiausi...

As

Zakristijonas islindo ti paziureti.juokinga
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS