Dvikovos už grotų: pareigūnui, neleidusiam kaliniui bet kur rūkyti, sulaužytas pirštas | KaunoDiena.lt

DVIKOVOS UŽ GROTŲ: PAREIGŪNUI, NELEIDUSIAM KALINIUI BET KUR RŪKYTI, SULAUŽYTAS PIRŠTAS

  • 11

Pravieniškių 2-ajame kalėjime Vėlinių išvakarėse nukentėjo pareigūnas. Jis sužalotas, kai bandė uždėti antrankius neleistinoje vietoje rūkiusiam nuteistajam.

Apie tai pranešta Lietuvos kalėjimų tarnybos interneto svetainėje. Tačiau gana šykščiai: „Spalio 30-ąją Pravieniškių 2-ajame kalėjime prieš nuteistąjį, gimusį 1989 m., kuris nevykdė teisėtų pareigūnų reikalavimų, buvo panaudotos specialiosios priemonės. Įvykio metu nukentėjo Saugumo valdymo skyriaus specialistas, kuris naudodamas šias priemones, susižalojo pirštą. Vėliau ligoninėje jam diagnozuotas šio piršto lūžis.“

Lietuvos kalėjimų tarnybos atstovė portalui kauno.diena.lt šią informaciją papildė tuo, kad viskas įvyko, atvežus minėtą Šiaulių kalėjime subendrintą septynerių metų laisvės atėmimo bausmę atliekantį jau ne kartą už įvairius nusikaltimus teistą kalinį į Pravieniškes, kurių 2-ajame kalėjime yra ir nuteistųjų gydymo įstaiga, iš anksto suplanuotam sveikatos patikrinimui.

Belaukdamas prie specialistų kabinetų, Pravieniškių svečias užsimanė rūkyti ir išsitraukė turėtą tabaką. Kadangi į pareigūnų perspėjimą, kad šioje įstaigoje tabakas – draudžiamas, jis nereagavo, nuspręsta uždėti nepaklusniajam antrankius. Tačiau ir tada susidurta su problemomis, nes jis be kovos nepasidavė.

Minėtų grumtynių metu vienam iš pareigūnų buvo sulaužytas mažasis pirštas. Tai konstatavo Kauno klinikų specialistai, į kuriuos nukentėjusysis kreipėsi dar tarnybos metu.

Tačiau nukentėjusiojo kolegos pradėti dėl šio įvykio ikiteisminio tyrimo neskuba. Anot Lietuvos kalėjimų tarnybos atstovės, dar atliekamas jo aplinkybių patikslinimas siekiant įvertinti ir nuteistojo, ir pareigūnų veiksmus.

Rašyti komentarą
Komentarai (11)

Komendantas lazaras

stopūdovai ištirsim veiksumus nuteistojo,bet ir prižiūrėtojo.

Užjaučiu pareigūną

Klasika, kai nuteistasis sužaloja pareigūną, reikalaujantį nutraukti neteisėtus veiksmus, įsijungia visą kalėjimų sistemos "gerovė": dabar patikrinus, ar pareigūnas buvo tinkamu laiku tinkamoje vietoje, kiek buvo galima išvengti susidūrimo, o gal dar pareigūnas pats kaltas, nes neturėjo tarnybos metu pvz.spec.priemonių, gal viršijo įgaliojimus. Dar surašys tarnybinį ir nubaus, kad nereikėtų išmokų už sužalojimą tarnybos metu mokėti. Esam susidūrę, per teismus perėję, nes įstaiga pareigūnui papeikimą įtaisė, kad spec.priemonių nenaudojo (nes jų elementariai nebuvo!), o paskui per teismą nusiėmė žmogus papeikimą, o galutiniam variante pusės metų darbo užmokesčio lėšų sumą gavo už sužalojimą. Irgi teismas priteisė. Tik spėkit ar paskui jis ilgai dirbo įstaigoje?

Ką gi

Prie geros tvarkos tam kaliniui turėjo būti sulaužyta bent viena ranka, tai gal kitą kartą taip nesielgtų....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS