Gaisrą pakaunėje užgesino skalbimo mašina: sprogimo įkaitais tapo du senoliai | KaunoDiena.lt

GAISRĄ PAKAUNĖJE UŽGESINO SKALBIMO MAŠINA: SPROGIMO ĮKAITAIS TAPO DU SENOLIAI

  • 5

Tai, kas trečiadienio vakare įvyko Lapėse, galima pavadinti ir neįtikėtinu kuriozu, ir dar laimingai pasibaigusia nelaime.

Pranešimą apie tai, kad dega vienas šio pakaunės miestelio Eglyno gatvės triaukštis su mansarda Bendrasis pagalbos centras užregistravo 18.50 val.

Apie tai pranešė tiesiog laiku ir vietoje, žinant, kuo visa tai baigėsi, atsidūręs praeivis, kuris teigė, kad minėtame name kažkas sprogo, tačiau ugnies nesimato, bet laukan virsta dūmai.

Pasiteiravus, ar name yra žmonių, pranešėjas atsakyti negalėjo. Tik teigė, kad niekas iš jo laukan neišėjo.

Į įvykio vietą buvo pasiųstos net trys ugniagesių gelbėtojų autocisternos – iš Lapių, Vandžiogalos bei Šilainių komandų.

Pirmoji pagalbon pasiųsta autocisterna buvo įvykio vietoje jau po septynių minučių. Ir jos ekipažas konstatavo, kad uždūmintas visas šio triaukščio vidus.

Nepaisant to, netrukus iš jo laukan išvesti du senyvo amžiaus žmonės – 87-erių namo savininkas bei kitas panašaus amžiaus asmuo. Kodėl jie nesugebėjo išeiti patys, prielaidos – įvairios:  ir patirtas šokas, ir senyvas amžius. Laimė, kad žmonės buvo išgelbėti, nes dūmų detektoriaus, kaip akcentuojama apie šį įvykį pranešusioje Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos suvestinėje, name nebuvo.

Gaisras lokalizuotas per aštuonias minutes, per tiek pat ir užgesintas. O tada konstatuota, kad greičiausiai sprogo namo rūsyje esantis kietojo kuro katilas. O dėl iš jo pakuros dėl nesandarių durelių iškritusių žarijų užsidegė greta buvę degūs daiktai.

Kilęs gaisras apėmė apie du kvadratinius metrus ploto, kuriame buvo ir skalbimo mašina. Pradegus jos vandens žarnai, išsiliejęs vanduo ir užgesino beįsiplieskiantį gaisrą.

Nepaisant tokios kurioziškos baigties, padariniai – iškalbingi: stipriai aprūko visas namas, išsilydė elektros laidai, apdegė kietojo kuro katilas, skalbimo mašina ir 20 kvadratinių metrų rūsio patalpų. Todėl jas dūmų ventiliatoriumi vėdinę bei elektrą atjungę ugniagesiai gelbėtojai dar turėjo pabūti ir psichologais išgelbėtiems senoliams.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Anonimas

Du kvadratiniai metrai ...tai bent gaisras.

Ekspertas

Autorius namo savininkas arba kitas panašaus amžiaus asmuo.

Ir aš akcentuoju

Tie šūdini kinietiški dūmų detektoriai naudingi tik jų pardavėjams, kuo pasistentė valdžiukė savo draugeliams „viarslinykams“ už brendžio dėžutes.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS