Per gaisrą pakaunėje žuvo du žmonės: tai – jau antra nelaimė toje pačioje vietoje | KaunoDiena.lt

PER GAISRĄ PAKAUNĖJE ŽUVO DU ŽMONĖS: TAI – JAU ANTRA NELAIMĖ TOJE PAČIOJE VIETOJE

  • 0

Per gaisrą Kauno rajono Alšėnų kaime šiąnakt žuvo du žmonės. Nors į įvykio vietą buvo pasiųsti ugniagesiai gelbėtojai net iš keturių Kauno bei Kauno rajono komandų, išgelbėti nelaimėlių jau buvo neįmanoma – apie gaisrą pranešta pavėluotai. Tai – pirmosios šiemet ugnies aukos pakaunėje. Pernai žuvusiųjų gaisruose Kauno rajone nebuvo.

Kauno priešgaisrinė gelbėjimo valdyba praneša gavus informaciją, kad Alšėnų kaime kažkas dega – galimai namas, likus vienai minutei iki vidurnakčio.

Į įvykio vietą buvo pasiųstos keturios autocisternos: porą – iš Kauno komandų, dvi – iš Garliavos.

Pirmieji ugniagesiai gelbėtojai pasiekė gaisravietę per 13 minučių. Statybinis vagonėlis Alšėnų Lakštingalų gatvėje jau degė atvira liepsna. Dėl ko daroma prielaida, kad apie nelaimę pranešusi, pirminiais duomenimis, kaimynė pastebėjo gaisrą per vėlai. O ugnis įsišėlti šiame iš išorės skarda apkaltame, o iš vidaus lentelėmis iškaltame apie 20 kv. metrų namelyje netruko. Ugniagesiams gelbėtojams pavyko ją lokalizuoti per 20 minučių.

Pirmasis stipriai apdegusio žmogaus kūnas buvo aptiktas dar tebegesinant gaisrą. Antrasis – jau jį užgesinus ir, pirminiais duomenimis, perkasant nuodėgulius.

Aplinkiniai buvo linkę teigti, kad reikėtų ieškoti ir trečio žuvusio žmogaus kūno. Jo nerasta. Tačiau, pranešama, kad gaisre kartu su žmonėmis žuvo ir šuo.

Realiausia versija – nelaimę prišaukė vagonėlyje sumūryta krosnis. Ji galėjo būti netinkamai įrengta. Arba netinkamai eksploatuojama.

Tačiau, ši versija dar gali būti patikslinta, gaisrų tyrėjams apžiūrėjus gaisravietę dienos šviesoje.

Anot Alšėnų seniūnės Indrės Dambauskienės, šiame statybiniame vagonėlyje gyvenamąją vietą buvo įsirengusi pusamžė pora. Moteris čia apsigyveno anksčiau, jos sutuoktinis ar sugyventinis – vėliau.

Šis vagonėlis stovėjo buvusioje kaimo sodyboje. Jos namas taip pat sudegė. Tačiau, tai buvo senokai.

Kaip jau užsiminta, tai – pirmosios šiemet ugnies aukos Kauno rajone. Nors sausio 26-ąją gesinant gaisrą Neveronių daugiabutyje buvo rastas negyvas vyras, vėliau konstatuota, kad šio 62-ejų metų asmens, anksčiau turėjusio širdies operaciją, mirtis susijusi su jo sveikatos problemomis.

Šiemet Kaune, kaip ir pernai – per visus metus, žuvusiųjų gaisruose neužregistruota.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS