Gaudynės pakaunėje: policijos persekiota bėglė – reanimacijoje | KaunoDiena.lt

GAUDYNĖS PAKAUNĖJE: POLICIJOS PERSEKIOTA BĖGLĖ – REANIMACIJOJE

  • 23

Paaiškėjo daugiau antradienio vakaro įvykio ties Garliavos apylinkių seniūnijos Stanaičių kaimu, kai nuo policijos pabėgti bandžiusi lengvojo automobilio „Ford Focus“ vairuotoja atsitrenkė į vilkiko puspriekabę, aplinkybių. Svarbiausios iš jų: nelaimėlė – reanimacijoje ir visa tai įvyko ją persekiojant pareigūnų automobiliui su įjungtais švyturėliais.

Kaip jau rašyta, Kauno ugniagesiai gelbėtojai pranešimą apie šią nelaimę iš policijos gavo 22.53 val. Pranešta, kad kelio Marijampolė–Kaunas 78 kilometre lengvasis automobilis atsitrenkė į sunkvežimio galinę dalį, galimai prispaustas žmogus.

Vilkiko „Mercedes-Benz Actros“ puspriekabę taranavusio ir į griovį nulėkusio „Ford Focus“ vairuotojai buvo prispaustos kojos. Ugniagesiams gelbėtojams panaudojus parankines priemones, ji buvo išlaisvinta ir greitosios medikų išvežta į Kauno klinikas.

35-erių nelaimėlė, kuri yra deklaravusi savo gyvenamąją vietą Marijampolėje, šiuo metu – reanimacijoje. Jos būklę medikai apibūdina kaip sunkią, bet stabilią. Sužalotos ne tik kojos, bet ir vidaus organai.

Dėl minėtų priežasčių „Ford Focus“ vairuotoja dar neapklausta. Žinoma, tik, kad automobilis, kuriuo ji bandė pabėgti nuo policijos, registruotas jos vardu.

Kaip jau rašyta, nukentėjusiajai nustatytas sunkus – 2,99 prom. – girtumas. Tiek ji dar spėjo įpūsti į alkoholio matuoklį prieš prarasdama sąmonę.

Pasak Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato, pradėjusio dėl šio įvykio ikiteisminį tyrimą, atstovės, apie tai, kad nuo Marijampolės Kauno link važiuoja automobilis „Ford Focus“, kurį galimai vairuoja neblaivus asmuo, buvo pranešta, kai ši transporto priemonė dar buvo Marijampolės apskrityje. Jos pasitikti pasiųsti Kauno policijos patruliai. Tačiau jų stabdoma „Ford Focus“ vairuotoja nestojo. Ir netrukus, apie 22.30 val., tiesiame kelio ruože kliudė priekyje važiavusį vilkiką „Mercedes-Benz“ su puspriekabe. Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, jį vairavo 32-ejų metų Lenkijos pilietis.

Patikslintais duomenimis, vilkiko vairuotojui pavyko savo transporto priemonę suvaldyti. Ji nuo kelio, kaip buvo skelbta anksčiau, kartu su „Ford Focus“ nenulėkė.

Pirminiais duomenimis, Kauno policijos patruliai bandė stabdyti „Ford Focus“ ties posūkiu į Mauručius. O po to dar apie porą kilometrų šį lengvąjį automobilį vijosi, kol jis atsitrenkė į priekyje važiavusio vilkiko puspriekabę. Šių gaudynių, trukusių apie porą kilometrų, įrašas pridėtas prie bylos.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

Bevardis

Taip pritariu, kai vejasi didesnė tikimybė, jog atsitiks didesnių padarinių, rizikuoja tie patys policininkai ir tie patys kiti eismo dalyviai, jau aš nebekalbu apie pačią girtą vairuotoją. Tiesiog mano manymu reik pasilikti didesnį atstumą, pranešti per raciją kur mašina važiuoja ir ten statyti barikadas ir panašiai. Manau, tai būtų saugiau, kiek matome, kai tik vejasi, taip avarija ar kažkas panašaus. O čia dabar gaunasi kaip kokios lenktynės, galutinis rezultatas, kaip loterija, arba taip, arba kitaip.

man įdomu, kas galvoj žmogiukų, aiškinančių, kad nereikėjo vytis/stabdyt? Numeris, sakot, yra? Ar labai pagelbės tas numeris, kai ta girta kiaunė nutrenks žmogų? Ir kur garantija, kad tas numeris (ar mašina) nevogta? Pagal tamstyčių logiką būtų universalus metodas važinėt girtam, su vogta mašina, bet kaip (ir NEBAUDŽIAMAI) - tiesiog persimest numerį nuo kitos mašinos.

ED

Ir gerai kad bandė stabdyti , o jai girta būtu žmogų nutrenkusi. P.S.Man net baisu skaityti komentarus . Kokie žmonės pikti .
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS