Gausios pareigūnų pajėgos ir sraigtasparnis ieško iš Pravieniškių pabėgusių kalinių | KaunoDiena.lt

GAUSIOS PAREIGŪNŲ PAJĖGOS IR SRAIGTASPARNIS IEŠKO IŠ PRAVIENIŠKIŲ PABĖGUSIŲ KALINIŲ

Iš Pravieniškių pataisos namų penktadienį pabėgo du nuteistieji, vykdoma jų paieška, pasitelktas ir pasieniečių sraigtasparnis.

Kaip pranešė Kalėjimų departamentas, Pravieniškių pataisos namų – atvirosios kolonijos pareigūnai naktį per vaizdo kameras pastebėjo du asmenis perlipančius tvorą ir nubėgančius į mišką.

Nustatyta, kad du nuteistieji savavališkai pasišalino iš įkalinimo įstaigos.

Departamentas skelbia, kad bausmę atliekantys drausmės grupės nuteistieji Egidijus Žilinskas, gimęs 1996 metais, ir Rolandas Kazakevičius, gimęs 1974 metais, iš pataisos namų bendrabučio patalpos pasišalino išlaužę lango grotas ir po to perlipo per įstaigos apsaugos perimetro tvorą.

Kalėjimų departamento nuotr.

Pravieniškių pataisos namų-atvirosios kolonijos direktorius Dainius Sušinskas portalui kauno.diena.lt patikslino, kad pabėgimas konstatuotas apie 3 val. nakties. Abu bėgliai šiuo metu buvo drausmės grupėje, į kurią patenkama už blogą elgesį bei nusižengimus. 

E.Žilinskas, atvežtas į šios įkalinimo įstaigos 3-ąjį sektorių tik šių metų sausį, yra kaunietis. R.Kazakevičius, kuris šiame sektoriuje – nuo 2020-ųjų gruodžio, – iš Klaipėdos.

Abu – jau ne kartą teisti. 

E. Žilinskas – už vagystę, plėšimą bei turto pasisavinimą. Jo bausmės termino pabaiga – 2023 metų vasario 28-oji. R. Kazakevičius teistas už plėšimą, turto prievartavimą ir sukčiavimą. Jam skirta bausmė turėjo baigtis 2024 metų gruodžio 12 dieną.

Nuteistųjų ieško Kalėjimų departamento ir policijos pareigūnai. Pasitelktas ir Valstybės sienos apsaugos sraigtasparnis.

Pradėtas ne tik ikiteisminis tyrimas dėl kalinių pabėgimo, bet ir vidaus patikrinimas dėl pareigūnų, per kurių budėjimą tai įvyko, veiksmų.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Anonimas

Jore labai aciu pareigunams. Tokiems vagisiams, vogusiems visą laiką, pradedant nuo 2000 metų, seniai reikėjo... tinkamos bausmės.

Kosmaras

Tai dar banditu nesurado?

Anonimas

Durni tie zekai. Jeigu bega tai turetu susiorganizave begti VISI. Zinoma dali pagautu, bet dauguma spetu issilakstyti nerandamai. Vieningu organizuotu zeku kumstimi smogti i lageriu sistema.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS