Nerami Joninių naktis: gesinti padangų laužai, gelbėti apdegę žmonės | KaunoDiena.lt

NERAMI JONINIŲ NAKTIS: GESINTI PADANGŲ LAUŽAI, GELBĖTI APDEGĘ ŽMONĖS

Joninių išvakarėse ir naktį Kaune specialiosios tarnybos neturėjo kada atsipūsti. "Pagal iškvietimų skaičių jautėsi, kad buvo šventinė naktis", - kalbėjo Kauno greitosios medicinos pagalbos stoties pamainos vyresnysis gydytojas. Laimei, Kaune visi užfiksuoti sužalojimai vertinami kaip nesunkūs, įvykiai neatnešė daug materialinės žalos, ko, deja, nepasakysi apie kai kurias nelaimes Kauno rajone ir dar toliau. 

Greitosios medicinos pagalbos medikai suskaičiavo nemažai nelaimių, kurias prišaukė neatsargus elgesys su ugnimi bei degiais skysčiais. Prie tokių atvejų galima priskirti ir sprogus petardai patyrusį taškinius nudegimus kaunietį.

Jurbarke 25 metų vyras prie Joninių laužo apsidegino veidą, Kėdainių rajone moteriai apdegė kojos, Kybartuose prie laužo nukentėjo 50-metis vyras. Visi trys nuvežti į vietos gydymo įstaigas.

Kaune praėjusį vakarą ir šiąnakt labiausiai nukentėjo padauginusieji alkoholio. Neišvengta muštynių, tačiau viešose šventėse apsieita be nemalonių incidentų. Tiesa, Kauno Senosios prieplaukos amfiteatre vykusio renginio metu medikų pagalbos prireikė 6 metų vaikui, kai šis tikriausiai nesuvaldė paspirtuko, krito ir susitrenkė galvą. Mažylis pristatytas į Kauno klinikas.

Medikai vakar vakare skubiai kviesti ir gelbėti galimo skenduolio. Manyta, kad prie klubo "Combo" žmogui gresia nelaimė, tačiau paaiškėjo, kad šis tik norėjo atsigaivinti po karštos dienos, o paplaukiojęs sėkmingai išlipo į krantą.

"Viskas aprimo tik apie 3 val. ryto", - pastebėjo Kauno greitosios medicinos pagalbos stoties gydytojas.

Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Operacinio vadovavimo skyriaus budinčios pamainos vyresnysis specialistas Rimvydas Paulauskas portalui kauno.diena.lt pasakojo, kad nuo 19 val. iki ryto gauta apie 20 iškvietimų, susijusių su Kaune degusiais laužais.

Nemaža dalis pagalbos skambučių, gautų dėl, kaip pareiškėjams atrodė, degančių namų, buvo nepagrįsti - iš tiesų buvo saugiai deginami laužai. Tačiau ugniagesiai rado ir situacijų, kai nuo smagaus laužo pleškėjimo iki nelaimės trūko vos vieno žingsnio. Tokius laužus pareigūnai užgesino.

Žemuosiuose Šančiuose ir Vilijampolėje, Brastos g., teko paplušėti, kol užgesintos padangų sąnašos. Jos abiejose vietose buvo sukrautos maždaug 10 kv.m plote ir padegtos. Nemažai rasta ir laužų, sukrautų iš tiesiog šiukšlių, nereikalingų šakų.

Kaune ketvirtadienį  Bendrasis pagalbos centras pranešė, kad buvo gauta informacija apie Šarkuvos gatvėje užsidegusį butą. Paaiškėjo, kad ten tiesiog prisvilo maisto produktai.

Kauno rajone esančiose Arlaviškėse situacija buvo kur kas rimtesnė - atvira liepsna degė medinis namas. Nukentėjusiųjų nėra, šis pastatas - apleistas, negyvenamas.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

ss

Tuos padlas kur padangas degina - ant kuolo pamauti!!!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS