Girtas nepilnametis užpuolė maistą atvežusį kurjerį: grasino peiliu, trenkė | KaunoDiena.lt

GIRTAS NEPILNAMETIS UŽPUOLĖ MAISTĄ ATVEŽUSĮ KURJERĮ: GRASINO PEILIU, TRENKĖ

  • 10

Kaune nuteistas maisto kurjerį užpuolęs neblaivus nepilnametis – jam skirta lygtinė laisvės atėmimo bausmė, nukentėjusiajam jis turės atlyginti 1,5 tūkst. eurų neturtinę žalą.

Kaip pranešė Kauno apylinkės teismas, 2022 metų gruodžio 10 dieną neblaivus ir agresyviai nusiteikęs nepilnametis, žinodamas, kad už gautas prekes atsiskaityti neketina, per mobiliąją programėlę užsisakė maisto ir nurodė, kad atsiskaitys grynaisiais pinigais.

Maisto kurjeriui pristačius maždaug 32 eurų vertės užsakymą, nepilnametis jį išplėšė iš rankų, o tada, kurjeriui grasindamas peiliu, reikalavo atiduoti jo turimus pinigus ir jam trenkė. Kaltinamasis teisme dėl padarytos nusikalstamos veikos prisipažino, tačiau teigė, kad visų įvykio aplinkybių nelabai prisimena, nes buvo neblaivus.

Teismas, skirdamas bausmę, atsižvelgė į tai, kad asmuo anksčiau baustas administracine tvarka ir pažymėjo, kad sprendžiant klausimą dėl baudžiamosios atsakomybės priemonių parinkimo nepilnamečiui, prioritetas turi būti teikiamas nepilnamečio pataisymui, neizoliuojant jo nuo visuomenės, t. y. paskiriant auklėjamojo poveikio priemones, kontroliuojant nepilnamečio elgesį, sulaikant jį nuo naujų nusikalstamų veikų padarymo bei palaipsniui prisipratinant jį prie normalaus (visuomenei priimtino) gyvenimo būdo, tokiu būdu prisidedant prie jo pilnavertės asmenybės ugdymo.

Pirmadienį paskelbtu Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų nuosprendžiu asmuo pripažintas kaltu dėl plėšimo, jam paskirta aštuonių mėnesių laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant metams.

Jam taip pat paskirta auklėjamojo poveikio priemonė – elgesio apribojimas 8 mėnesiams, įpareigojant šiuo laikotarpiu mokytis, dirbti arba užsiregistruoti Užimtumo tarnyboje, būti namuose nuo 23 val. iki 6 val., išskyrus atvejus, kai tai susiję su mokslu, darbu arba sveikata ir viso laisvės atėmimo bausmės vykdymo atidėjimo laikotarpiu nevartoti psichiką veikiančių medžiagų.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas.

Rašyti komentarą
Komentarai (10)

H

Jei elgiesi kaip suaugęs , tai ir atsakyti turi kaip suaugęs

Kaip \\\\\.../////

kas su užuojauta rašo,sumušė nepilnametį,tokius ne sumušti,o užmušti reikia,nes jie ateityje visvien ką nors niekuo dėtą žmogų nužudys.

BLAIVININKAS

Nepilnametis nekaltas, kaltas alkoholis, bet lieka nenubaustas kaip visada...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS