Greitį didinusiam vairuotojui pasprukti nepavyko: pričiuptas pareigūnų prisipažino, kur ir kiek gėrė | KaunoDiena.lt

GREITĮ DIDINUSIAM VAIRUOTOJUI PASPRUKTI NEPAVYKO: PRIČIUPTAS PAREIGŪNŲ PRISIPAŽINO, KUR IR KIEK GĖRĖ

  • 3

Penktadienį Kaune į pareigūnų rankas įkliuvo girtutėlis vairuotojas. Iš pradžių jis spruko, tačiau policijos ekipažui sustabdžius jo transporto priemonę prisipažino, kad vartojo alkoholinius gėrimus.

Didžiausias savaitės greičio rekordas užfiksuotas Kaune, Varnių gatvėje, kur leidžiamas maksimalus 50 km/val. greitis. Šioje gatvėje automobilis „Opel“ praskriejo net 124 km/val. greičiu. Vairuotojui automatiniu būdu suformuotas ir išsiųstas protokolas su administraciniu nurodymu.

Lakstūnas. Kauno apskrities VPK nuotr.

Praėjusios savaitę, birželio 28-liepos 4 d., Kauno mieste ir rajone, taip pat Kėdainių, Kaišiadorių ir Jonavos rajonuose, Kelių patrulių kuopos pareigūnams patikrinus per 6 tūkst. transporto priemonių, išaiškinta devyniolika asmenų, vairavusių transporto priemones neturint vairuotojo pažymėjimų.

Maža to, net 27 vairuotojai už vairo sėdo neblaivūs. Daugiausiai neblaivių vairuotojų išaiškinta savaitgalį – 24.

Vienas neblaivus vairuotojas į pareigūnų rankas pateko dar penktadienį, kai jie patruliavo prie Kaune Vaišvydovos plento ir Raudono Kryžiaus gatvės sankirtoje esančios žiedinės sankryžos.

Apie 22.35 val. automobilį „Land Rover Range“ vairavęs vyras, gimęs 1978 metais, nepakluso pareigūnų reikalavimams sustoti ir dar labiau padidino greitį. Varuotojas nuvažiavo Vaišvydavos plentu link Vaišvydavos kaimo, todėl pareigūnai jį vijosi ir tarnybiniu automobiliu. Pastebėjęs žybčinčius raudonos ir mėlynos spalvos švyturėlius, bėglys tik dar labiau padidino greitį ir neasfaltuotu keliu dideliu greičiu važiavo tolyn, kol pareigūnai jį pavijo ir sustabdė.

Pribėgus prie automobilio, vairuotojas atrodė akivaizdžiai neblaivus, nuo jo sklido stiprus alkoholio kvapas. Vairuotojas pripažino, kad buvo restorane, neslėpė ir to, kad ten išgėrė kelis alkoholinius gėrimus. Vyrui nustatytas sunkus girtumo laipsnis – 2,60 prom.

Išaiškinti ir trys neblaivūs dviračių transporto priemonių vairuotojai. Liepos 3 d. Kaune, Rietavo gatvėje, neblaivus vyras, gimęs 1958 metais, vairavo elektrinį paspirtuką. Jam nustatytas vidutinis girtumo laispnis – 2,05 prom. Praėjusią savaitę fiksuota ir kitų pavienių Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimų.

Kauno apskrities pareigūnai, siekdami užtikrinti saugumą kelyje, praėjusią savaitę, birželio 28 – liepos 4 dienomis, toliau tikrino, kaip eismo dalyviai laikosi KET. Per savaitę Kelių patrulių kuopos pareigūnai mobiliais greičio matavimo prietaisais užfiksavo 1075 greičio viršijimo atvejus.

Nuo birželio 28 d. iki liepos 4 d. eismo įvykiuose nukentėjo 25 žmonės, sužeistų – 32. Kauno apskrityje iki šių metų šios dienos žuvo penki eismo dalyviai, (iki 2020 m. liepos mėnesio pabaigos – keturiolika), sužeista 350 eismo dalyvių (iki 2020 m. birželio mėnesio pabaigos – 329).

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Lordas

Priėmet už vairo alhogolikus sodinti į belange,ar pasodinot nors vieną.kiek gali pijokai už vairo terorizuoti mūsų gyvybes.laikas su tuo pabaigti

Bile Koks

Koks dar privatumas kai girtas gatvėje

Senuks

Ar nepažeide privatumo ir asmens duomenu?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS