Grįžę iš atostogų patyrė šoką: „Unipark“ aikštelėje – vagių nuniokotas „Audi“ | KaunoDiena.lt

GRĮŽĘ IŠ ATOSTOGŲ PATYRĖ ŠOKĄ: „UNIPARK“ AIKŠTELĖJE – VAGIŲ NUNIOKOTAS „AUDI“

Kauno oro uoste esančioje mokamoje „Unipark“ aikštelėje palikę savo naujutėlaitį „Audi Q7“ vilniečiai ramia širdimi išvyko atostogauti, tačiau tai, ką rado grįžę, prilygino košmarui.

Kaip „Kauno dienai“ pasakojo vilnietė Ignė V., vagys visiškai suniokojo transporto priemonę, o padaryta žala siekia kone 40 tūkst. eurų.

„Nepalikite savo automobilio Kauno oro uoste esančioje mokamoje „Unipark“ stovėjimo aikštelėje. Ji ne tik nėra saugoma, bet net ir kameros neįrengtos. Filmuojamas tik įvažiavimas ir išvažiavimas“, – patarimais pokalbį pradeda pašnekovė.

Moteris teigia, kad atostogauti vyko rugpjūčio 18 dieną, o kelionė truko vos keletą dienų. Tačiau nepraėjus nė parai po išvykimo ją pasiekė žinia, kad šeimos „Audi Q7“ apvogtas.

„Kuomet pamačiau, kaip atrodo automobilis, mane, švelniai tariant, ištiko šokas. Vagys išėmė priekinius žibintus, išdaužė vairuotojo durų stiklą, išplėšė multimedijos įrangą, elektroninį prietaisų skydelį, taip pat stoge įrengtą pagalbinių sistemų valdymo mazgą. Negana to, salono priekyje beveik neliko sveikų detalių – beveik viskas išlaužyta“, – detalizavo Ignė V.

Automobilį norėjo nurašyti

Tai, anot vilnietės, buvo pirmas toks nutikimas, nors šeima keliauja dažnai, o ir savo automobilį šiose aikštelėse palieka nuolat.

Kuomet pamačiau, kaip atrodo automobilis, mane, švelniai tariant, ištiko šokas.

„Niekad nepagalvojome, kad mokamoje aikštelėje transporto priemonės nėra saugomos. Po įvykio paskaitėme sutartį, kurioje apie tai tikrai nieko nėra. Tačiau užsisakant paslaugą internetu, niekur nėra išskiriama, kad paliekame automobilį likimo valiai. Manau, kad klientus apie tai turėtų informuoti žymiai aiškiau“, – patarimus įmonei žeria moteris.

Šiuo metu nuniokota „Audi Q7“ tvarkoma. Vilnietė teigia, kad po ekspertų išvados buvo svarstoma, ar nereiktų jos visai nurašyti.

„Norėtųsi, kad kitiems taip nenutiktų. Nors sulaukėme informacijos, kad tai tikrai ne pirmas toks atvejis šiose aikštelėse. Gal tuomet bendrovei reiktų imtis didesnių saugumo priemonių?“ – svarsto Ignė V.

Pasiteiravus, kaip į šį nutikimą sureagavo „Unipark“ atstovai, pašnekovė teigia, kad jie pasirūpino kelione iš Kauno oro uosto į Vilnių.

„Į Kauną parskridome vėlai, todėl kažkaip reikėjo grįžti į namus sostinėje. Įmonės atstovai suorganizavo transportą. Tačiau toliau viskas – tik mūsų pačių rūpestis“, – apmaudo neslepia vilnietė.

Už vagystę neatsako

Bendrovės „Unipark“ paprašėme pakomentuoti šią situaciją. Rinkodaros specialistės Karolinos Slatkevičiūtės atsiųstame komentare teigiama, kad dėl įvykio apgailestaujama.

„„Unipark“ atstovai proaktyviai bendradarbiavo ir turimomis priemonėmis bei resursais pagelbėjo nukentėjusiam klientui: užfiksavo padarytą nusikaltimą, apie tai informavo klientą bei atsakingas institucijas. Klientui esant užsienyje, jam buvo nuolat teikiama visa informacija“, – komentavo atstovė.

Nepamiršta paminėti ir to, ką jau minėjo nuo ilgapirščių nukentėjusi vilnietė, – kad bendrovė savo lėšomis pasirūpino kliento grįžimu iš oro uosto į namus.

Oro uosto parkavimo vietoje įvykdytas nusikaltimas nesiskiria nuo bet kurioje kitoje vietoje įvykdyto piktavalių nusikaltimo.

„Deja, nusikaltimai vyksta nepriklausomai nuo to, ar tai yra mokama, ar nemokama stovėjimo vieta, aikštelė ar gatvė. Oro uosto parkavimo vietoje įvykdytas nusikaltimas nesiskiria nuo bet kurioje kitoje vietoje įvykdyto piktavalių nusikaltimo“, – teigia K. Slatkevičiūtė.

Bendrovė pataria vairuotojams nepalikti vertingų daiktų automobilyje, kurie galėtų atkreipti vagių ir piktavalių dėmesį.

„Įvykus nusikaltimui, visada bendradarbiaujame su klientu ir atsakingomis institucijomis. Ši mūsų nuostata nesikeis ir ateityje, todėl ir toliau pagal galimybes sieksime padėti klientui atsitikus nelaimei“, – žada atstovai.

Siūlo rinktis filmuojamas aikšteles

Lietuvos oro uostų komunikacijos vadovas Marius Zelenius „Kauno dienai“ teigė apgailestaujantis dėl nemalonumų, su kuriais susidūrė keleiviai.

„Norėtume atkreipti dėmesį, kad Lietuvos oro uostuose ir jų prieigose veikia dviejų tipų automobilių parkavimo aikštelės. Vienos jų – aikštelės, valdomos privačių bendrovių ir esančios privačioje žemėje. Kitos – esančios oro uostų teritorijose, priklauso VĮ „Lietuvos oro uostai““, – komentuoja oro uosto atstovas.

Pasak jo, „Unipark“ aikštelė Kaune, kurioje įvyko incidentas, yra privačioje žemėje už Kauno oro uosto teritorijos ribų.

„Dėl šios aikštelės su „Unipark“ įmone sutarties neturime, tad veiklai ar paslaugų kokybei įtakos turėti negalime. Siekiame, kad keleiviams atvykti į oro uostus būtų patogu bet kokiu jų pasirinktu būdu. Į oro uostą atvykstantiems savo transportu, siūlome rinktis mažiau nuošalesnes ir arčiau keleivių terminalų esančias aikšteles, kuriose įrengtos stebėjimo sistemos bei geresnis apšvietimas“, – sako M. Zelenius.

GALERIJA

  • Grįžę iš atostogų patyrė šoką: „Unipark“ aikštelėje – vagių nuniokotas „Audi“
  • Grįžę iš atostogų patyrė šoką: „Unipark“ aikštelėje – vagių nuniokotas „Audi“
  • Grįžę iš atostogų patyrė šoką: „Unipark“ aikštelėje – vagių nuniokotas „Audi“
  • Grįžę iš atostogų patyrė šoką: „Unipark“ aikštelėje – vagių nuniokotas „Audi“
  • Grįžę iš atostogų patyrė šoką: „Unipark“ aikštelėje – vagių nuniokotas „Audi“
  • Grįžę iš atostogų patyrė šoką: „Unipark“ aikštelėje – vagių nuniokotas „Audi“
  • Grįžę iš atostogų patyrė šoką: „Unipark“ aikštelėje – vagių nuniokotas „Audi“
  • Grįžę iš atostogų patyrė šoką: „Unipark“ aikštelėje – vagių nuniokotas „Audi“
Ignės asmeninio archyvo nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (24)

Anonimas

Laikas kreiptis į seimą su prašymu papildyti Konstituciją maždaug tokiu įrašu: Rinkliava už nesuteikiamą paslaugą negalima.

BRONIUS TAMALIUNAS.

NETVARKA YSTATYMUOSE. BUTINA PRIE YVAZEVIMO Y TOKES AIKSTELES STENDAS SU UZRASU--AIKSELE NESAUGOJEMA, UZ ZALA NEATSAKOM . TADA PILIECEI ZINOS KAD Y TOKES AIKSTELES STATYYI NEVERTA.

vairuotoja

sita aikstele labai pigi..neraso kazkodel kiek mokejo uz parkinga tie turtuoliai...oro uostui priklausancioje aikstele mes uz 3 paras sumokejome apie 30 eur..o cia mokejo po 2 eur uz para..ir ima pinigus cia tik uz leidima stoveti..nes visur yra draudziami zenklai.. ..nemalonu aisku..ir kiekvienam taip gali atsitikti..bet jei jau automobilis uz60000 tai nereikia nutrenkt belekur.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS