Medikams skubiai perduotas į ledą Lampėdžiuose įlūžęs vyras | KaunoDiena.lt

MEDIKAMS SKUBIAI PERDUOTAS Į LEDĄ LAMPĖDŽIUOSE ĮLŪŽĘS VYRAS

  • 6

Penktadienį po vidurdienio Lampėdžiuose į ledą įlūžo vyras. Tarnybų jis nedelsiant buvo perduotas į medikų rankas.

Pasak Kauno apskrities pareigūnų, pranešimas, kad Kaune, Lampėdžiuose, apie 100 metrų nuo kranto, į vandens telkinį įlūžo vyras, buvo gautas sausio 15 d., 12.39 val.

Nuvykus tarnyboms pastebėta, kad vyras, gimęs 1977 metais, buvo atvėsęs – jis nedelsiant buvo perduotas medikams.

Aplink būriavosi ir kiti žiemos pramogų mėgėjai. Vieną, atsinešusį pačiūžas, pareigūnams teko vyti nuo vandens telkinio ir raginti saugoti save ir savo gyvybę.

Pramogomis ant ledo reikia mėgautis atsakingai. Pasak pareigūnų, dažnai pirmasis, neseniai susiformavęs, ledas būna ypač pavojingas. Tam, kad ant ledo būtų saugu žmonėms, jis turėtų būti bent 8-12 cm storio, tačiau skirtinguose vandens telkiniuose ledo storis būna nevienodas, todėl kyla rizika įlūžti. Šis saugumo reikalavimas galioja tiek toliau nuo kranto žvejojantiems, tiek ir čiuožinėjantiems.

Ką darytį įlūžus?

Primename, kad sausio 14 d. ant Balsių ežero Vilniaus priešgaisrinės gelbėjimo valdybos 6-osios komandos ugniagesių narai parodė, ką daryti, kai įlūžtama neturint smaigų. Pasak jų, reikia stengtis išsiropšti iš eketės, užšliaužti ant ledo rankomis ir kojomis, apimant kuo didesnį plotą, kad būtų kuo mažesnė ledo lūžimo rizika. O tada mėginti ristis kranto link.

Gelbėtojai taip pat pademonstravo, kaip gelbėtis, panaudojant smaigus. Įlūžus reikia juos išsitraukti ir smeigiant į ledą, bandyti išsiropšti iš vandens. Po to juos bedant į ledą šliaužti į priekį. Taip pat buvo parodyta, kaip vyksta  gelbėjimo operacija, atvykus ugniagesiams.

Rašyti komentarą
Komentarai (6)

Lampėdžio ledynas

Kaip galėjo įlūžti į ledą? Gal į tvenkinį įlūžo?

Šiandien ten pušyne

Vaikščiojau...ledas plonas ,kaip reikua būti bepročiu ,kad ant jo lipt?....

Kaunietis

O kodėl neskiriamos baudos? Už nesaugų elgesį ant ledo yra numatyta administracinė atsakomybė. Kai susimokės baudas ir dar už tarnybų iškvietimą tai praeis noras taip pramogaut.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS