Į Šilainius lėkė ugniagesiai: miškelyje kilo gaisras | KaunoDiena.lt

Į ŠILAINIUS LĖKĖ UGNIAGESIAI: MIŠKELYJE KILO GAISRAS

  • 2

Sekmadienį po pietų Šilainių dangų nuklojo juodi dūmai. Portalo kauno.diena.lt duomenimis, čia esančiame miške, keliose vietose, degė šiukšlės ir padangos.

Kauno ugniagesių atstovo duomenimis, apie 13.15 val. gautas pranešimas dėl gaisro Islandijos plente. Viename iš čia esančių miškelių liepsnojo padangos ir šiukšlės.

Kad ugnis buvo nemenka, patvirtino didžiuliai juodų dūmų kamuoliai, kurie nuklojo visą padangę virš miškelio.

Į nelaimės vietą išsiųstas vienas ugniagesių ekipažas. Kol kas apie tai, nuo ko kilo gaisras, informacijos nėra.

Apie 14 val. liepsnos buvo numalšintos.

Gaisrų pavojus išlieka didelis

Portalas primena, kad nuo sausio jau išdegė apie 2,9 tūkst. hektarų atvirų teritorijų, daugiausia degė žolė, miškuose gaisrai apėmė tris hektarus.

PAGD Pajėgų valdymo valdybos veiklos organizavimo skyriaus viršininkas Gediminas Šukšta sako, kad išdegusių plotų ir gaisrų skaičius atvirose teritorijose šiemet yra žymiai didesnis nei pernai ir padėtis išlieka kritinė.

„Yra paskelbta sustiprinta parengtis: apriboti laisvadieniai už budėjimus, daugiau žmonių yra pamainose, atšaukti mokymai, pratybos“, – sakė ugniagesių atstovas.

Valstybinės miškų urėdijos direktorius Marius Pulkauninkas sako, budrumas miškuose padidintas, o situaciją galėtų pagerinti tik ilgalaikis gausus lietus.

„Miškas išdžiūvęs, tad reikėtų didesnio ir ilgalaikio lietaus. Trumpas palijimas valandą ar kiek ilgiau padeda tik tam kartui, reikėtų, kad ateitų didesnis frontas“, – BNS ketvirtadienį sakė M. Pulkauninkas.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

o

Tiesiog, pakelk akis nuo tel. ir dairykis.....

aha

kur jus matet silainiuose medzius?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS