Įkaušęs šilainiškis prisižaidė: paaiškėjus, kad žmona gyva, teks susimokėti už melą | KaunoDiena.lt

ĮKAUŠĘS ŠILAINIŠKIS PRISIŽAIDĖ: PAAIŠKĖJUS, KAD ŽMONA GYVA, TEKS SUSIMOKĖTI UŽ MELĄ

  • 4

Dėl vieno Šilainių gyventojo užgaidos trečiadienio vakare bergždžiai pavaikyti miesto specialiąsias tarnybas, šios kitą kartą gali ir nelėkti strimgalviais į kitą panašų, tačiau tikrai be jų pagalbos neapsieisiantį iškvietimą. Turbūt ne veltui tokiems neatsakingiems asmenims už tokius poelgius gresia bauda nuo 200 iki 2 tūkst. eurų.

Bendrasis pagalbos centras šio 55-erių metų kauniečio skambučio sulaukė apie 21 val. Jis dėjosi labai pergyvenantis dėl žmonos, kuriai galimai sustreikavo sveikata. „Ji nukrito, neatsiliepia ir neatidaro durų!“ - tikino skambinusysis.

Į įvykio vietą – vieną Baltijos gatvės daugiabutį buvo išsiųsti ir greitosios pagalbos medikai, ir policija, ir ugniagesiai gelbėtojai. Šį kartą – be ypatingų apsaugos priemonių, nes, papildomai perklausius skambinusiojo, ar šiame adrese nėra grįžusiųjų iš užsienio, ar turėjusių kontaktų su užsikrėtusiaisiais koronavirusu, specialiąsias tarnybas kvietęs kaunietis bent šioje vietoje situacijos „nepagrąžino“.

Pirmieji, kad tai – melagingas iškvietimas, konstatavo su autocisterna bei visa būtina tokiais atvejais gelbėjimo įranga atskubėję ugniagesiai gelbėtojai. Kai svečiai iš specialiųjų tarnybų ėmė belsti į jas kvietusiojo buto duris, šio žmona jiems atsiliepė. Ji teigė, kad jokios medikų pagalbos jai nereikia. Ir teisinosi neįsileidusi sutuoktinio, nes šis galimai grįžo į namus neblaivus.

Kodėl moteris taip elgėsi, taip pat galima įtarti. O neįleistasis į namus, pasak policijos, buvo nusiteikęs ryžtingai – net reikalavo, kad būtų išpjautos jo buto durys.

Kada šis pusamžis kaunietis pateko į namus, neaišku, nes policijos patruliai iš įvykio vietos jį išsivežė. Pristačius melagingu specialiųjų tarnybų iškvietimu įtariamą pažeidėją į policiją, pirmiausiai jam konstatuotas vidutinis girtumas – 1,52 prom. alkoholio. Po ko surašytas ir administracinių nusižengimų protokolas dėl ugniagesių gelbėtojų, policijos ir greitosios medikų iškvietimo, žinant, kad jų pagalba nereikalinga. O už tai gresia bauda nuo 200 iki 2 tūkst. eurų – priklausomai nuo to, ar pažeidėjas jau yra baustas už panašius ar kitus nusižengimus.

Anot ugniagesių gelbėtojų, tai – ne pirmas kartas, kai jie tampa panašių šeimyninių vaidų, į kuriuos skuba kaip į tikrus įvykius, liudytojais. Dar vis atsiranda galvojančių, kad jie gudresni už kitus. Ypač padauginus alkoholio.

Pasak Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovės Odetos Vaitkevičienės, šiemet jau surašyti 83 administracinių nusižengimų protokolai už specialiųjų tarnybų iškvietimą, žinant, kad jų pagalbos nereikia. Pernai – 235.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

Anonimas

Geras vyras Ir įkaušęs namuose reikalingas,būna kad blaivas mažiau.O čia tikriausiai bobute su kaimynu buvo užsidarius.

Jooooooooooooooo \\\\\.../////

Valinskas.

Senas ir durnas

Kur tai matyta sulėkė visos spec.tarnybos. Jeigu turi pinigų gert, tai turės ir baudą 2000 eurų susimokėt.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS