Inkstą praradusią mergaitę gydęs R. Kėvalas įsitikinęs: prieš ją buvo smurtauta | KaunoDiena.lt

INKSTĄ PRARADUSIĄ MERGAITĘ GYDĘS R. KĖVALAS ĮSITIKINĘS: PRIEŠ JĄ BUVO SMURTAUTA

Dvejų metų mergaitė iš Raseinių sunkius sužalojimus galėjo patirti tik dėl smurtinių veiksmų, mano ją gydęs žinomas vaikų gydytojas, Kauno klinikų Vaikų klinikos vadovas Rimantas Kėvalas. Jo vadovaujamoje klinikoje ir buvo gelbėjama sužalotos mergaitės gyvybė.

Mediką baudžiamojoje byloje kaip liudytoją apklausė vaiko sužalojimo bylą nagrinėjantis Šiaulių apygardos teismas, jo atstovas Vytautas Jončas BNS sakė, kad apklausa įvyko vasario 6 dieną.

2022 metų gruodžio 25-ąją dvejų metų mergaitė dėl sunkių kūno sužalojimų iš Raseinių ligoninės buvo atvežta į Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikas. Ji buvo be sąmonės, ištikta komos. Nustačius smurtavimą prieš ją, kitą dieną buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pasak V. Jončo, R. Kėvalas pasakojo, kad jis budėjo per Šv. Kalėdas, jis buvo atsakingas už skubią pagalbą visoje Kauno zonoje.

Medikas pasakojo, kad ryte buvo gautas iškvietimą į Raseinių ligoninę, kur buvo mažametė pacientė, jos būklė staigiai pablogėjusi. R. Kėvalas su reanimobiliu nuvažiavo į Raseinių ligoninę, kur ir buvo mergaitė.

Pasak mediko, atvežus vaiką į Kauną, buvo atlikti tyrimai, jam į akis krito kraujosruvos vaiko kūne.

„Mes įtarėme smurtą“, – teismui sakė medikas. Jis įsitikinęs, kad savaiminis griuvimas tokio sužalojimo nebūtų padaręs, nebent vaikas būtų kritęs iš didelio aukščio.

Daugybės sužalotų vaikų gyvybes gelbėjęs medikas 2017 metais R. Kėvalas buvo apdovanotas ordino „Už nuopelnus Lietuvai“ Karininko kryžiumi.

Teismas bylos nagrinėjimą tęs toliau, bus apklausiamas kitas liudytojas, teismo medicinos ekspertė.

Teismą pasiekusioje byloje kaltinimai pareikšti sužalotos mergaitės motinos draugui Vytautui Juškevičiui.

Kaltinamasis savo kaltę neigia, sako, kad neprisidėjo prie sužalojimo, iš kur jie atsirado, pasakyti negali, nežino.

Baudžiamąją bylą dėl bejėgiškos būklės mažametės sunkaus sveikatos sutrikdymo nagrinėjantis teismas anksčiau per posėdžius apklausė kaltinamąjį, taip pat buvo apklaustas sužalotos mergaitės tėtis.

Bylos duomenimis, moteris su savo dukromis dvynukėmis buvo atvykusi pas kaltinamąjį į svečius. Įvykio rytą mergaitės mama buvo namuose, vonios kambaryje. Išgirdusi savo dukros riksmą ji iš karto atbėgo į kambarį, bet mergaitę jau rado sukniubusią ant grindų.

Kaltinamasis viso tyrimo metu neprisipažino smurtavęs prieš mergaitę.

Kaltinamajame akte nurodyta, kad vyras tyčia smūgiuodamas padarė mažametei pilvo traumą ir tokiu būdu sunkiai sutrikdė mažametės sveikatą. Nukentėjusioji prarado inkstą.

„Kaltinamasis viso tyrimo metu neprisipažino smurtavęs prieš mergaitę, o jo padėtį sunkinanti aplinkybė ta, kad dėl jo padarytos veikos atsirado sunkių padarinių ir kilo reali grėsmė mažametės gyvybei,“ – paskelbė prokuratūra.

Kaip skelbė prokuratūra, per tyrimą surinktų duomenų visuma, tarp kurių – specialistų išvados ir liudytojų parodymai, leidžia įtarti, kad labai sunkų nusikaltimą galėjo padaryti tik mergaitės mamos 22 metų draugas.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai.

Pasak tyrimą atlikusios Šiaulių apskrities policijos, kas išprovokavo tokią vyro agresiją, neaišku. Neatmetama, kad jos priežastimi galėjo būti mažametės apšlapintas čiužinys.

Ligonių kasos pareiškė 20 tūkst. 558 eurų civilinį ieškinį už sužaloto vaiko gydymą.

Už mažamečio ar bejėgiškos būklės sužalojimą, susargdinimą Baudžiamasis kodeksas numato laisvės atėmimą nuo dvejų iki 12 metų.

Pasak prokuratūros, asmenys, pažįstantys kaltinamąjį, apibūdina jį kaip itin ūmaus būdo žmogų, greitai prarandantį savitvardą. Niekur nedirbantis, pradinį išsilavinimą turintis kaltinamasis anksčiau teistas nebuvo, tačiau pernai gruodį buvo atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės dėl viešosios tvarkos pažeidimo kaltininkui ir nukentėjusiajam susitaikius. Jam buvo paskirta sumokėti įmoką į nukentėjusių nuo nusikalstamų veikų asmenų fondą.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

tai

sventajai motinelei irgi reikia tokios pat bausmes kaip ir smurtautojui, kuri savo subine nesioja su mazametemis mergaitemis ir iki to daleidzia

Tiesai

Tu arba tiekeja keist, arba mesk su visam. Priesingu atveju netoli iki zaliu uzgianciu drambliu prieisi...

Tiesa

Reikia rasti, kam ras vaikas tiko būti donoru. Ir raskite mediką, kuris prekiauja vaikų organais, krauju, limfos. Ypač paklausios mažų mergaičių paauglių kiaušidės. Nesenas atvejis. Vali.skienė norėjo būti ilgiau jauna. Mergaitei be jis žinios kiaušidės išpjovė, įsiuto Valins.ienei. Tas yra atliekama ne Mėnulyje. Lietuvoje daromi tokie dalykai. Mergaitės paklausios. Nes yra ir daugiau artistų ir iš kitų šalių, kurios į Lietuvą atvyksta "atjaunėti". Mūsų mažų vaikų sąskaita.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS