Ir vėl nepasisekė: H. Daktaras iki gyvos galvos lieka už grotų | KaunoDiena.lt

IR VĖL NEPASISEKĖ: H. DAKTARAS IKI GYVOS GALVOS LIEKA UŽ GROTŲ

Kauno apygardos teismas pirmadienį atmetė „Daktarų“ grupuotės vadeivos Henriko Daktaro prašymą jam paskirtą įkalinimą iki gyvos galvos pakeisti į terminuotą laisvės atėmimo bausmę.

Kaip nurodoma Kauno apygardos teismo pranešime spaudai, byloje esantys duomenys patvirtina, kad H. Daktaras yra atlikęs privalomą įstatymo nustatytą paskirtos laivės atėmimo iki gyvos galvos bausmės dalį (daugiau nei 20 metų), tačiau vien ši formali aplinkybė nesudaro pagrindo nuteistajam švelninti paskirtą bausmę.

„Teisėjų kolegija sutinka, kad nuteistojo elgesyje stebimi teigiami pokyčiai – palaiko artimus ir teigiamus socialinius ryšius su artimaisiais, dalyvauja pozityvaus užimtumo priemonėse ir įvairiose programose, skatintas 22 kartus, įgijęs dailidės ir autokaro vairuotojo kvalifikacijas, neturi galiojančių drausminių nuobaudų, tęsia darbinę veiklą pataisos įstaigoje, vykdo individualiame socialinės reabilitacijos plane numatytas priemones.

Tačiau vien tik šios formalios aplinkybės nesudaro pagrindo nuteistajam švelninti paskirtą bausmę“, – dėstoma teismo pranešime.

Teismo teigimu, pakartotinai įvertinus visumą aplinkybių, darytina išvada, jog vis dėlto nėra galimybės tenkinti teikimą ir pakeisti laisvės atėmimo bausmę iki gyvos galvos į terminuotą laisvės atėmimo bausmę.

Tačiau vien tik šios formalios aplinkybės nesudaro pagrindo nuteistajam švelninti paskirtą bausmę.

„Teisėjų kolegija, įvertinusi visus papildomai pateiktus duomenis, pažymas bei charakteristikas neturi realaus pagrindo daryti išvadai, kad nuteistojo stebima pažanga mažinant nusikalstamo elgesio riziką yra tiek žymi, jog leistų neabejotinai teigti, kad H. Daktaras laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmės pakeitimo terminuoto laisvės atėmimo bausme atveju, ją atlikęs ir išėjęs į laisvę, laikysis įstatymų ir nenusikals bei nekels grėsmės visuomenei“, – teigiama teismo pranešime.

Šis Kauno apygardos teismo sprendimas gali būti skundžiamas Apeliaciniam teismui.

Paskutinį kartą H. Daktaro skundą, nuteistajam siekiant terminuotos laisvės atėmimo bausmės, pernai rudenį atmetė Apeliacinis teismas. Tąkart nuteistasis apskundė jam nepalankų Kauno apygardos teismo sprendimą.

Kaunietis H. Daktaras Klaipėdos apygardos teismo 2013 m. birželio 14 d. nuosprendžiu buvo nuteistas laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausme už organizuotą ginkluotą susivienijimą sunkiems ir labai sunkiems nusikaltimams vykdyti.

Kartu su juo buvo nuteisti dar keliolika organizuoto nusikalstamo susivienijimo dalyvių. Galutinis nuosprendis H. Daktaro byloje buvo paskelbtas 2016 m. balandį, kai Aukščiausiasis Teismas atmetė H. Daktaro kasacinį skundą.

Rašyti komentarą
Komentarai (42)

Anonimas

Ji reiktų į prezidentus išrinktis greitai Lietuvoje tvarka padarytų

jonui broliui

kiek padarė nusikaltimų daktarų gauja o kiek komunistų partija. Vaikšto komunistai laisvėje. O kaip ištremtų, nužudytų artimieji - ką galvoja?

M

Jei,būtų buvęs iš turtuolių ar žydų klano,seniai būtų buvęs laisveje.Dabar paprastas viliampolės berniokas.Paleisti,neįrodyta ką jis patvarkė?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS