Įspėja saugotis sukčių: siunčia žinutes skubiai apmokėti komunalinius mokesčius | KaunoDiena.lt

ĮSPĖJA SAUGOTIS SUKČIŲ: SIUNČIA ŽINUTES SKUBIAI APMOKĖTI KOMUNALINIUS MOKESČIUS

  • 5

Kauno policija įspėja saugotis sukčių ir neprarasti budrumo. Pastaruoju metu gyventojai sulaukia netikrų žinučių, kuriose yra aktyvios nuorodos neva susimokėti už komunalinius mokesčius.

„Pastebėjome, kad gyventojai gauna SMS pranešimus dėl skubaus mokėjimo už komunalines paslaugas. Žinutėje pateikiama melaginga nuoroda, kurioje gali prašyti įvesti mokėjimo instrumentų (kortelių) duomenis ir taip pasisavinti lėšas“, – apie šiomis dienomis suaktyvėjusį sukčiavimo būdą pranešė pareigūnai.

„Gavus tokią SMS žinutę ar panašaus pobūdžio pranešimus, raginame apie nuorodas nedelsiant informuoti policiją ir Nacionalinio kibernetinio centro puslapyje užpildyti pranešimo formą. Išlikite budrūs“, – nurodė Kauno policijos atstovai.

Specialistai ragina neatidarinėti nuorodų, nevesti jokių kortelės ar internetinės bankininkystės prisijungimo kodų. Taip sukčiai negalės pasisavinti pinigų ar padaryti kitokios žalos.

GALERIJA

  • Įspėja saugotis sukčių: siunčia žinutes skubiai apmokėti komunalinius mokesčius
Kauno policijos, freepik.com nuotr./Redakcijos montažas
Rašyti komentarą
Komentarai (5)

vip

Tai ko nieko nedarote?gaudykit sukčius...priemoniu daugiau turite,nei pensininkas

?

O kuo tie sukčiai skiriasi nuo armonaitės?

S(eu)bas

Aš irgi neseniai gavau sms, kad reikia sumokėti muitą paspaudus nuorodą. Suprantama, tai feikas. Tik keistai atrodo vienas sutapimas - neseniai susirašinėjau su LT muitine. Nesakau, kad muitininkai dalina asmens duomenis sukčiams, manau, jų informacines sistemas nesunkiai hakeriai nulaužia.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS