Išpuolio Laisvės alėjoje byla artėja prie finišo: prašoma pratęsti įtariamųjų suėmimą | KaunoDiena.lt

IŠPUOLIO LAISVĖS ALĖJOJE BYLA ARTĖJA PRIE FINIŠO: PRAŠOMA PRATĘSTI ĮTARIAMŲJŲ SUĖMIMĄ

  • 14

Jau kreiptasi į teismą dėl trijų iš šešių suimtųjų dėl didelį atgarsį turėjusio rugpjūčio 25-osios išpuolio Laisvės alėjoje suėmimo pratęsimo. Portalo kauno.diena.lt žiniomis, visus juos prašyta laikyti už grotų dar du mėnesius, nes per tiek laiko, t. y. dar šiemet, šią bylą jau planuojama perduoti teismui.

Į Kauno apylinkės teismą kreiptasi dėl Vitalijaus Zakrževskio ir Edgaro Rezajevo, kuriuos šis teismas rugpjūčio 31-ąją buvo leidęs suimti dviem mėnesiams, bei Karolio Kavaliausko, kuris rugpjūčio 27-ąją buvo suimtas trims mėnesiams, tačiau Kauno apygardos teismas šį terminą sutrumpino iki dviejų mėnesių, suėmimų pratęsimų.

Prašant Kauno apylinkės teismo pratęsti šių asmenų suėmimą buvo nurodyti tie patys pagrindai, pagal kuriuos juos jau leista suimti, – kad gali pasislėpti bei trukdyti tyrimui.

Dėl K. Kavaliausko sprendimas paskelbtas jau šiandien ryte. Jo suėmimas pratęstas vienam mėnesiui.

Žiaurios muštynės Laisvės alėjoje: kaukėta gauja lazdomis talžė mafijos veikėjus

Justinos Lasauskaitės, skaitytojo, BNS nuotr.

E. Rezajevo suėmimas šiandien po pietų pratęstas dar dviem mėnesiams.

Posėdis dėl prašymo pratęsti V. Zakrževskio suėmimo terminą planuojamas  rytoj po pietų.

Su šiuo ikiteisminiu tyrimu susiję teisėsaugininkai portalui kauno.diena.lt patvirtino, kad V. Zakrževskis per šį išpuolį nukentėjo ir pats. Pirminiais duomenimis, jam buvo sužalota gerklė. Kuo, teisėsaugininkams nežinoma.

 

 

„Kauno dienos“ skaitytojų vaizdo įrašas

Kol kas šioje byloje dar nėra nė vieno nukentėjusiojo, galėjusio per šį išpuolį patirti fizinę, turtinę ar moralinę žalą. Pirmiausiai, niekas iš galinčiųjų jais būti tokio noro nepareiškė, o specialistų išvadų dėl patirtų sužalojimų dar nėra. Panašu, kad jos bus daromos tik iš medicinos dokumentų.

Panašu, kad bus kreiptasi į teismą ir dėl likusių keturių suimtųjų, kuriuos buvo leista laikyti už grotų tris mėnesius, suėmimo pratęsimo.

O dar trys įtariamieji, siejami su šiuo išpuoliu, tarp jų – ir galimas organizatorius, iki šiol nerasti. Tačiau į klausimą, ar paskelbta jų paieška, teisėsaugininkai neatsako.

Tuo tarpu informacija dėl rugsėjo 24-osios vidurnakčio gaisro Kauno rajone – Vijūkuose, kuris gali būti kerštas už išpuolį Laisvės alėjoje ir buvo sukeltas už mėnesio po jo, informacija iš viso neteikiama. Neatsakyta net į klausimus, ar neperkvalifikuotas po šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl svetimo turto sunaikinimo visuotinai pavojingu būdu, pavyzdžiui, į pasikėsinimą nužudyti, ir, ar niekam dėl to dar nėra pareikštas įtarimas.

Kaip jau rašyta, vaizdo kameros įamžino du padegėjus, o gaisrų tyrėjai patvirtino, kad šis gaisras buvo sukeltas tyčia.

 

 

Visiška tyla, siejama su šiuo ikiteisminiu tyrimu, motyvuojama siekiu jam nepakenkti.

Feisbuko grupės „Romainiai - Naujieji Romainiai“ nuotr.

Tačiau atsakyta į klausimą, ar po išpuolio Laisvės alėjoje neatnaujintas ikiteisminis tyrimas dėl 2018-ųjų rugpjūtį Kaune, Nuokalnės gatvėje, apšaudyto automobilio „BMW X5“, kuomet nesunkiai į koją buvo sužalota mažametė šio automobilio vairuotojo dukra.

Portalo kauno.diena.lt žiniomis, šios mergaitės mamai kelios dienos prieš išpuolį Laisvės alėjoje toje pačioje reprezentacinėje Kauno gatvėje buvo grasinta neieškoti kaltų dėl dukters sužalojimo, nes tokių planų nukentėjusiosios šeima neatsisako.

Užpultieji Laisvės alėjoje: iš kairės – Žanas Andrijūnas, Egidijus Smailys, Rytis Sadauskas, Tadas Petrošius. (Feisbuko, redakcijos archyvo nuotr.)

Minėtas ikiteisminis tyrimas po kurio laiko buvo sustabdytas. Šiandien atsakyta, kad jis dar nėra atnaujintas. Ir leista suprasti, kad taip yra todėl, kad tai, kas pasakojama žiniasklaidai, teisėsaugininkams dėl nerašytų nusikalstamo pasaulio taisyklių, draudžiančių bendrauti su pareigūnais, yra nutylima.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

Atėjo laikai

Akivaizdu,kad nevalia informatoriu liesti.Baisu atejo ožiukų laikai.L.ryto žurnalistuj respektas,už paviešinima,kad neva pagrindinis nukentejusisys pareigūnų informatorius:)))))

ttt

baikit ta burbula pusti!ju nenuteis,nes pretenziju,niekas niekam netures.vat ir viskas!na,nebent barui nuostolius atlygins uz keleta sulauzytu tabureciu:)!

KURIS

Kuris is ju policijos dangstomas informatorius, ar cia jo nuotrauka yra, butu idomu zinoti.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS